Osman Şenher: "Bağıra bağıra gidiyordu, sıkıntı yaşamaya başladı"

Galatasaray, Süper Lig'in 16. haftasında deplasmanda Sivasspor'u 2-1 mağlup ederek liderliğini sürdürdü.

Osman Şenher: "Bağıra bağıra gidiyordu, sıkıntı yaşamaya başladı"

Milliyet Gazetesi spor yazarı Osman Şenher, Galatasaray ile ilgili yorumlarda bulundu.

Şenher'in açıklamaları şu şekilde:

Takımlar milyonlarca dolar verip yıldız futbolcular transfer ediyorlar. Tribünlerdeki taraftarlar, televizyon başında maçı izleyen milyonlarca insan iyi futbol görmek istiyor. Ben şimdi yetkililere sormak istiyorum, “Sivasspor’un sahasında bir Avrupa Kupası maçı olsaydı UEFA maçı oynatır mıydı?” Merak edenlere söyleyeyim, kesinlikle oynatmazdı. Ayakta bile durmanın çok zor olduğu bir zemin var. Futbolcular burada çalım atacak, rakibiyle mücadele edecek ve gol vuruşu yapacak. Nasıl yapabilir ki bu sahada? İnanın hem Galatasaraylı hem de Sivassporlu futbolculara yazık. Buna rağmen her iki takım da iyi niyetiyle mücadele etti.

İlk yarı Galatasaray maçı kopartabilirdi de... Gomis, son vuruşlarda çok başarısızdı. Rashica, Kerem ayakta zor durmalarına rağmen gene de pozisyona girdiler. Ancak Galatasaray, Mertens’in golünden başka gol atamayınca ikinci yarı sıkıntı yaşadı.

Her iki takıma da puan lazım. Galatasaray lider olarak Sivas’tan dönmek istiyor. Sivasspor ise yukarılara çıkmak istiyor.

Maçın ikinci bölümü de daha çok kıran kırana geçti. Fizik olarak her iki takımın da futbolcuları çok yoruldu.

Sivasspor’un attığı sayılmayan gol ortalığı iyice gerdi. Bu gol, ofsayt diye mi sayılmadı, yoksa Nelsson’a kale direğinde faul mu yapıldı? Onu da hiç birimiz anlayamadık. Ama tribünler bundan çok gerildi. Sivassporlu futbolcular da gerildi.

İlerleyen dakikalarda Erdoğan Yeşilyurt’tan beraberlik sayısı gelince bu sefer Galatasaray sıkıntı yaşamaya başladı. Bağıra bağıra liderlik gidiyordu. Okan hoca, Oliveira ile Gomis’i oyundan alıp Barış Alper ve Midtsjö’yu oyuna sokunca biraz olsun oyunu dengeleyip rakibin üzerine gitmeye başladı. Ve son anda da Barış Alper ile galibiyet golü bulundu.

Evet, iki takımda da eksik futbolcular vardı. Sivaspor da Galatasaray da bu eksik futbolcularının yerini dolduramadı. Ama buna rağmen sahada olağanüstü mücadele sergilendi. Galatasaray’da Berkan, Abdülkerim, Sacha Boey, Mertens ve Kerem çok başarılıydılar.

Rıza Çalımbay’ın elindeki mutavazı kadroya rağmen aksayan futbolcuları vardı ama sahada mücadele etmeyen tek futbolcusu yoktu. Bilhassa Ulvestad olağanüstü futbolcu... Takımına çok büyük katkı veriyor. Galatasaray’ı da çok zorladı.

Galatasaray, Nelsson ile sıkıntı yaşıyor. Yedikleri gol tamamen bu futbolcunun hatası... Son dakika ofsayt olmasa Nelsson’un topa yükselirken rakibe yaptığı hareketi hakem penaltıyla cezalandırırdı. Danimarkalı futbolcu riskli oynuyor. Çevre kontrolüne de hiç dikkat etmiyor.

Sonuçta, Galatasaray çok zorlansa da Sivas’ta altın üç puan buldu ve liderliğini devam ettirdi.

Kaynak: Milliyet

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2022, 22:12
YORUM EKLE