Okan Buruk'tan transfer itirafı! İlk kez açıkladı!

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk gündemine dair konuştu. Sarı-kırmızılılarda rekor kıran tecrübeli teknik direktör çarpıcı bir itirafta bulundu. Okan Buruk, transfer çalışmalarına dair de mesaj verdi.

Okan Buruk'tan transfer itirafı! İlk kez açıkladı!

Süper Lig'de liderliğini koruyan Galatasaray'da Okan Buruk gündemi değerlendirdi. Tecrübeli çalıştırıcı, sarı-kırmızılıların rekor kırdığı süreci anlattı.

Transfer çalışmalarına dair konuşan Okan Buruk, beIN Sports'un sorularına cevap verdi.

REKOR KIRILDI

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 25'inci haftasında Kasımpaşa ile karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar kritik maçta rakibini 1-0'lık skorla devirmeyi başardı.

Galatasaray rakibini mağlup ederek Süper Lig'de bir rekora imza attı. Süper Lig'deki son 14 maçını kazanan Galatasaray, Beşiktaş'ı (1959/60) geride bırakarak lig tarihinin en uzun galibiyet serisini yakaladı. İstanbul takımlarıyla karşılaştığı son dokuz Süper Lig maçını kazanan Galatasaray, lig tarihinin en uzun serisinin sahibi olan Fenerbahçe'nin rekorunu egale etti.

OKAN BURUK TARİHE GEÇTİ

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk da kendi kulvarında bir rekora imza attı. Sarı-kırmızılıların teknik direktörü Okan Buruk, resmi maçlarda Galatasaray'ın başında en uzun süreli galibiyet serisinin sahibi olan Mustafa Denizli'nin 13 maçlık serisini geride bırakan isim oldu. Okan Buruk bu seriyi 17 maça çıkardı.

"ALTINI ÖZELLİKLE ÇİZİYORUM"

Katıldığı bir etkinlikte beIN Sports'a konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Altını özellkle çiziyorum, bu dönemde yer almak, takımın başında olmak ve bu dönemde yer almak ilk olarak teknik adamı öne çıkarsa da bunu beraber yaşadığımız bir kitle var. Oyuncularımız, staffımız, tesis çalışanlarımız, yöneticilerimiz büyük Galatasaray taraftarı ve camiası var" dedi.

"AMACIMIZ REKOR KIRMAK DEĞİLDİ"

Sarı-kırmızılıların hedefinin şampiyonluk olduğunu belirten Okan Buruk, "Bu galibiyet serisinde de hepimizin büyük payı var. Bu rekoru hepimiz birlikte kırdık. Ana amacımız rekor kırmak değil tüm maçlarımızı kazanmaktı. Tüm maçları kazanmamız bize rekor getirdi" açıklamasını yaptı.

Okan Buruk'un açıklamalarını tamamı şu şekilde:

"Galatasaray camiası büyük başarılara alışmış bir camia. Türkiye'de en çok şampiyonluk kzanan, Avrupa'da kupa kazanmış bir camiayız. Bir çok branşta da bu başarıları yakalamış bir takım. Bu camia, bu başarılı süreç içerisinde bir şampiyonluk daha yaşamak için elinden geleni yapıyor, biz de bunun içerisindeyiz."

Galatasaray'ın hedefinin bitmediğini ifade eden tecrübeli teknik direktör, "Ana hedefimiz rekorla da birlikte şampiyon olmaktır. Rekor kırdık diye galibiyet serisini bitirmek istemiyoruz, sürsün istiyoruz. Bundan sonraki maçları da kazanmak istiyoruz" diye konuştu.

Transfer çalışmalarını anlatan Okan Buruk, "Transfer yaparken tabii ki hep iyi futbolcunun yanında iyi insan olması, iyi karakter olmasını istiyorsunuz. Asıl iş takımın birbirine kenetlenmesi. Takımda çok yıldız isim var. Çok önemli bir oyuncu grubuna sahipken onların birlik olması, kaptanların aldığı roller, bizim rollerimiz önemli. Erden bey çok ilgileniyor. Cenk Ergün olsun Ayhan Akman olsun bu akşam onlarla beraberiz bir aile ortamını ortaya koyuyoruz. Oyuncularımızın en rahat edeceği şekilde onları mutlu etmek istiyoruz. Onlar mutlu oldukça birbirini sevdikçe başarılar da artmış oluyor. Bizim görevimiz onların saha içi ve saha dışı performanslarını artırmak" açıklamasını yaptı.

Florya'daki ortamdan bahseden tecrübeli teknik direktör, "Özellikle karakterli oyuncu grubu, birbirini seven kişiler olması. Dil çok önemli, İtalya'dan gelen oyuncularımız var, Fransa'dan gelen oyuncularımız var. Kendi içlerinde de yalnız kalmayan, gelen oyuncuyu içine alan bir grubumuz var. Bu da aile ortamını ortaya çıkarıyor. Florya'da yıllardır aile ortamı ortaya çıktığında Galatasaray başarılı olmuştur. Ana hedefimiz bu yolda şampiyonluğa doğru gitmek" ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2023, 14:27
YORUM EKLE