Okan Buruk: "Galatasaray'dan gitmek istediğini söyledi ve gitmesine izin verdik"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk Molde maçıyla ilgili konuştu.

Okan Buruk: "Galatasaray'dan gitmek istediğini söyledi ve gitmesine izin verdik"

Şampiyonlar Ligi play-off turunda yarın Molde'yi konuk edecek Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk açıklamalarda bulundu.

Molde maçına ilişkin Okan Buruk, "Hedefimiz Şampiyonlar Ligi'ne gitmek. İlk maça bakmadan, sonuca bakmadan takım olarak daha iyi olup turu geçmek istiyoruz. Ülke puanı ve Galatasaray için, oyuncularım ve benim için çok önemli bir maç. İnşallah yarın Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalırız." dedi.

Zaha'nın durumu ve ilk maçtaki avantajla ilgili Okan Buruk şunları söyledi, "Rakibimizi daha iyi tanıyoruz. İlk maça oranla Torreira'nın dönmesi, Tete'nin oynaması ve oyuncuların hazır olmasından dolayı daha güçlü durumdayız. Sadece Yunus ayrıldı. Daha agresif olmak istiyoruz. Fiziksel olarak daha iyi durumdayız. Avantajımızı kullanmak istiyoruz. Maçı kazanmak ve bu avantajı kullanmak istiyoruz. İlk maçtakinden daha iyisini yaptığımızda turu geçen taraf olacağımızı düşünüyorum. Daha sert ve dirençli bir takım olmaya çalışacağız. Zaha'yla ilgili milli takım arasını hedef seçtik. İyi bir şekilde milli aradaki hazırlık maçına hazırlayıp bizimle birlikte olacak."

"Asıl amacımız Şampiyonlar Ligi'ne girmek"

Okan Buruk, Şampiyonlar Ligi'ne kalmak istediklerini belirterek, "Heyecan duyuyoruz. Heyecanı duymak gerekiyor. Baskı da var. Bu bizi maça hazırlayacaktır. Hedefimiz Şampiyonlar Ligi gruplarına girmek. Asıl amacımız Şampiyonlar Ligi'ne girmek. 13. sırada bitirmiş bir takım sonraki sene şampiyon oluyor ve Şampiyonlar Ligi'ne girme şansı yakalıyor. Buna odakladık. izim hayal ettiğimiz şeylerden biri yeniden Şampiyonlar Ligi'ydi. Yarın bu şans elimizde. Sadece Galatasaray için değil Türk futbolu için de çok önemli. İnşallah bunu yarın başaracağız." açıklamasında bulundu.

"Karar doğru ve yerindeydi"

Türkiye Futbol Federasyonu'nun maçları erteleme kararıyla ilgili gelen soruya Okan Buruk, "İlk duyduğumda çok önemli bulduğum bir şeydi. Herkes play-off oynuyor. Biz Avrupa kupasında grup maçı oynarken TFF maçları ertelemedi. Birçok ülke bunu yapıyor. Burada federasyonun verdiği karar doğru ve yerindeydi diye düşünüyorum. Hem dinlendik hem de hazırlandık. Çok önemli bir düşünceydi." yanıtını verdi. 

"Takımımıza takviyeler yapmak istiyoruz"

Transfer çalışmalarıyla ilgili ise Okan Buruk şunları söyledi, "Gidenler oluyor, gelenler oluyor. Yunus'da da aynı şey oldu. Yunus Akgün gitmek istediğini söyledi ve gitmesine izin verdik. Takımımıza takviyeler yapmak istiyoruz. Şampiyonlar Ligi'ne girebilirsek bizim için bu büyük bir koz. İyi oyuncular istiyoruz. En iyisini almak istiyoruz. Bazen zorlanıyorsunuz. Alamama riski de var. Şampiyonlar Ligi'ne liste verilene kadar transferlerimizi tamamlamak istiyoruz."

FREDRIK MIDTSJÖ: "MOLDE İLE ARAMIZDA ÇEKİŞME VAR"

Galatasaraylı futbolcu Fredrik Midtsjö, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanşında Norveç'in Molde ekibiyle yapacakları maçı kazanarak gruplara kalmak istediklerini söyledi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Norveçli futbolcu, Molde'nin güçlü bir takım olduğunu belirterek, "Bunu ilk maçta da gösterdiler. İlk maçı 3-2 kazandığımız için bir avantajımız var. Burada elimizden geleni yapıp, kendimizi göstermek istiyoruz. Bu maçtan galibiyetle ayrılmak istiyoruz." dedi.

Norveçli futbolcu, sürekli olarak kendisini hazır tutmaya çalıştığını dile getirerek, "Çok iyi çalışıyorum. Bazen oynarsınız, bazen oynamazsınız. Ben hazır olmaya çalışıyorum. Geçen sezon benim en iyi sezonum değildi. Fakat baktığınızda ben her zaman elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Takımımızda çok iyi oyuncular var. Hocamız için de seçim yapmak zor. Ben hazırım, umarım takımıma daha fazla destek olabilirim." diye konuştu.

Daha önce Rosenborg forması giydiğini hatırlatan Fredrik Midtsjö, "Ben Norveç'te Rosenborg'da yetiştim. Molde ile aramızda bir çekişme var. Bu anlamda da Molde'ye gol atmak benim için mükemmel bir şey. Eski bir Rosenborg oyuncusu olarak Molde'yi Şampiyonlar Ligi'nde görmek istemiyorum. Gol atmak ve takımımın Şampiyonlar Ligi'ne gitmesine yardımcı olmak da harika bir şey." değerlendirmesinde bulundu.

HABER SARI KIRMIZI uygulamamımızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2023, 19:31
YORUM EKLE