Osman Şenher: "İçimde bir korku var, sağır sultan bile biliyor"

Milliyet Gazetesi Galatasaray spor yazarı Osman Şenher, Galatasaray'ın gündemiyle ilgili bir yazı kaleme aldı.

Osman Şenher: "İçimde bir korku var, sağır sultan bile biliyor"

Her transfer sezonunda yaşanan şeyler aynı. Taraftarlar kombine almak için, forma almak için, o coşkuyu yaşamak için transfer bekliyor. Başkan Dursun Özbek ‘Cebimden para koyup transfer yapacağım ama Bankalar Birliği müsaade etmiyor’ diye açıklama yapıyor. 

Bu açıklamanın ne kadar samimi olduğunu çözemedim. Fenerbahçe’nin, Beşiktaş’ın bankalara olan borcu Galatasaray’ın iki katından fazla. Bu iki takım şakır şakır transfer yapıyor. Hem de bonservis ödeyip... Sarı-kırmızılılar ise gazetelerde okuyoruz, sadece görüşmeler yapıyor. Görüştüğü futbolcuların da bonservisleri 10 milyon eurodan başlıyor. 

Haberlerde Joao Pedro dahil birçok futbolcunun ismi geçiyor. Ben büyük bonservis ödeyerek bu isimlerin alınabileceğini düşünmüyorum. İçimde bir korku var. Sağır sultan bile biliyor. Okan Buruk’un 6, 8 ve 10 numaraya ihtiyacı var. Üç sezondur takım bu yüzden tatmin edici futbol oynayamıyor. İnşallah yeni yönetim taraftarın ateşini almak için bu mevkilere geçen sezon olduğu gibi sıradan futbolcu almaz. Veyahut ‘Okan Buruk bizim evladımızdır. Takımın içinden Yunus ile Emre Akbaba da geldi, 8 ve 10 numara çıkartır’ demezler. 

Böyle bir şey derlerse başta taraftar kıyameti kopartır. Daha sonra da Okan Buruk’a yazık olur. Defansa Abdülkerim alındı, sözüm yok iyi ve karakterli futbolcu. Kazımcan da alternatif futbolcu olarak sol bek mevkisine transfer edildi. Ama Galatasaray’ın defanstan, forvetten, kanatlardan önce orta sahaya ihtiyacı var. Ligin ilk maçını Antalyaspor ile oynayacaklar. Dördüncü hafta Trabzon deplasmanına gidilecek. Transfer edilecek futbolcuların takıma uyum sağlaması lazım, bunun için de zaman gerekir. Şayet transfer yapılacaksa bunların bir an önce gerçekleşmesi lazım. 

Her futbolcunun bir uyum devresi oluyor. Bunu da en iyi hazırlık maçları sağlıyor. Avusturya kampında cumartesiden itibaren üç hazırlık maçı oynanacak ve geçen seneki kadroyla. Benden söylemesi; bu durum taraftarlar arasında çok büyük sıkıntı yaratıyor. Herkes yeni transferleri bekliyor. Başkan Özbek, cüzdanını sallayarak seçim öncesi taraftarına söz verdi. Özbek’in şu an sağlanan bütünlüğün devam etmesi için, camianın lideri olarak bu transferleri bir an önce yapıp herkesi rahatlatması gerekir.

Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor çok güçlendi

Fenerbahçe, Jorge Jesus ile çok büyük hamle yaptı. Hazırlık maçlarını ve kampı takip ediyoruz, resmen Jesus fırtınası esiyor. Bütün futbolcular formayı kapmak için büyük savaş veriyorlar. Başta Emre Mor olmak üzere çok da iyi transferler yaptılar ve devamı gelecek.

Jesus’un en büyük hediyesi de, Bursa’dan geri dönen İsmail Yüksek olacak. Herkesin gözü bu ismin üzerinde olsun, büyük bir yıldız adayı.

Trabzonspor geçen yılın şampiyonu. Trezeguet başta olmak üzere iyi transferler yaptı ve kadrosunu çok güçlendirdi. Son olarak da Beşiktaş, nokta atışlar yapıyor. Bilhassa hücum hattı müthiş oldu. Santrfor Weghorst ve Belçika’dan alınan Muleka gol yolarında Beşiktaş’ın tüm sıkıntılarını bitirecek.

Büyükekşi’ye bravo

TFF niçin var? Elbette Türk futbolu ve kulüplere hizmet etmek için. Başkan Mehmet Büyükekşi’nin dün aldığı karar kulüplerimizi rahatlatırken, sezon planlamasında da çok büyük yardımcı olacak. 

TFF, A takım listesinde 14 yabancı futbolcuya kadroda müsaade ediyor. Bazı verimsiz yabancılar ve menajerleri kulüplerimizi soymak için, başka hiçbir kulübe transfer olmak istemiyorlar. 

Şimdi federasyonun aldığı yeni kararla, şayet bu isimler hiçbir yere gitmezse, 14 yabancıdan fazla yabancı bulunduran kulüpler federasyona altyapılar için futbolcu başına 500 bin TL ödeyecek. Bu parayı ödeyen kulüpler 18 yabancı mı yoksa 20 yabancı mı var artık dert etmeyecekler. Kulüp planlamasında da sorun yaşamayacaklar. TFF’yi kutlarım, kulüplerin menfaati için çok doğru bir kararı yürürlüğe koydu.  

Kaynak: Osman Şenher / Milliyet

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2022, 14:00
YORUM EKLE