Okan Buruk: "Yakında açıklarız, düşündüğümüz isimler var, dün kendisi beni aradı"

Galatasaray'da başkan Dursun Özbek'in de katılımıyla yeni teknik direktör Okan Buruk için NEF Stadı'nda imza töreni düzenlendi.

Okan Buruk: "Yakında açıklarız, düşündüğümüz isimler var, dün kendisi beni aradı"

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve Teknik Direktörü Okan Buruk, imza töreninde açıklamalarda bulundu.

İşte Dursun Özbek ve Okan Buruk'un açıklamalarından öne çıkanlar;

Dursun Özbek:

"Bugün Galatasaray için yeni bir başlangıç. Uzun vadeli planlarımızın ilk adımı için bir araya geldik. Bütün taraftarlarımıza teşekkür gönderiyorum, kombinelerimiz büyük satış hızına erişti, localarımız da tamamen doldu. Şükranlarımı gönderiyorum.  Galatasaraylı Okan Buruk’un yuvasına dönmesinin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Burada olmasının sebebi sadece Galatasaraylı olması değil, yakaladığı başarılarla burada olmayı fazlasıyla hak ediyor.  Okan hoca, Türkiye'de şampiyonluğa ulaşan en genç teknik direktörlerden biri. Birlikte çıktığımız bu yolda hepimizin gurur duyacağı bir Galatasaray olacak.  Okan hocamız, 3'üncü 17 Mayıs'ını yaşamak için burada."

"Uçaklar ne zaman inecek? Geçmişten gelen tecrübelerimiz var. Galatasaray'ın son 10 yılda yaşadıkları var. Ben ve yönetimdeki arkadaşlarımızın amacı bulunuyor. Sportif başarı ve mali yapıyı sürdürülebilir bir hale getirmek istiyoruz."

Okan Buruk:

"Hedeflerimiz hiçbir zaman değişmez. Bu seneki tek hedefimiz şampiyonluk. Şampiyon olmak için ekibim, yönetimimiz, futbolcularımız elimizden gelenin en iyisini ortaya koyacağız. Geçen seneki mutsuzluğu ortadan kaldıracağız. Transfer her zaman taraftarımızın büyük beklentisi var, en doğrusu, bende hoca olarak transfer üzerine yoğunlaşmış durumdayım. Bugün benim için çok özel bir gün. 24 Haziran hem oğlumun doğum günü. Hem de Galatasaray'a imza atıyorum. Galatasaray hocası olmamdan en çok oğlum mutlu oldu. Onun mutlu olduğu günleri hem biz, hem de taraftarlarımız yaşayacak."

"ŞAMPİYONLUK YAŞAYACAĞIMIZ GÜNLER BİZİ BEKLİYOR"

"Dün Florya'da bulundum. Oradaki atmosferi tekrar hissettim. Futbolcu olarak orada çok güzel günler yaşadım. İnşallah bu sene de şampiyonluk yaşayacağımız günler bizi bekliyor."

"ŞU AN DÜNYANIN EN MUTLU İNSANIYIM"

"İnancımızı yüksek tutabiliriz, inancımız da yüksek zaten. Galatasaray'ın hocası olabilmek için elimden gelen her şeyi yapabileceğimi söyledim. Oğlum çok bekliyordu, çok mutlu oldu. Şu an dünyanın en mutlu insanlarından biriyim."

FATİH TERİM İLE NE KONUŞTU?

"Fatih Terim benim için çok değerli bir isim. Galatasaray için çok önemli bir isim aynı zamanda. Dün kendisi beni aradı, hayırlı olsun dedi. Elimden ne geliyorsa yanındayım dedi. Onun bizler için açtığı yolda doğru bir şekilde ilerleyeceğiz. Hocama teşekkür ediyorum."

"EKİBİMLE GELİYORUM"

"Kendi ekibimle geliyorum. Uzun yıllardır beraber çalışıyoruz zaten. Bu ekibe eklemeler olacak, yakında açıklarız. Düşündüğümüz isimler var. En kısa zamanda bilgilendireceğiz sizleri. Pazartesi göreve başlıyoruz."

OKAN BURUK'TAN TRANSFER AÇIKLAMASI

"Galatasaray'da potansiyelli oyuncular var. Transferler var. Oyuncuları göreceğiz, tanımak istiyorum. En iyisini nasıl yapabiliriz, bakacağız. Bazı oyuncular bizle olacak, bazı oyuncular özellikle gençler belki kiralanacak. Bunu Yunus'ta yaşadık. Gitti, güçlü geldi. Bu takımın mevcut ana ihtiyaçları var. Özellikle orta sahadaki eksikler üzerinde yoğunlaşacağız. Hem Türk oyuncular hem yabancı, kaliteli, direkt fayda sağlayacak oyuncuları kadromuza katmak istiyoruz."

"Takviyeye ihtiyacımız var. Özellikle orta sahada görünen eksiklikler üzerine çalışmalar yapacağız. Türk oyuncular da almak istiyoruz. Oyuncular, çevresindeki iyi oyuncularla, daha iyi performans verir."

"Antrenman programımız 4 Temmuz olarak planlanmıştı. 27 Haziran'a çektik. Akşam üzeri antrenmana başlayacağız. Hedeflerimizi belirteceğiz, isteklerimizi anlatacağız. Sahada da onlara iyi çalışacağımızı göstereceğiz. Planlamamız var. Antrenman yüklerini belirleyeceğiz"

"Mbaye Diagne sakatlıktan döndü, durumunu kontrol edeceğiz. Diagne, Gomis ve Muhammed'i önce göreceğiz. Galatasaray bu bölgede çok fazla oyuncuyla olmak zorunda. Bu bölgeye takviye yapabiliriz. Çok fazla çift santrforla oynadım. Durumlarına bakacağım."

"Galatasaray takımının orta sahasındaki oyuncuları oyunun iki yönünü de oynayabilmeli. Galatasaray'da oynuyorsanız gol ve asist de yapabilmelisiniz. O yüzden orta sahaya takviye düşünüyoruz. İki yönünde de iyi olan isimler düşünüyoruz."

"4'LÜ SAVUNMA DÜŞÜNÜYORUZ"

"Başakşehir'de 4-3-3, 4-2-3-1, 4-4-2'yi kullandık. 4'lü savunma düşünüyoruz. Önüne ise oyuncu tiplerine göre bakacağız. Oyuncu zekası da çok önemli. Zeki oyuncularla çok daha fazla oyundan verim alabilirsiniz. Galatasaray oyuncuları da çok zeki. Birkaç formasyon olur"

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2022, 20:33
YORUM EKLE