Osman Şenher: "'Galatasaray'da oynamak için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırım' diyor"

Milliyet Gazetesi spor yazarı Osman Şenher, Galatasaray'ın gündemini değerlendirdi.

Osman Şenher: "'Galatasaray'da oynamak için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırım' diyor"

Başkan Dursun Özbek öyle bir vizyon ortaya koyuyor ki, hayran olmamak mümkün değil. İyi bir kadro kurdu, ligde de lider, kadrosunda dünya çapında yıldızlar var. Buna rağmen gelecek sezon Avrupa’da derece yapmak için Zaniolo gibi çok büyük bir yıldızı hiçbir fedakarlıktan kaçmayarak transfer etti. 

Bu yetmiyormuş gibi sezon başı bütün takımlarla ismi anılan Kaan Ayhan’ı aldı. Hatayspor’dan yerli statüsünde oynayacak olan sol bek Adekugbe’yi kiraladı. Şayet Adekugbe iyi bir performans ortaya koyarsa sezon sonu Hatayspor’a 1 milyon euro daha ödeyerek bonservisini alabilecekler. Tüm bunların üstüne Zakaryan’ı da kadroya katmak için girişimler yapılıyor. Olur mu olmaz mı bilmiyorum.

En önemlisi gelecek sezon Avrupa’da kupa hedeflenerek Icardi’nin bonservisini almak için olağanüstü bir çalışma var. Arjantinli golcü, Galatasaray ve Türkiye’den çok memnun. “Her türlü fedakarlığı yapmaya hazırım” diyor. PSG büyük problem yaratmazsa ben Icardi’nin de uzun seneler sarı- kırmızılılara hizmet edeceğini düşünüyorum. 

Başkan Özbek, başta Erden Timur ve yönetim olağanüstü birlik, beraberlik içerisindeler. Bilhassa sezon başı Erden Timur için camianın içindeki problem yaratan kişiler karşısında Başkan Özbek “kale” gibi Timur’un önünde kalkan oldu ve başardı. Şimdi çatlak sesler bitti ve kulüpte birlik, beraberlik en üst seviyede. Futbol takımı çok başarılı. Yönetim transfer yaptı, Okan Buruk bütün takımı kenetledi. Öyle bir hale getirdi ki tüm futbolcular başarılı olmak için her şeylerini ortaya koyuyorlar. 

Taraftardan bahsetmek bile istemiyorum; Nef Stadyumu’nda her maç 47 bin kişi tribünleri dolduruyor. Takımlarına 12. adam olarak olağanüstü destek veriyor, alkışı hak ediyorlar. 

Başkan Özbek’in yaşadığımız deprem felaketinde Fenerbahçe ile beraber kulüp olarak duruşları Türkiye’ye örnek teşkil etti. Şu an bile bu iki kulüp deprem bölgesinde olağanüstü güzel şeyler yapıyorlar, alkışı hak ediyorlar. Bundan sonraki süreçte artık Galatasaray ve Fenerbahçe’nin birbirleriyle sürtüşeceklerini düşünmüyorum. İnşallah yanılmam...  

Virüslerden korunun

Ben insanları artık tanımakta zorluk çekiyorum. Deprem felaketinde herkes elinden geldiği kadar büyük yaraya merhem olmaya çalışıyor ama huzurumuzu bozmak isteyen virüsler bir türlü frene basamıyorlar. 

Efendim Ali Koç ile Dursun Özbek deprem felaketinde kulüp olarak çalışmışlar ama şahsi olarak ne yardımda bulunmuşlar? Mustafa Denizli, Fatih Terim, Ahmet Ağaoğlu, Ahmet Nur Çebi, Göksel Gümüşdağ, Emre Belözoğlu, Sergen Yalçın ne yardım yapmışlar? Sosyal medyada böyle yazan soysuzlara sesleniyorum; yaptığı yardımları deklare edenlere saygılıyım ancak bazı insanlar vardır, yaptıkları yardımları gizli tutarlar. Bu eleştirdiğiniz insanların çoluğu çocuğu daha hala deprem bölgesinde. Kaç aileye, kaç öğrenciye, kaç evi barkını kaybeden insana destek olduklarını anlatmak bana düşmez. 

Hepsinden Allah razı olsun, neler yaptıklarını ben çok iyi biliyorum ama açıklamam. Sizler gibi terbiyesizler dua ediyorum ki azınlıksınız.

Bari dostluk maçında yapmayın

Sakaryaspor’u da Kocaelispor’u da çok severim. Her iki camiadan çok iyi dostlarım vardır. Her fırsatta da giderim. Ne güzel düşünmüşler aralarında dostluk maçı yapıp depremzedelere katkımız olsun demişler. Buraya kadar hiçbir sorun yok. Ama dostluk maçında yaşananlar, çıkan kavgalar hiç yakışmadı ve çok kötü görüntü verdiniz. Dilerim aklınız başınıza gelir de iki kulüp ortak deklarasyon yayınlayarak herkesten özür diler.

Kaynak: Osman Şenher / Milliyet

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2023, 02:06
YORUM EKLE