Önder Özen: "Bilmediğimiz, açıklanmamış bir sorun olabilir, bu tamamen yok saymaktır"

Galatasaray, Süper Lig’in 34. haftasında deplasmanda Altay’ı 1-0 mağlup etti. Önder Özen, yorumlarda bulundu.

Önder Özen: "Bilmediğimiz, açıklanmamış bir sorun olabilir, bu tamamen yok saymaktır"

NTV yorumcusu Önder Özen, Altay-Galatasaray maçını değerlendirdi.

Özen'in açıklamaları şu şekilde:

"GOMIS, AĞIR VE GÜÇSÜZ KALDI"
"İlk devre Kerem'in bireysel becerisiyle Galatasaray, çok güzel bir gol buldu. Ama ondan sonra Galatasaray'ın 4 net gol pozisyonu var. Bunlardan 3'ü Gomis'e geldi. Bir önceki döneminde o pozisyonları gol atan bir Gomis vardı. Biraz ağır ve güçsüz kaldı. Onun harcadığı pozisyonlar, Galatasaray'ın ilk devrede maçı bitirmesinin önüne geçti."

"İPLER ALTAY'IN ELİNE GEÇTİ"
"İlk devre Galatasaray, o pozisyonları harcadığı için ipler ikinci devre Altay'ın eline geçti. Nete yakın gol pozisyonu oldu. Ciddi bir baskı rakip kalede kurdu. İlk devre sürekli yüksek top yapmaları onlar için dezavantajdı. Galatasaray iyi bir savunma mı yaptı? Bence yapamadı. Marcao da zaten sakatlanıp oyundan çıktı."

"KEREM DE DAHİL İYİ OYUNCU YOKTU"
"Galatasaray'da iyi oynadı diyebileceğimiz herhangi bir oyuncu yoktu. Gol atmasına rağmen Kerem de dahil. Altay'da herkes ciddi bir eforla oynadı ama kalite yetmedi."

"TORRENT, MUHTEMELEN YOK"
"Torrent, muhtemelen önümüzdeki sezon yok. Galatasaray'ı bekleyen bir seçim var. Konuşulanlar belli. Bir de takımda gidecek oyuncular var. Bir de yatırım yaptığı oyuncular var."

"BU OYUNCUYU YOK SAYMAKTIR"
"Ben Morutan'ın bu maçta 1 dakika bile süre verilmemesinin artık başka bir sebebi olduğunu düşünmeye başladım. Çünkü geçen hafta da yoktu. Bu çok normal değil. Bilmediğimiz, açıklanmamış bir sorun olabilir. Hiçbir teknik adam genç oyuncuyu tribüne çıkarmaz. Bu tamamen yok saymaktır. 37 yaşındaki bir oyuncuyu tribüne çıkarırsınız bu dışlama değildir. Ligde hedef kalmamışsa 'normaldir' deriz. Morutan, belli yetenekleri olan bir oyuncu. Bu oyuncunun anlaşılmaya ihitiyacı var. Teknik direktörün görevi onu anlamaktır. Bu yaşta bir oyuncunun tribüne çıakrılmasını anlamıyorum. Kadroda olan oyuncular zaten görülmüştür. Olmayan oyuncu için soru sorulur. Bunlara da daha içtenlikli veya açıklayıcı bir cevap verilebilir."

"FARKE ALMAN EKOLÜ DEĞİLDİR"
"Okan Buruk, Başakşehir ile ikinci döneminde başarısız değildi. Şampiyonlar Ligi'nin vermiş olduğu baskıyla ligde puan kayıpları yaşadı. Farke bir Alman ekolü değil. Almanya'daki sıradışı Alman. Dortmund ekolü ama Norwich'te oynattığı oyunla değişti. İngiltere adamı değiştirir. Farke çok fazla risk alan bir teknik adam. Alman ekolünde garanticilik vardır."

"4 ORTA SAHA ŞART"
"Okan hoca bir Türkiye Kupası, Süper Kupa ve lig şampiyonluğu var. Bunu Galatasaray dışında başarmış bir adam. Farke, Türkiye'de çok maceraperest bulunabilir. Her şampiyonluk bazı riskler almayı gerektirir. Galatasaray'da omurgaya yüzde yüz 4 orta saha almak zorundasınız. Kiminle çalışırsanız çalışın. Diğer büyük takımların kongrelerinde teknik direktör konuşulmaz ama Galatasaray'da konuşuluyor."

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2022, 16:23
YORUM EKLE