Onyekuru: "Yanıma geldi ve bana ‘Tamam kardeşim, şimdi sıra sende’ dedi"

Olympiakos'ta forma giyen Henry Onyekuru'dan Galatasaray ile ilgili çarpıcı itiraflar geldi.

Onyekuru: "Yanıma geldi ve bana ‘Tamam kardeşim, şimdi sıra sende’ dedi"

Geçtiğimiz yaz transfer olduğu Olympiakos'ta beklentilerin bir hayli altında kalan Henry Onyekuru'nun adı bir süredir Türk kulüpleriyle birlikte anılıyordu.

Nijeryalı futbolcu, ülkesinde yayın yapan Nation gazetesine verdiği röportajda ise Galatasaray'da forma giydiği dönemde elde ettikleri lig şampiyonluğu hakkında konuştu.

Onyekuru'nun sözleri şu şekilde:

"Kariyerim boyunca Başakşehir'e attığım golü unutmayacağım. Çok mutluydum. Fotoğraflara baktığınızda taraftarlara nasıl koştuğumu görebilirsiniz. Herkes çok mutluydu. Bağırıyorlar, tezahürat yapıyorlar ve 'Cim Bom Bom' diyorlardı. Bu benim için inanılmaz bir duyguydu." 

"Sofiane Feghouli'nin beraberlik golünden sonra Fernando Muslera yanıma geldi ve bana 'Tamam kardeşim. Şimdi sıra sende. Endişelenme ve sayılmayan golü unut. Sonuna kadar zorla, şans sana gelecektir.' dedi. Bu sözler bana güven verdi. Fırsatın gelmesini bekledim ve bu şansı bulduğumda gol attım. Çok mutluydum. O gün benim için çok özeldi. Çünkü kariyerimdeki ilk lig şampiyonluğumu yaşadım." 

"Başka kulüplerde iki, üç kez şampiyon olan takım arkadaşlarım oldu ama bu benim için çok özeldi. Aslında o gün ısınırken bile bunu hissettim. Tüm konsantrasyonumu, tüm kapasitemi vermeye hazırdım. Evimizde oynuyorduk. En başından beri bizi inanılmaz bir şekilde destekleyen bir taraftarlarımız vardı. İnanılmazdı. Allah'a şükür başardık."

"O geceki kutlama olağanüstüydü. Tüm taraftarlar çok mutluydu ve bu, inanılmaz bir duyguydu. Adım seslenildiğinde ve yürümeye başladığımda bu duygunun ne kadar özel olduğunu ve şampiyon olduğumuzu düşündüm. İnanılmaz bir duyguydu. Nasıl açıklayacağımı bilmiyorum." 

"Ryan Donk benim için ağabey gibidir. Bana her zaman tavsiyelerde bulunur ve şakalar yapar. Ancak iş zamanı sahada çok ciddidir. Her zaman yüzde yüzünü verir. Kutlama günü dansı planlamamıştık. Spontane oldu. Bence o da eğleniyor ve düşünüyordu."

Kaynak: Asist Analiz

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2022, 14:29
YORUM EKLE