Okan Buruk: "Hep söylüyorum, yüzde 100'ünde değil, arka adalesini tutarak oynuyor"

Galatasaray, Kasımpaşa deplasmanında şampiyonluk yolunda 4-3'lük kritik bir galibiyet aldı.

Okan Buruk: "Hep söylüyorum, yüzde 100'ünde değil, arka adalesini tutarak oynuyor"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ve sarı kırmızılı futbolcular, Kasımpaşa galibiyeti sonrasında açıklamalarda bulundu.

Okan Buruk

"Birincisi, rakibimizi tebrik ederek başlamak istiyorum. Oyun olarak çok iyi işler yaptılar. Çok gol atan ve yiyen bir takım demiştim. Hücumda çok iyi işler yaptılar. Bizim de bulduğumuz pozisyonlarımız oldu. Zor bir ortam aslında. Biz akşam maçlarına alışmış bir takım olarak,  bu atmosferde oynamaya alışkın olmayan bizim için zor oldu. Maçtan önce de en büyük korkum buydu. Korkularım vardı, zaman zaman olumsuz etkilerini gördük ama finalde kazandık. Girdiğimiz pozisyonlar, kaçan penaltı, son bölümde 3 tane daha gol atabilirdik, dönüşünde de gol yiyebilirdik. 4-3 sonrası da maçı erken bitirmemiz gerekirdi. Önemli olan kazanmaktı. Bu tür maçlar şampiyonluk maçları. Mutluyuz, Galatasaray taraftarına hayırlı olsun. Buraya geldiler, bizi desteklediler. Bundan sonra bu oyunun üzerine çıkmak istiyoruz."

"Savunmada çok eksiktik. Son bir ayda zorlandık. Milli araya kayıpsız girersek bizim için avantaj demiştim. Bunu yaptık. Yine değişiklikler oldu. Abdülkerim'in tam hazır olmaması, onu zorlamamak iyi oldu. Bir sonraki maçta hazır olacak. Aurier yine aynı şekilde. Ziyech, ikinci maçına çıktı. Bu oyuncuların da tekrar takıma girmesiyle tam kadro olduğumuzda daha güçlü olacağımızı düşünüyorum."

"Bugün Mertens çok önemli bir gol attı. Icardi belki de ilk yarıda oyunun tam içerisinde değildi ki hep söylüyorum, %100'ünde değil. Milli ara ona da iyi gelecek. Arka adalesinde ufak bir problemi var, orayı tutarak oynuyor. Bir penaltı da kaçırdı ama attığı iki golle maça damga vurdu. Milli takım arasından sonra çok daha hazır bir şekilde aramıza dönecek."

Mauro Icardi

"Zor bir maçtı. Çok kuru bir sahaydı. Alıştık ve ikinci yarı kazanmaya çıktık. Gollerim için mutluyum, kazandığımız için mutluyum. Kazanmaya devam edeceğiz."

"Bu forma ile gollerime devam etmek bir onur. Kazanmaya devam etmeliyiz. Arada dinleneceğiz."

"Türkiye'nin en iyi takımıyız. Geçen sene gösterdik şampiyon olarak. Uzun galibiyet serileri yakalıyoruz. Buna devam edersek, şampiyon olacağız."

Dries Mertens

"Kolay değildi kesinlikle. Kaliteli ve hızlı oyuncuları vardı, bunu gösterdiler. Bizde de aynı özellikler var. Aynı zamanda iyi bir karakterimiz var. Bunu gösterdik ve 3 puanı aldık."

"Tekrar görmem lazım golü. Ndombele, çok komik bir insan ve kaliteli bir oyuncu. Dün onunla konuşmuştuk ve o yüzden onunla sevindim."

Carlos Vinicius

"Çok mutluyum takıma yardımcı olabildim. Oyuncularımız yüksek kaliteli. Bu puanlar çok önemli. Bu puanlar sayesinde de şampiyonluğun geleceğine inanıyoruz."

"Galatasaray çok büyük bir takım. Kadromuzda kaliteli oyuncular var. Maç maç gideceğiz. Elimizden geleni yaparsak şampiyon olacağımıza inanıyoruz."

Kaynak: habersarikirmizi.com

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2024, 15:51
YORUM EKLE