Osman Şenher: "Şu an Avrupa'nın iki numaralı oyuncusu Galatasaray'da! Çok özel bir topçu"

Galatasaray, Süper Lig'de son olarak Trabzonspor'u 2-1 mağlup etmiş ve 12'de 12 yaparak yoluna devam etmişti.

Osman Şenher: "Şu an Avrupa'nın iki numaralı oyuncusu Galatasaray'da! Çok özel bir topçu"

Milliyet Gazetesi spor yazarı Osman Şenher, Galatasaray ile ilgili yorumlarda bulundu.

Şenher'in açıklamaları şu şekilde:

Kendi sahanda 12. saniyede gol yiyerek maça başlamak hem çok zor bir şey hem de büyük yıkım. Her takımın başına böyle kazalar geliyor. Ama Galatasaraylı futbolcularda öyle bir hırs var ki yenilgiyi kesinlikle içlerine sindiremiyorlar. Ve nitekim Kerem’in Icardi’ye verdiği pas, Icardi’nin de Mertens’e yaptığı asistle sarı-kırmızılılar silkelendi, kendine geldi. 

Burada üstüne basa basa söylüyorum, Cim Bom’un rakiplerine karşı en büyük avantajı Icardi ve Mertens’in tecrübesi. Bu futbolcular teknikleri, tecrübeleriyle futbolu başka şekilde oynuyorlar. Sarı-kırmızılıların elinde Icardi gibi bir futbolcu var, sen onu topla buluşturamıyorsun bu çok büyük bir sıkıntı. Biliyorum Okan hoca da bundan rahatsız ama neticede yapacak bir şey yok. 

İlk yarıda Barış Alper, müsait durumdaki Icardi’ye topu vermiyor kaleye kendisi şut çekip Uğurcan’a nişanlıyor. Bunun gibi basit hatalar. Barış da eminim tecrübe sahibi olunca takımı için oynamayı öğrenecek. Fizik gücüne, kondisyonuna hiç itirazım yok ama verdiği paslarda, çektiği şutlarda çok eksiği var. İkinci yarı yerine Yunus girdi. Tekniği iyi futbolcu, gol yollarında daha etkili. Sonuçta penaltıyı yaptırdı, Icardi de golü atarak takımını öne geçirdi. 

Sacha Boey çok özel bir topçu. Şu an Avrupa’da bir numara Paris Saint Germainli Hakimi, iki numaraya da hiç düşünmeden Boey’i yazarım. Abdullah Avcı’nın dünkü maçta en büyük kozu Trezeguet idi. Boey, Mısırlı futbolcuya nefes aldırmadı. Aynı şekilde Dubois sol bekte şu an Okan hocanın elindeki alternatifsiz futbolcu. Her hafta oynadığı futbolun üstüne koyuyor. O da dün gece çok etkiliydi.

Torreira yenen hatalı golden sonra bir türlü kendisini toparlayamadı. Biraz da sakatlığı vardı, yerini Berkan’a bıraktı. Berkan, Galatasaray’ın askerlerinden bir tanesi. İyi niyetle olağanüstü mücadele ediyor. Oyuna girdikten sonra maçın orta saha hakimiyeti tamamen Cim Bom’a geçti. 

Trabzonspor kalecisi Uğurcan iyi günündeydi. Galatasaray’ın son vuruşlarında çok etkiliydi, müthiş kurtarışlar yaptı. Farkın büyümemesinde, takımı adına çok etkili oldu. Karşılaşmanın geneline baktığımız zaman Galatasaray daha kaliteli bir takım ve daha çok galibiyeti istedi. Bunu tartışmamak lazım, hak ederek mücadeleyi kazandı. Abdullah Avcı Süper Lig’de en beğendiğim hocaların başında geliyor. Kabul etmek lazım Trabzonspor geçen seneki havasında değil. Buna rağmen hoca bu kadroyla ancak bu kadarını yapabilir.  

Kaynak: Milliyet

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2023, 16:56
YORUM EKLE