Okan Buruk: "Galatasaraylıları sinir etmek için yapıyorlar, bugün yine ortaya çıktı"

Galatasaray, Süper Lig'in 10. haftasında deplasmanda Kayserispor'a 2-1 mağlup oldu.

Okan Buruk: "Galatasaraylıları sinir etmek için yapıyorlar, bugün yine ortaya çıktı"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, karşılaşmanın ardından açklamalarda bulundu.

Buruk'un açıklamaları şu şekilde:

"9. maç, 6. deplasman. Bugün ilk mağlubiyetimizi aldık. İlk yarıdaki oyun bizim kalitemizde değildi. Dikine oynamakta zorlandık. Bizim kalitemizdeki bir oyunu oynamadık."

"VAR sisteminin çalışmadığı, bugün yine ortaya çıktı. Mevcut düzendeki VAR hakemlerinin yetersiz ve bu durumda tehlikeli olduğu ortaya kondu. Kurala göre bizim attığımız gol nizami. VAR hakemlerinin uyarması gerekiyordu."

"Türk futbolunun en büyük sıkıntısı hakemler. Bu, bugün bir kez daha ortaya çıktı. Türkiye'de VAR sistemi bugün yine çalışmadığını ortaya koydu. Mevcut düzendeki VAR hakemleri, bu lig için yetersiz ve tehlikeli. Bizim attığımız gol, VAR'dan döndü ama rakip cezasında elle oynama da penaltı olmalıydı. VAR'daki hakemin uyarması gerekirdi."

"Hakemlerle uğraşmaktan yorulduk. Hakem atamalarının da Galatasaraylıları sinir etmek için yapıldığını net bir şekilde söyleyebilirim. Arda Kardeşler, Yaşar Kemal Uğurlu bunlar hem oyuncuların hem taraftarın sinirini bozmak için yapılan atamalar." 

"Sezon başından beri belki 2. veya 3. kez blok yediğimiz pozisyon. Voleybol hakemleri bile karar verebilirdi ama maalesef yeni kurulan sistem, VAR hakemlerinin sadece VAR'da karar vermeleri... VAR hakemleri, bunu istediği gibi kullanmaya başladı."

"Türkiye'deki mevcut VAR hakemlerinin sabitlenmesi, Türk futbolu için daha tehlikeli bir hal aldı. Galatasaray'ın hakkı yıllardır yeniliyor. Oyunda çok iyi değildik, bunun altını çizeyim ama VAR hakemlerinin oyuna etkisi üzücü şekildeydi."

"Hakemlerden en çok canı yanan kulüp Galatasaray. Hakem atamaları ve verilen kararlara bakınca da Galatasaray'a karşı bir oluşum olduğunu görüyoruz. Net bir şekilde böyle."

"Bu pozisyonları doğru görmüyorsanız, o zaman orada görev almayacaksınız. Orada görev alanlara görev verenler de kendilerine çeki düzen verecekler. Bu iş, çocuk oyuncağı değil."

"Galatasaray taraftarı merak etmesin, daha ligin 10. haftası. 6 deplasman oynadık. Bunun ikinci devreye de dönüşü olacak. Şampiyonluk yolunda aldığımız bir yara ama biz bunu en kısa sürede tedavi edeceğiz. Bize güvensinler. Şampiyonluk inancımızdan vazgeçmeyiz ama daha iyi oynamamız gerekiyor, bunun da farkındayız."

Kaynak: habersarikirmizi.com

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2022, 02:59
YORUM EKLE