Osman Şenher: "Galatasaraylı futbolcular gördüğü zaman geriliyordur"

Galatasaray, Süper Lig'in 11. haftasında Nef Stadyumu'nda Alanyaspor ile 2-2 berabere kaldı.

Osman Şenher: "Galatasaraylı futbolcular gördüğü zaman geriliyordur"

Milliyet Gazetesi spor yazarı Osman Şenher, Galatasaray - Alanyaspor maçını değerlendirdi.

Şenher'in açıklamaları şu şekilde:

Elli bine yakın muhteşem taraftar maçtan önce 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için harika bir koreografi yaptılar. Bu dakikalarda herkes ağladı, marşlar söyledi... Böyle güzel bir ortamda mücadele başladı.

Galatasaray, bütün hatlarıyla Alanyaspor kalesini adeta abluka altına aldı, 21 dakikada skoru 2-0’a getirdi. Sahanın her yerinde sarı-kırmızılı futbolcular baskı yaptı, rakibe nefes aldırmadı, Kerem eski günlerine döndüğünü gösterdi. Taraftar skor 2-0’a gelince de kendinden geçti. İlk yarım saatte Alanyaspor’un kaleye şutu yoktu. Ama 31. dakikada Boey’in gördüğü kırmızı kart oyunu, tribünleri başka bir boyuta taşıdı.

Bu dakikadan sonra resmen futbol, futbol olmaktan çıktı. Ben şimdi Ali Palabıyık’a soruyorum. Hakemlik hayatında hangi futbolcuya böyle bir kırmızı kart çıkardı? Orada karşılıklı bir mücadele vardı. Sarı kart olabilir, ama kırmızı kart ağırdı. Aklıma Alper Ulusoy’un Muslera’ya altı saniye kuralını uygulaması geldi. Bu da böyle bir kırmızı kart...

İnsanlar maça keyif almak, futbol izlemek için geliyor. İnanın Ali Palayık’ın yüz mimiklerini gördüğü zaman muhakkak futbolcular bile geriliyordur. Neden bugüne kadar yönettiği bütün Galatasaray maçlarında Palabıyık maalesef antipatik oldu. Ama yine de sarı-kırmızılı taraftarı, futbolcuları germek için bu maçlara atanmaya devam ediyor.

Abdülkerim’in de kırmızısı aynı. Her maçta bu tür ayağa basmalar oluyor. Ne söyleyeyim... Bundan sonra Galatasaray’ın maçları daha da gergin geçecek. Yazık... Bu kadar transfer yapılıyor, taraftar kombine alıp tribünleri dolduruyor. Ama futbolumuz ziyan olup gidiyor. Sonuçta Galatasaray da çok pozisyona girdi. Kerem, Icardi, Mertens şanslar yakaladı, ama atamadı. Maçın sonlarına doğru Alanyaspor bir kişi eksik oynayan, iyi mücadele eden sarı-kırmızılılar karşısında bir puanı aldı.

Ben MHK’den rica ediyorum. Statlara 45 bin taraftar geliyor, televizyonda milyonlarca kişi maçları seyrediyor. Bu tür hakemleri atayıp taraftarı germeyin. İki puan tabii ki Galatasaray için büyük kayıp. Ama yapacak bir şey yok. Gelecek hafta Karagümrük, sonra Beşiktaş ve Başakşehir gibi zor maçlar var. Taraftar üzülse de hayat devam ediyor.

Kaynak: Milliyet

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2022, 22:50
YORUM EKLE