Osman Şenher: "Galatasaray forması giyerse eğer gol rekoru kırar"

Galatasaray'da Avrupa başarı yakalamak amacıyla önemli bir kadro oluşturuluyor.

Osman Şenher: "Galatasaray forması giyerse eğer gol rekoru kırar"

Milliyet Gazetesi spor yazarı Osman Şenher, Galatasaray ile ilgili yorumlarda bulundu.

Şenher'in açıklamaları şu şekilde:

Bu sezon neler oluyor daha hala çözemedim. Şu yapılan transferlere bakıyorum. Bu kadro herhalde Süper Lig için kurulmuyor, muhakkak Şampiyonlar Ligi’nde derece yapabilmek için büyük yıldızlar transfer ediliyor. 

"İNSANLARIN NEFESİ KESİLİYOR"

Şöyle bir gözünüzün önüne getirin; Icardi santrfor, solda Zaha, forvet arkası Hakim Ziyech, sağ tarafta da Tete... Bu nasıl bir forvet hattıdır, bilemiyorum. İnsanların nefesi kesiliyor. Tabi Ziyech transferi daha bitmedi. Futbolcu sağlık kontrollerinden geçiyor. Şayet bir problem çıkmaz ve Galatasaray forması giyerse forvet hattında oynayan bütün futbolcular yaşadı. Ziyech mükemmel, milimetrik paslar veren bir futbolcu. Tekniği en üst seviyede. Icardi hem Avrupa’da hem de Süper Lig’de gol rekoru kırar. 

"KEREM'dEN HİÇ KİMSENİN VAZGEÇTİĞİ YOK"

Tabii ki Kerem Aktürkoğlu’ndan hiç kimsenin vazgeçtiği yok. Bu takım senede 60 maç oynayacak. Ne Zaha, ne Icardi ne de Tete tek başlarına bu yükü kaldırabilir. Barış Alper de forma şansı bulacak, Halil Dervişoğlu da, Bakambu da... Üstelik Torreira’ya alternatif olacak bir futbolcu gelecekmiş. Kerem Demirbay’ı da unutmamak lazım o da müthiş bir oyuncu. Trabzonspor maçındaki performansı ne olacak, heyecanla bekliyorum. 

Yerli olarak görünen o ki, forması garanti olan bir tek futbolcu var, o da Abdülkerim. Dişiyle, tırnağıyla kazıyarak bu çocuk formasını kaptı. Bir daha da çıkarmamak üzere... Hak ediyor mu, ediyor. Ahlaklı terbiyeli, her şeyden önce şımarık değil. 

Barış ile Kerem Aktürkoğlu’na da sözüm yok. Galatasaray’a uzun seneler hizmet edecekler ama şu an sezon başı olduğu için sıkıntı yaşıyorlar. Bilhassa Kerem çok top kaybıyla oynuyor. 

Kazımcan’ı unutmamak lazım. Okan hoca üç yabancı kuralı olduğu için bilhassa Süper Lig’de birçok maçta bu ismi kullanacak, orası belli oldu artık. Ancak Avrupa’da zor.

"RASHICA'NIN GİDİŞİ ÜZDÜ"

Rashica’nın gidişi birçok taraftarı üzdü. Evet Beşiktaş çok iyi bir futbolcu aldı. Rosier’in önünde sağ kanatta takımına çok büyük katkı sağlayacak. Ne var ki Galatasaray’da o mevkide Barış, Tete ve Ziyech var. 

Birçok maçta forvet arkası Mertens oynarken, Ziyech sağ tarafa geçecek. Mertens ise bu takımın büyük ustası. Okan Buruk değiştire değiştire herkesi kullanacak. Rashica transfer edilseydi, bu futbolcu sarı-kırmızılılar için biraz lüks olacaktı. Aynı mevkide üç tane futbolcun varken dördüncüyü ne yapacaksın diye sorgulanacaktı. 

Okan Buruk’un elinde iyi bir kadro oluştu. Hoca her zaman ‘biz’ der, hiçbir zaman ‘ben’ demedi. Bunun için de geçen sene tüm takım bütünleşti. Onlarla beraber oturup sohbet eder, yemek yer, kamplarda kağıt ve tavla oynar yani futbolcularıyla bir bütündür. Bunun için ben Zaha, Tete, Ziyech’in alışma dönemlerini çok çabuk atlatacaklarını düşünüyorum. Icardi, Mertens, Muslera, Torreira yeni futbolcularla çok çabuk kaynaşıp, yabancılık çekmemeleri adına, çok sıcak davranıyorlar. Geçen sezonki o bütünlük ne kadar erken kazanılırsa, Galatasaray da çıtasını o kadar yukarı koyacak.   

Kaynak: Milliyet

HABER SARI KIRMIZI uygulamamımızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2023, 10:26
YORUM EKLE