Osman Şenher: "Galatasaray'da hiç kimse linç etmesin, şanssızlık oldu"

Galatasaray, Süper Lig'in 7. haftasında Ankaragücü'nü 2-1 mağlup ederken birçok pozisyondan yararlanamadı.

Osman Şenher: "Galatasaray'da hiç kimse linç etmesin, şanssızlık oldu"

Milliyet Gazetesi spor yazarı Osman Şenher, Galatasaray ile ilgili yorumlarda bulundu.

Şenher'in açıklamaları şu şekilde:

"KEREM DEMİRBAY'I HİÇ KİSME LİNÇ ETMESİN"

Ankaragücü maçındaki skor sizi kandırmasın... Sahada bu sezonun en iyi futbolunu oynayan, takım olarak bütünleşen bir Galatasaray vardı. Evet, ilk golü kendi kalelerinde gördüler. Bu futbolun içinde olan bir şey... Kerem Demirbay’ı da hiç kimse linç etmesin. Bütün futbolcular top kayıbı yapıyor. Kerem’in şanssızlığı kaptırdığı top gol oldu. Ama oyunun geneline baktığınız zaman iyi paslar verdi, orta sahada iyi mücadele etti, o pozisyonda şanssızdı.

"BEN BUNU KABUL ETMİYORUM"

Bir takım yüzde yüz diyebileceğimiz yedi gol pozisyonuna giriyor, boş kaleye topu atamıyor ve ilk golü yiyor. Ben bunu kabul etmiyorum. Son vuruşları yapmak beceri işidir. Tete olsun, Kerem Aktürkoğlu olsun, evet zaman zaman gol vuruşu yapıyorlar ama son vuruşların çoğunu ya yapamıyorlar ya da dışarı atıyorlar. Bu da bir gerçek.

"ZAHA GİBİ GOL VURUŞLARINI YAPAMADILAR"

Ankaragücü kalecisi Bahadır dün gece maçın yıldızıydı. Sarı-lacivertlileri farklı mağlubiyetten kurtardı. Ama “bu neden böyle oldu?” diye sebebini sorarsanız; son vuruşlarda iki top hariç Zaha’nın attığı goldeki vuruşu arkadaşları yapamadı. Tete iyi futbolcu, daha da iyi olacak ama biraz daha bilhassa gol paslarında ve son vuruşlarda kendini oldukça geliştirmesi lazım.

"ICARDI, HER ŞEYİ DENEDİ"

Icardi gecenin en şanssız futbolcusuydu. Kafayla vurdu, ayakla vurdu, gol için her şeyi denedi ama Bahadır’ı bir türlü geçemedi.

"ZAHA, MÜTHİŞ BİR FUTBOLCU"

Galatasaray’ın dün geceki en büyük artısı Zaha’yı kazanması oldu. Zaha müthiş bir futbolcu... Ankaragücü kapanan bir takım, bir de hücumu seven bir takım karşısında bu Zaha boş alan bulursa neler yapar... Hani tartışılıyor ya, “efendim sakat futbolcu aldınız, ne olduğu belli değil” diye bir sürü söylemler duyuyoruz. Dünkü futbolu ile neler yapabileceğini herkese gösterdi.

"KAAN AYHAN VE SANCHEZ'İ ÇOK BEĞENDİM"

Defansta Kaan Ayhan’la Sanchez’i de çok beğendim. Bilhassa Sanchez o sağ stoper mevkini kimseye bırakmaz. Rakip atakları kesmede olsun, verdiği paslarla olsun sarı-kırmızılı kulübe çok büyük katkı sağlayacak. Muslera da düzeldi. Hele ilk yarı çataldan topu çıkardı. 

"OLD TRAFFORD'DAN 3 PUANLA DÖNMELERİ HİÇ SÜRPRİZ OLMAZ"

Salı günü oynanacak Manchester United maçı öncesi takım olarak Muslera ile Zaha başta olmak üzere iyi sinyaller verdiler. Hatta eminim o maçta dün geceki futbollarının da ötesine çıkacaklar. Old Trafford’da üç puanla dönmeleri hiç de sürpriz olmayacak. En önemli beklenen futbolcuların başında Ziyech geliyor. Okan hoca Ankaragücü maçının kadrosuna almadı, bu yıldız futbolcuyu Machester United maçına sakladı. Ziyech de Zaha gibi iyi bir dönüş yaparsa Galatasaray elini kolunu sallayarak Londra’dan galibiyetle döner.

Ankaragücü’ne gelince... Tolunay Kafkas çok beğendiğim bir hoca... Bu elindeki kadroya iyi de futbol oynatıyor. Ama Galatasaray karşısında ancak bu kadar oynayabilirsin, puan almak için mücadele edebilirsin.

Kaynak: Osman Şenher / Milliyet

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2023, 21:33
YORUM EKLE