Okan Buruk: "Icardi ve Juan Mata'ya ilk olarak onu sordum"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, transfer döneminin ardından GSTV'ye açıklamalarda bulundu.

Okan Buruk: "Icardi ve Juan Mata'ya ilk olarak onu sordum"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, yeni transferler, yabancı kuralı ve hakemler konusunda konuştu.

Buruk'un açıklamaları şu şekilde:

"Galatasaray Türkiye'nin en büyük kulübü. Ülkemizin gururu Galatasaray. Avrupa'da ve ülkemizde en başarılı takım. Tek hedef şampiyonluk."

"Biz her oyuncuyu buraya getirmeden önce karakter analizi yapıyoruz. Bir şirketle çalışıyoruz. Her yerde tanıdıklarımız var, eski hocalarından bilgiler alıyoruz. Hem Icardi için hem de Mata için çok iyi şeyler duyduk. Oyunculuklarını tartışmaya gerek yok."

"İki oyuncuya da ilk olarak fiziksel durumlarını sordum. Juan Mata'nın biraz süreye ihtiyacı var. Hiç antrenman yapmamış. Mauro Icardi iyi durumda olsa da tam hazır değil. Antrenman sonunda onlara 'iyi tatil yaptınız' şeklinde takıldım. Zamana ihtiyaçları var."

"Taraftarımız 10 kişi kalmış bir takımı son maçta 11 kişi oynattı. Bize inanılmaz destek oldular. Bu birlikteliği ve bu paylaşımı doğru bir şekilde biriktirirsek, hayal ettiğimiz şampiyonluk gelecektir." 

"Çok kısa oyuncular transfer ettik. Kalite olarak 2000'li yılları hatırlatan transferler yaptık. Boy ortalaması, oyun tarzı olsun... Oyun olarak da Gaziantep maçında iyiydik."

"Bizim için en büyük zorluk 3 Türk kuralı. Yusuf geldi ancak yabancı statüsünde. Yusuf Demir, Türk oğlu Türk. Ailesi Türk, Türkçe konuşuyor ama buraya yabancı olarak geliyor. Bu kuralın değişmesi gerekiyor. Bir yandan bakınca her şeyi Türk olan bir oyuncu ama burada neden yabancı olarak oynuyor bunu anlamak zor. Bence bunun da değişmesi gerekiyor. Kural sebebiyle birçok şeyi denemek zorunda kalacağız. Hepsinde baştan hesaplamak gerekiyor. Orada da bazen hiç beklemediğin oyuncuyu bile sahaya koyamayabiliyorsun."

"Federasyonda yeni bir oluşum ve hava var. Hakemleri hepimiz eleştiriyoruz, herkesin gördüğünü onların da görmesini istiyoruz. Hakemlerin zaman geçirme olayının da üstüne gitmeleri gerekiyor. Maç yavaşladıkça hem oyuncuların, hem de maçın güzelliği gidiyor. Tabii ki hatalar olacak ancak artık VAR diye bir sistem var. İşin çok kolaylaştığını düşünüyorum. Eskiden bunlar kaçabiliyordu ancak VAR varken kaçmamalı. TFF'nin bu konuda bir çare bulacağını düşünüyorum. Umuyorum yeni hakemler işin içine girer. Hoca hata yapıyor, oyuncular hata yapıyor. Hakemler de hata yapacak. Ancak hata yapılıyorsa da tek tarafa yapılmamalı. Bu biraz farklı anlaşılıyor."

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2022, 11:14
YORUM EKLE