Okan Buruk: "İlk onu transfer edin, bizim oyun sistemimize en uygun yetenek"

Galatasaray forvet transferinde mutlu sona yaklaşmak üzere.

Okan Buruk: "İlk onu transfer edin, bizim oyun sistemimize en uygun yetenek"

Gözden çıkarılan Seferovic'in yerine golcü arayışlarını sürdüren Galatasaray, çemberi olabildiğince daraltırken, özellikle iki isim üzerinde yoğunlaştı.

Listenin ilk sırasında teknik direktör Okan Buruk'un, "Bizim oyun sistemimize en uygun yetenek" diyerek işaret ettiği David Datro Fofana var.

20 yaşındaki Fildişi Sahilli forveti kiralamak için Didier Drogba'yı da araya sokan Sarı-Kırmızılılar, henüz Chelsea'yi ikna edebilmiş değil. İngiliz kulübünün, Süper Lig fikrine hâlâ çok sıcak bakmadığı belirtiliyor.

Fofana'nın 1.5 yıllığına kiralanması için, Chelsea'nin Süper Lig'e karşı olan inadının kırılması bekleniyor.

OPSİYON DA EKLENEBİLİR

Fofana transferinden olumsuz sonuç çıkma ihtimaline karşı alternatif isimlere de yönelen Galatasaray'da, listenin ikinci sırasında Jean-Philippe Mateta yer alıyor.

Crystal Palace'ın 25 yaşındaki santrforu Mateta, ilk sıradaki Fofana'nın aksine 1.92'lik boyu ve güçlü fiziğiyle dikkat çekiyor. Fransız golcü de Galatasaray'ın kiralık planları arasında yer alıyor. Ancak Mateta'nın satın alma opsiyonunun kiralık kontrata eklenmesinin de ihtimaller dahilinde olduğu öğrenildi.

Mateta'nın kiralanması halinde sözleşmeye satın alma opsiyonunun da dahil edilmesi planlanıyor.

MOHAMED'DEN 6 MİLYON EURO

Sezon başında 250 bin Euro karşılığında Nantes'a kiralanan Mostafa Mohamed'in satın alma opsiyonunu da 5 milyon 750 bin Euro'ya Fransızlar'a veren Galatasaray, buradan transfer geliri bekliyor. Mohamed için ödenecek toplamda 6 milyon Euro'nun tamamı yine transfer çalışmalarında kullanılacak. Fofana ya da Mateta'nın kiralama ücreti, yıllık maaşları, Mohamed'den gelecek parayla karşılanacak.

Kaynak: Metin Karabaş / Fanatik

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2023, 14:51
YORUM EKLE