Osman Şenher: "8 milyon Euro istiyorlar ve ben bunu duydum, Galatasaray'a transfer olması hayal"

Galatasaray'da başkanlık seçimi gündemi yaşanırken bir yandan da transferde Umut Bozok ile ilgili hareketlilik bulunuyor.

Osman Şenher: "8 milyon Euro istiyorlar ve ben bunu duydum, Galatasaray'a transfer olması hayal"

Milliyet Gazetesi spor yazarı Osman Şenher, Galatasaray'ın gündemini değerlendirdi.

Şenher'in yazısı şu şekilde:

Galatasaray’da seçim günü geldi. Yarın, genel kurul üyeleri başkanı belirleyecek. Yeni patronun kim olacağını tahmin edemiyorum. Ama Dursun Özbek, projeleriyle, ekibiyle camiasını Eşref Hamamcıoğlu’ndan daha çok heyecanlandırdı. Bilhassa Erden Timur’un basketboldaki başarısı Özbek’e çok büyük artı getirdi.

Yine de iki adayın da artıları ve eksikleri bayağı kabarık. Son sözü kongre üyeleri söyleyecek. Ama benim anlayamadığım bir konu var. Adnan Polat, Ünal Aysal, Mustafa Cengiz ve Burak Elmas şu anki tüzükle linç edildiler. Bunu yapanlar başkanlık makamını itibarsızlaştırdılar. Bugüne kadar neden Eşref Hamamcıoğlu ve Dursun Özbek ‘Bu tüzüğün değişmesi lazım’ demediler. Tüzükten memnunlar gibi hareket ediyorlar.

Başkan kim olursa olsun onun da başına aynı şeyler gelecek. Camiada sevginin, bütünleş-menin geri geleceğine ben inanmıyorum. O kadar çok kapıların arkasında laflar konuşuluyor ki, herkes birbirini eleştirip duruyor. Kongre üyeleri bölünmüş durumda. Tamam, bütünleşme ve sevgi olmayabilir. Herkesin de birbirini sevme zorunluluğu yok. Ama Galatasaray başkanına camiadaki herkes saygı göstermeli.

Göreceksiniz pazar günü yeni patron için ‘Galatasaray’ı yıkacak. Bir daha kulüp toparlanamaz’ gibi yorumlar okuyacağız, duyacağız. Önce bunun önüne geçmek lazım. Gelecek olan başkanın, daha sonra da teknik direktörün bu camiaya sevgiyi, saygıyı getirmesi lazım. Biz yıllardır teknik direktör, yönetim kavgalarından bıktık. 117 yıllık dev çınar, bundan büyük zarar gördü. Dilerim bir daha bunlar yaşanmaz.

Yeni başkan getireceği ekibi, teknik direktörü, yardımcılarını göreve başlatmadan önce bir kere değil, yüz kere düşünmesi lazım. Federasyonla yapılan kavgaların, alınan cezaların, ödenen paraların kulüpten neler götürdüğünü bir düşünün. 

Artık kimse buna tahammül edemez. Sabır bir yere kadar. Artık sabırların tükendiği yerdeyiz. 30 milyon taraftar var. Bu taraftarları bölmek, birbirine düşürmek hiç kimseye bir şey kazandırmaz. 
Bu böyle biline.

Şimdiden söylüyorum yeni başkan keyif yapmaya gelmiyor. Çok büyük sorunlarla savaşacak. Allah yardımcısı olsun.

TFF tarafsızlığa dikkat etmeli

Mehmet Büyükekşi tek aday olarak seçime girecek. Kendisini tanımıyorum. Ama kime sorsam adaletli, iyi bir insan diyorlar. Ben de kendi kendime diyorum ki neden bir Hasan Doğan olmasın, kulüplerin sevgisini kazanıp, futboldaki bu tartışmaları bitirmesin.

Avrupa’da en başta milli takımlarımız, ardından kulüp takımlarımız dibe vurdu. Büyükekşi, alacağı adaletli kararlarla, kurullarına hakim olarak futbolumuzun çıtasını yükseltemez mi? Evet kurullar değişmiyor. MHK, disiplin, tahkim hepsi aynı... Bu sıkıntı yaratır mı? Görevde olanlar iyi yönlendirilirse ben çözülmeyecek sorun olduğuna inanmıyorum. Hayırlısı olsun, bekleyelim görelim, neler yaşayacağız.

Umut Bozok hayal

Kasımpaşa formasıyla geride kalan sezonda gol krallığı yaşayan Umut Bozok, geçen dönem Galatasaray formasını giymek çok istedi. 

Ama maalesef sarı-kırmızılı kulüp onu istemedi. Galatasaray, gitti Cicaldau, Morutan ve Gomis’i aldı. Umut’un geçen seneki bonservisi çok düşüktü. Şimdiyse Lorient kulübü 8 milyon euro istiyor ve ben bunu her yerden duyuyorum.

Bu şartlar altında ne kadar Galatasaray forması giymek istese de Umut Bozok’un sarı-kırmızılı kulübe transfer olması hayal gibi geliyor bana.

Kaynak: Osman Şenher / Milliyet

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2022, 14:37
YORUM EKLE