Osman Şenher: "Niyetlerinin ne olduğunu biliyorum ama ayıp, top bu futbolcuya geldiği zaman resmen seviniyor"

Galatasaray, Süper Lig'in 13. haftasında Nef Stadyumu'nda Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti.

Osman Şenher: "Niyetlerinin ne olduğunu biliyorum ama ayıp, top bu futbolcuya geldiği zaman resmen seviniyor"

Milliyet Gazetesi spor yazarı Osman Şenher, Galatasaray - Beşiktaş derbisini değerlendirdi.

Şenher'in açıklamaları şu şekilde:

Galatasaray için illa ki kazanılması gereken bir maçtı. Kendi sahanda 50 bin taraftarın önünde oynuyorsun, tribünler rakip Beşiktaş’a baskı yapıyor. Hakem Halil Umut Meler adaletli düdük çalmaya uğraşıyor. İlk golü de buluyorsun. Bu ortamda sarı-kırmızılılar için iyi bir başlangıç oldu.

İlk yarı sahada iki takım da kıran kırana mücadele etti. Ama daha çok golü isteyen ve pozisyona giren taraf hep ev sahibi ekipti. Cim-Bom ilk yarı öyle harika bir futbol oynamadı. Hatalar da yaptı. Beşiktaş’ın attığı gole bakıyorum; Galatasaray gibi iyi futbolculardan kurulu bir takım öyle gol yememeli...

Siyah-beyazlıların en güçlü olduğu yanı kanatları... Sacha Boey, N’Koudou ile epey savaştı. Rakibine çok net pozisyonlara girme imkanı tanımadı. Rashica ile Barış Alper devamlı değişmeli oynayıp, Beşiktaş’ın iki bekini de bayağı hırpaladılar. Barış Alper, Kerem’in yerine oynadı. 65 dakika sahada kaldı, görevini de eksiksiz yaptı. Icardi’nin attığı ilk golün de asisti Barış’tan geldi.

Mertens gerçekten çok büyük yıldız. Top bu futbolcuya geldiği zaman resmen seviniyor. Topu yumuşatıp o kadar rahat rakibini geçiyor ki... Saygı duyulacak bir oyun oynadı. Takımın en büyük ve en tecrübeli yıldızı...

Rashica her hafta futbolunun üzerine koyuyor. Galatasaray’ın kanat hücumlarında çok etkili.

İkinci yarı ise takım olarak Galatasaray çok öndeydi. Icardi’nin ve Kerem’in gol vuruşları direkten döndü. Ev sahibi takım hep golü aradı, daha çok koştu ve daha çok mücadele etti. Bilhassa bu devrede tek kale oynadı.

Her hafta olduğu gibi yine son vuruşlarda sıkıntı devam ediyor. Dün gecenin en büyük kazancı, Icardi’nin attığı iki muhteşem gol, Mertens’in futbol resitaliydi. Bu galibiyetle Okan Buruk rahatladı,
takımın özgüveni yerine geldi, liderle puan farkının açılmamasını sağladı.

Galatasaray taraftarının bir bölümü Okan Hoca’ya kafayı takmış. Niyetlerinin ne olduğunu biliyorum ama ayıp. Neden Kerem ile maça başlamamış. Bundan sonraki karşılaşmalarda Okan Buruk’a hangi ismi oynatacağını siz söylersiniz.

Hocanın Beşiktaş gibi iyi bir takıma karşı, bilhassa ikinci 45 dakikada oynattığı futbola herkes saygı duymalı. Bu takım daha yeni yeni kendine geliyor. Mertens gibi, Icardi gibi yıldızlar büyük maçlarda parlar ve kendilerini bulurlar. İşte dün gece de bunu gördük.

Sonuçta G.Saray galibiyeti daha çok isteyen taraftı, üç puanı da hak etti. 

Kaynak: Milliyet

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2022, 11:15
YORUM EKLE