Osman Şenher: "Aralık ayında bomba gibi dönecek, şu an ismi bile anılmıyor"

Galatasaray'da formasını yeni transfer Rashica'ya kaptıran Yunus Akgün ve Beşiktaş derbisinde yedek kalan Kerem Aktürkoğlu performanslarıyla beklentilerin altında kaldı. Milliyet Gazetesi yazarı Osman Şenher iki oyuncuyu sert eleştirirken, önemli tavsiyelerde bulundu.

Osman Şenher: "Aralık ayında bomba gibi dönecek, şu an ismi bile anılmıyor"

Galatasaray’da form düşüklüğü içinde olan ve ligin ilk haftalarında Teknik Direktör Okan Buruk’un düzenli olarak şans verdiği ama istenen performansı alamadığı Yunus Akgün formasını Rashica’ya kaptırdı. Geçtiğimiz sezonu Adana Demirspor'da kiralık olarak geçiren ve gösterdiği performansla adından sıkça söz ettiren Yunus Akgün son günlerin en çok konuşulan ismi de olmayı başardı. Galatasaray'da yüksek beklentilerin olduğu genç futbolcu bir türlü beklenen performansı gösteremeyince Okan Buruk tarafından kızağa çekildi.

11 MAÇTA SADECE 1  ASİST YAPTI

Bu sezon Sarı Kırmızılı forma ile 11 maça çıkan 22 yaşındaki futbolcu sadece bir asistlik katkı yapabildi. Geçtiğimiz sezon ise ligi kasıp kavuran Yunus Akgün, 34 lig maçında 8 gol atıp 11 de asist yaparak Mavi Şimşekler'in başarısında önemli bir rol üstlenmişti.

Formasını Rashica'ya kaptıran ve beklentilerin yüksek olduğu Yunus Akgün'e bir eleştiri de Milliyet Gazetesi yazarı Osman Şenher'den geldi.

Osman Şenher'in yazısı şu şekilde:

Galatasaray'ın hocası Okan Buruk bütün futbolcularına gözü gibi bakıyor. Aralarındaki diyalog da mükemmel. Formayı hak edene vermek için çok adaletli davranıyor. Sezon başı planlamasında hepimiz ve hoca, 'Yunus sağ çizgide harikalar yaratır' diye düşünüyorduk. Geçen sezon Adana Demirspor'daki performansının üzerine çıkacağı hesaplarını yaptık. Ama maalesef şimdi ne oldu bu çocuğa diyoruz!

'RASHICA İLE REKABET ETMESİ GEREKİR'

8+3 kuralında yerli futbolcular çok kıymetli. Bu yüzden hala Yunus'un dönmesini heyecanla bekliyoruz. Hoca formayı rekabete açtı. Yunus'un Rashica ile rekabet etmesi gerekir. Rashica harikalar yaratırken, Yunus adeta futboldan koptu. Son Ofspor maçında gerçekten üzüldüm. Aklıma iki şey geliyor; Yunus ya büyük takım futbolcusu değil ya da 'ben büyük futbolcuyum, yedek kalmam' havasında. Hangisini düşünüyorsa bilmiyorum ama çok yanlış yolda. Bu performansıyla formayı alması mümkün değil.

'34 YAŞINDAKİ MATA KENDİNİ PARÇALARKEN...'

34 yaşındaki Mata sahada kendini parçalarken, 24 yaşındaki Yunus'un elleri belinde, koşmadan mücadele etmeden futbol oynamasına hiçbir Galatasaraylı tahammül edemez. Tabii bu kendi bileceği bir iş. Ben yine de kötü düşünmüyorum. Sarsıntı geçiriyor, Aralık ayında yeniden bomba gibi bir Yunus'un döneceğini tahmin ediyorum. Kerem de sarsıntı geçirdi. Çok kötü oynadığı maçlar oldu. Yunus ile beraber takımı dokuz kişi oynattılar.

Okan Buruk da Beşiktaş karşısında Kerem'in yerine Barış Alper Yılmaz'ı koyarak hem takımı rahatlattı hem de Barış'ı kazandı. Derbi galibiyetinde Barış'ın çok büyük katkısı oldu. Rashica ile beraber Beşiktaş'ın iki beki Rosier ve Umut'a çok büyük hatalar yaptırdılar. İşin doğrusu Kerem formayı arkadaşına kaptırdı. Tabii ki kendisi çok iyi futbolcu, iyi de şutlar çekiyor. Beşiktaş ve Ofspor karşılaşmalarında gördüğüm kadarıyla takım oyununa ayak uydurmaya başlayıp, bencilliği bırakmış. Bu kendisi için olumlu bir adım. Bakın, bugüne kadar Galatasaray'a binlerce oyuncu geldi gitti, birçoğu da unutuldu, burada önemli olan kulüptür bunu unutmamaları gerekir.

'EMRE ÇOLAK DERS OLMALI'

Emre Çolak, Galatasaray'ın altyapısından geldi, A takımına yükseldi, çok iyi de oynadığı maçlar var. Daha sonra 'ben yıldız oldum, bensiz bu takım olmaz' dedi ve kayboldu gitti. Şu an ismi bile anılmıyor. Yunus ile Kerem'e Emre Çolak ders olmalı. Öz eleştiri yapmaları gerekir.

Bu kaliteli kadroyu kurmak için Galatasaray Yönetimi çok fedakarlık yaptı. Okan Buruk gecesini gündüzüne katıyor, Florya'da yatıp kalkıyor. Maçlara 45 bin taraftar geliyor, çoğu da ekmek parasını dahi maç biletine veriyor. Bu ortamda herkes sıkıntı çekerken hiç kimse Yunus'un ve Kerem'in afrasına, tafrasına tahammül etmez. Benden söylemesi, inşallah toparlanırlar.

ÇOCUK DAHA 15 YAŞINDA

Mert Efe Batmaz, Galatasaray futbol akademisinde forvet oyuncusu. Beşiktaş derbisinde saha kenarında top toplama görevi verilmiş. Maçın sonlarına doğru sahanın dışına çıkan topu vakit geçirmek için oyuna geç soktu. Beşiktaşlı futbolcu Tayfur Bingöl de topu almak için kendisini tartakladı. Ve önceki gün PFDK'ya Mert'in sevk edildiğini öğrendik ve üzüldüm. Mert'in yaptığı doğru bir şey değil. Bu olay kulübe ceza kesilerek kapanıp gidebilirdi ama çocuğun disiplin kuruluna verilmesi hiç hoş bir şey değil. Bu yaştaki bir çocuğun kulübünün menfaatine de olsa o atmosferde böyle bir davranışta bulunması yanlış. Bu yaşta başka bir yerden telkin almasa, bu hareketi yapabileceğini düşünmüyorum. Mert disiplin kuruluna verildi ancak olaya karışan futbolcu neden disipline verilmedi. Yanlış!

Kaynak: Osman Şenher / Milliyet

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2022, 10:08
YORUM EKLE