Osman Şenher: "Bir pas veriyor, rakipten üç isim oyundan düşüyor, seyretmek gerçekten büyük bir keyif"

Galatasaray, Süper Lig'in 19. haftasında Nef Stadyumu'nda Hatayspor'u 4-0 mağlup ederek liderliğini sürdürdü.

Osman Şenher: "Bir pas veriyor, rakipten üç isim oyundan düşüyor, seyretmek gerçekten büyük bir keyif"

Milliyet Gazetesi yazarı Osman Şenher, Galatasaray - Hatayspor maçını değerlendirdi.

Şenher'in açıklamaları şu şekilde:

Doğruyu konuşmak lazım... Galatasaray öyle bir yola girdi ki, taraftarı, futbolcusu, teknik direktörü, yöneticisi müthiş bir bütünleşme var. Tribünlerin baskısı bütün futbolcuların sorumluluklarını artırıyor. Hepsi de bunun farkında.

Hatayspor karşısında bakıyorum; kötü oynayan, mücadele etmeyen bir tek futbolcu yok. Tamamı sahada resmen rakipleriyle kavga ediyorlar. Maçın daha zor geçeceğini düşünüyordum ama erken gelen gol bir anda takımın havasını değiştirdi. Daha sonra peş peşe iki gol iyice takımı rahatlattı.

İkinci yarıya Cim-Bom rölantide başladı. Daha doğrusu şimdiden salı günü oynayacakları Alanyaspor maçının havasına girdi. Gerçekten defansa bakıyorsun Nelsson, Abdülkerim... Arkalarında ligdeki en iyi kaleci Muslera var. Nitekim dün de iki muhteşem kurtarış yaptı. Orta sahada Oliveira, Torreira, biraz önlerinde Mata birbirinden kaliteli futbolcular. Oyuna ağırlıklarını koyuyorlar. İlk yarı Mata çok top kaybetti buna rağmen tecrübesiyle iki gol attı.

Icardi gol atamadı ama gol attırdı. Bir pas veriyor, rakipten üç isim oyundan düşüyor. Arjantinli yıldızı seyretmek gerçekten büyük bir keyif. Sacha Boey’de en ufak bir düşme, yorulma yok. İki maçtır sol bekte oynayan Dubois de hücuma çıkıyor, Boey gibi olmasa da yine de çok etkili.

Barış Alper’in fizik gücüne, yüreğini sahaya koymasına, rakibe yaptığı baskıya saygı duyuyorum. Bu çabuklukla son vuruşlarda biraz etkili olsa her maç en az iki gol atar. Kendini biraz daha geliştirmesi lazım. Kerem ilk golü atmasına rağmen son vuruşlarda iyi bir gününde değildi. Hadi buna da yorgunluk diyelim.

Okan hoca 70. dakikada Kerem’i, Barış Alper’i, Oliveira’yı ve Mata’yı oyundan aldı. Yerlerine Berkan, Yunus, Rashica ve Gomis girdi. Takımın düşen temposu bir anda arttı ve Gomis ile dördüncü golü de buldular. Hoca öyle bir sistem kurmuş ki giren, çıkan fark etmiyor. Sonradan girenler de savaşıyor, ilk 11’de sahaya çıkanlar da savaşıyor, oyundan düşmüyorlar.

Maçın skoru 4-0 sizi aldatmasın. Karşılaşma 7 veya 8 farklı olabilirdi. Konuk ekip de 2 gol atabilirdi. Stada gelenler gerçekten çok keyifli bir müsabaka seyrettiler. Mücadelenin hakemi de ufak tefek hatalar yapsa da, bunlar masum hatalardı, art niyetli değildi. Hakem futbolcularla dalaşmadı, maçın önüne geçmedi. Bravo Kadir Sağlam’a!

Hatayspor’a gelince... Defansı çok aksıyor. Diyebilirsiniz ki Galatasaray’ın forvetinde çok çabuk, tekniği iyi futbolcular var. Ama her maç Hatay savunması bu hataları yapıyor. Forveti de son vuruşlarda çok başarısız. Volkan Demirel’in işi oldukça zor.

Kaynak: Milliyet
 

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2023, 01:15
YORUM EKLE