Osman Şenher: "Bırakın Türkiye’yi Avrupa’nın en iyisi oldu"

Spor Toto Süper Lig'de sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan sarı-kırmızılı takım, Gaziantep FK ve Kasımpaşa'yı yenerek 2'de 2 yaptı. Dursun Özbek yönetimi ve Galatasaraylı yıldıza övgü geldi.

Osman Şenher: "Bırakın Türkiye’yi Avrupa’nın en iyisi oldu"

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de 2022-23 sezonuna yenilenmiş çehresiyle şampiyonluk iddiasıyla girdi. Transferde hummalı çalışma yürüten Dursun Özbek yönetimi, Mauro Icardi, Dries Merten, Sergio Oliveira ve Juan Mata gibi önemli yıldızları kadroya dahil etti. Geleceğe yatırım amaçlı, yüksek potansiyeli olan Yusuf Demir ve Mathias Ross gibi genç oyuncular transfer edildi. Süper Lig'de Gaziantep FK'yı 2-1 ve Kasımpaşa'yı 3-2 mağlup eden sarı-kırmızılı takım galibiyet serisi başlattı. 

Milliyet Gazetesi Osman Şenher, bu haftaki köşesinde Galatasaray'daki son gelişmeleri değerlendirirken, Dursun Özbek yönetimi için övgü dolu ifadeler kullandı. İşte Şenher'in yazısı... 

Çok değil, dört ay önce seçim oldu. Herkes ağıt yakıyordu. “Futbolcuların parası nasıl ödenecek, bankalar birliğine 250 milyon lira faiz nasıl verilecek, bu takım takım nasıl düzelecek, yeni başkan ne yapacak” gibi soruları ben bile kendine soruyordum...

'TİMUR VE BURUK TERCİHLERİ MÜKEMMEL KARARLAR'

Şimdi gelinen noktaya bakın... 13 futbolcu alındı, 34 oyuncu gönderildi. Gidenlerden 15’i kiralık. Alınan isimler ve kalanlarla Teknik Direktör Okan Buruk iyi bir takım yaratıyor. Önce şunu söyleyeyim; Başkan Özbek’in Erden Timur ve Okan Buruk tercihleri mükemmel kararlar. Okan hocayı tanımayanlar, bir sürü olumsuz şeyler söyleyip, atıp tuttular. Ama şimdi hepsinin kafası yerde.

Okan Buruk’un futbolcularla diyaloğu en üst seviyede. Florya’da tek vücut olmuşlar. Bunda kaptan Muslera’nın çok büyük payı var. Takım her hafta üstüne koyarak futbol çıtasını yükseltiyor. Her şeyden önce orta sahada Torreira, Oliviera ve Mertens, teknikleriyle, girdikleri mücadelelerle takımın senelerdir yaşanan ikinci bölge handikapını bitirdiler.

'BOEY, BIRAKIN TÜRKİYE'Yİ AVRUPA'NIN EN İYİ SAĞ BEKİ OLDU'

Kerem ile Yunus da son haftalarda toparlanmaya başladı. Sacha Boey, bırakın Türkiye’yi Avrupa’nın en iyi sağ beki oldu. Daha bu takıma Icardi ve Mata gibi iki büyük yıldız katılacak. Şu anda takımın oynadığı futbol daha başlangıç, performansları yüzde 50. Bu rakam yüzde 80’lere çıktığı zaman gerçek Galatasaray’ı herkes o zaman görecek.

Camiaya huzur geldi. Artık insanlar eleştiriyi bıraktılar. Başkan Özbek’e, teknik heyete ve futbolculara sahip çıkmaya başladılar. Bundan rahatsız olanlar mutlaka çıkacak. Görmüyor musunuz, Kasımpaşa maçından sonra Okan hocanın oğlu Ali Yiğit takımla beraber tribünlere gidip 3’lü çektirdi. Efendim akreditasyon kartı yokmuş, nasıl sahaya girermiş diye sığ düşünenler biter mi? Allah, Ali Yiğit’i anasına, babasına bağışladı. Bu eleştiriyi yapanlar o yavrunun mutluluğunu hesap edemiyorsa bizim söyleyecek lafımız da biter.

'ÖZBEK HİÇ KİMSEYE TAVİZ VERMİYOR'

Kulübün, takımın, camianın bu bütünleşmesi, yönetimin tek vücut olması üstüne basa basa söylüyorum Başkan Dursun Özbek’in eseridir. Artık karşımızda eski Özbek yok. Kesinlikle hiç kimseye taviz vermiyor. Kulübün menfaatlerini herkesten çok düşünüyor ve bu güzellikler artarak devam edecek. Her şeyden önce taraftar çok mutlu. Herkes yeni Galatasaray’dan keyif alıyorlar.

'YOLUN AÇIK OLSUN ARDA'

Müthiş bir kariyer... Onun oynadığı futbolla çok sevindik, çok üzüldük. Galatasaray’da 240 maç, 49 gol, 77 asist. Atletico Madrid’de 178 maç, 22 gol, 33 asist. Barcelona gibi bir devde 55 maç, 15 gol, 11 asist. A Milli Takım’da 100 müsabaka 16 gol, 25 asist... Bu rakamların dışında başka ne yazayım. Türkiye’nin gelmiş geçmiş en kariyerli futbolcusu Arda Turan’dır.

Kaynak: Osman Şenher / Milliyet

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2022, 02:06
YORUM EKLE