Okan Buruk: "Transferi bekliyoruz, iki gün boşuz, transfere hazırlanacağız"

Galatasaray, Süper Lig'in 20. haftasında Nef Stadyumu'nda Antalyaspor'u 2-1 mağlup etti.

Okan Buruk: "Transferi bekliyoruz, iki gün boşuz, transfere hazırlanacağız"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, 2-1'lik Antalyaspor galibiyetini değerlendirdi, "İnşallah yolun sonu şampiyonluk olur" dedi.

Buruk'un açıklamaları şu şekilde:

Maçı değerlendiren Okan Buruk, "İlk yarıda aslında daha dominant takımdık. Rakibimiz çok fazla paslaşmayı denemedi. Uzun toplarla oynadılar. Maça hükmeden taraftık. İkinci yarı oyunu daha iyi yöneten takımdık. Buradaki pozisyonlar bize galibiyeti getirdi. Ancak defansif anlamda çok daha kompakt bir takımdık. Bazen eksiklikler, yeni oyuncuların giremsi onların dinamlizmini artırıyor. Oyuncuların hırslarını gördük. İyi ayaklar vardı. Rakibimiz de iyi mücadele ettiler. Günün sonunda kazandık. Oyuna hükmettik. 3-1 4-1’i yakalama şansımız vardı ama bitiremedik” dedi. 

Resmi maçlarda üst üste 12. galibiyeti almalarıyla ilgili olarak Buruk, "12 maçı ben tek başıma kazanmadım. Takım, ekip ve seyirci birlikte kazandık. Oyuncularım sahada, ekibimiz, yönetimimiz, taftarımız... Seyircimiz yine muhteşemdi. Bir kısım seyircimizin maça gelmesi engellendi ama onların yerine gelenler muhteşemdi. İnşallah yolun sonu şampiyonluk olur. Ben bu dönemin teknik direktörüyüm. En başta gözüken benim ama biz camia olarak kenetlendik. Bu mutluluğu hep birlikte yaşıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Icardi'nin topla daha fazla buluşması yönünde isteğinin olduğu yorumulya ilgili olarak Okan Buruk, "Tabii ki Icardi bir forvet. Bir kaç maç Icardi çevresinde pozisyon hazırladık. Bazı pozisyonları da Icardi hazırladı. Icardi'nin özellikle ikinci yarı pas trafiğinde rolü önemliydi. Gomis'e bugün süre veremedik ama iki tane iyi santrforumuz var. İkisi de elinden geleni yapıyor. Yanındaki oyuncular onlara pozisyon hazırlayacak. Onlara daha fazla top getirirsek gol sayımız daha fazla olacak" açıklamasını yaptı. 

Galatasaray üyeliğiyle ilgili olarak da Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Futbolu bıraktıktan sonra futbol oynarken bir şans gelmişti. Daha sonra başvurum olmuştu. Galatasaray üyeliği çok zordur. O zaman nasip olmuştu. Bu dönem başkanımız Ayhan hoca  (Akma) ile bana söz vermişti. Çok teşekkür ediyorum. Bu üyelik benim için çok önemliydi. 11 yaşında burada futbola başladım. Bu üyeliği kazandım, bundan sonra Galatasaray'ın genel kurulunda da hizmet etmek. benim için çok değerli. Başkana ve yönetime teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

TRANSFER CEVABI

Tranfserle ilgili ise Buruk, "Transferi tabii ki bekliyoruz. Çalışmalarımız sürüyor. Bir yandan maç oynuyoruz, bir yandan düşünelerimiz oluyor. Yarın boşuz. İki gün boşuz.  Transferle ilgili hazırlanacağız" demekle yetindi.

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2023, 02:30
YORUM EKLE