Okan Buruk: "Maçtan sonra gitmek istediğini söyledi"

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi gruplarına katılmaya hak kazandı.

Okan Buruk: "Maçtan sonra gitmek istediğini söyledi"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Molde maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Buruk'un açıklamaları şu şekilde:

"15 YILDIR KİMSE BAŞARAMAMIŞTI"

"Şampiyonlar Ligi'nde olmak, bizim geçen seneden kurduğumuz bir hayaldi. Play-Off'tan katıldık, 2 ön eleme geçildi. 15 yıldır kimse bunu başarmamıştı. Bunu başardığımız için sevinçliyiz."

"RAKİP KALEDE DOĞRU İŞLER YAPAMADIK"

"İki maçın hikayesi de oyun olarak muhteşem değil ama belli yerlerde, belli işleri daha iyi yaptık. Çok zor bir rakibe karşı oynadık, çok hareketli, çok pozisyon değiştiren... Top bizdeyken 5-3-2 beklediler. Devre arasında oyuncularıma topun bizde kalması gerektiğini söyledim. Golü yedikten sonra birçok pozisyon geldi. Rakip kalede doğru işler yapamadık. Yapabilsek işimiz daha kolay olacaktı."

"MAÇTAN SONRA 'GİDECEĞİM' DİYE ŞEY YAPTI"

"Tam kadro değiliz. İki tane kanat oyuncumuz bizimle beraber değil. Yunus'u geçen hafta verdik. Yunus Akgün maçtan sonra da 'Gideceğim' diye şey yaptı. Bu maçtan sonra gitmesini istemiştim. Oyunun devamında kanat oyuncusu alamadım. Midtsjö'nün gitme durumu var. İlk maçta oynadı, kadroya alamadım. Sakatlığı vardı. Çok böyle yüzde 100 halimizle burada olmadık. Geç gelenler var. Tete, ilk kez 11'de başladı."

"BİZ KORKU İÇERİSİNDE OLDUK"

"Rakibimiz, bize göre çok hazırdı. Çok da dinamik bir takım. Bize göre oyun içerisinde oyuna çıkış hızları fazlaydı. Hep doğru tercihleri yaptılar. En iyi durumumuzda olmamamıza rağmen Şampiyonlar Ligi'nde olmak önemli. Bazen baskı da çok fazlaydı, özellikle ikinci yarıda. Kendi üzerimizdeki baskıdan top kayıpları da yaptık. 1-1'den sonra takımda skoru koruma baskısı da vardı. 1-2 iyi şey yapsak... Hiç iyi şeyler yapmadık. Bir türlü orada pozisyonu bitiremedik, sonlandıramadık, ikinci golü atamadık. Onlar 1-1'den sonra iştahlandı, biz korku içerisinde olduk ama kazanarak bitirdik. 2 maçı da kazandık, bu önemli. Bundan sonra Gaziantep maçını atlatıp Eylül ayındaki milli araya girmek istiyoruz. Ondan sonra daha geniş kadromuz olacak. Bunun yanında transferler de olacak."

"HER ŞEYİN FARKINDAYIZ"

"Her şeyin farkındayız, ne kadar iyiyiz ne kadar kötüyüz. Önemli olan Şampiyonlar Ligi'ne girmekti."

"İNŞALLAH BU SEFER ÖYLE OLMAZ"

"Grup kuraları için korkularım var, bir önceki tecrübemden dolayı. Başakşehir'deyken PSG, Manchester United ve Leipzig çekmiştik. İnşallah bu sefer öyle olmaz. Kim çıkarsa çıksın en iyisini yapmaya çalışacağız. Beklentilerimiz, isteklerimiz var ama her takım çok değerli. Türk takımları için en kolayını çeksen bile çıkamadığın oluyor."

"ICARDI'DE SİNİR SIKIŞMASI OLDU"

"Mauro Icardi'de bir sinir sıkışması var, bir darbe aldı. İkinci yarı çıkarken '10-15 dakika sonra çıkar' diyorduk, ancak oynamak istediğini söyledi. Sahada olması önemli. Birçok topu tutup servis etti. Net pozisyon ona gelmedi ama oyunun bir parçasıydı. Sahada olması bile bizim için değerli."

8 NUMARA TRANSFERİ

"8 numara bölgesine oyunu iki yönlü oynayacak bir oyuncu istiyoruz. Bizim düşündüğümüz profil bu ama istediğiniz oyuncuyu net bir şekilde bulamıyorsunuz. En iyisini almak isteyince alamıyorsunuz zaten. Net olarak elimizde bir isim yok."

"AYRILMAK İSTEYENLER VAR"

"Ayrılmak isteyen oyuncularımız var. 2-3 transfer yapmayı düşünüyoruz ama aramızdan ayrılacak arkadaşlarımız da bu sayıyı belirleyecek. Türkiye Ligi, gelecek oyuncuların ilk tercihleri olmuyor ama inşallah bu dönemde iyi oyuncular kadromuza katarız." dedi.

Kaynak: habersarikirmizi.com

HABER SARI KIRMIZI uygulamamımızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2023, 16:22
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet Erten
Ahmet Erten - 9 ay Önce

Molde maçı GS takimininin UEFA liglerinde işinin cok zor olduğu görüldü.Yeni transferlerden BAKAMBU ve DEMIRBAY asla aranan oyuncular değil. 2.bolgeden 3 bölgeye geçiş yapılamıyor,geçmişte Torrent zamanında olduğu gibi.Hucum planı yok doğaçlama oynuyorlar,Terim zamanında olduğu gibi.Ayrica stoperler çok ağır olduklarından özellikle yeni transfer Angelinho defansa yardım etmiyor.Kazimcandan farklı tarafı ne?Kısaca yeni transferler şişirilmiş balkondan başka özellikte değil.Son söz bu takım Rashidkayi çok arar.

ADİL
ADİL - 9 ay Önce

Okan hoca elinde yıldızlar var...oynattığı futbol berbat...anlaşılan sen bu kadroya hükmedemeyen eksin....Moldenin hocası isimsiz topçularla mükemmel top oynatıyor...Erden bey, bence Moldenin hocasını transfer et...Okanla şampiyonlar liginde sıfır çekebiliriz...

Tosun paşa
Tosun paşa - 9 ay Önce

Hoca hoca bırak rakip senden korksun sen bu korkuyla verdiğin taktik le oynattığın oyunla Allah sonumuzu hayır ede sen daha hangi takımı çalıştırdığın farkında değil sin

Abdullah ünal
Abdullah ünal - 9 ay Önce

Galatasaray böyle bir günü yaşattığı için teşekkür ederiz

Adem
Adem - 9 ay Önce

Erden bey, bu takıma önce bir 8 numara, stoper ve icardiye yedek olcak oyuncular almalıydınız...öncelikler alınmadı ve takım zorluk çekiyor...bir de Okanın sanki yetersiz kalacağı kanaatindeyim...Moldenin hocasının isimsiz futbolcularla nasıl futbol oynattığını gördünüz değil mi ? Bence bu hocayı da aklınızın bir köşesinde tutunuz...Okan yetersiz kalıyor...

Fred Swindon
Fred Swindon - 9 ay Önce

İlhan abi gidersen bu Galatasaray'ı sevmeyenleri sevindirirsin Galatasaraylılar olarak Biz seni seviyoruz