Osman Şenher: "Transfer sezonunun yıldızlarından biri Galatasaray'da olacak"

Galatasaray, Süper Lig'de Fenerbahçe'nin 6 puan önünde lider olarak yoluna devam ediyor.

Osman Şenher: "Transfer sezonunun yıldızlarından biri Galatasaray'da olacak"

Milliyet Gazetesi spor yazarı Osman Şenher, Galatasaray'ın gündemini değerlendirdi.

Şenher'in açıklamaları şu şekilde:

Futbolumuzdaki kargaşadan benim gibi o kadar çok kişi bıktı ki; anlatamam. En ufak güzel bir şey gördüğümüz zaman etkileniyoruz, mutlu oluyoruz. Icardi ile Mertens’in maçlardaki gülüşleri, öz güvenleri, lider tavırları, takıma o kadar pozitif olarak etki yapıyor ki, bunu anlatamam.

Galatasaray-Kayserispor karşılaşmasında Kerem’in frikik golünden önce yaşananlara bakın. Topu Kerem alıyor, ceza sahası dışındaki faul noktasına koyuyor. O sırada yanına Icardi geliyor, ‘Sen bu topu kaleye kadar gönderemezsin’ diyor. Icardi 3 metre kenara çekiliyor, Mertens geliyor. Kerem’e, ‘Sen hangi ayağınla vuracağını bile bilmiyorsun. Gülerek neden topun başına geçtin?’ diyor. O da kenara çekiliyor. O sırada Oliveira geliyor. Icardi ve Mertens’e ‘Benim ona öğrettiğim gibi vuracak, biraz sabırlı olun’ diyor. Hakem düdüğünü çalıyor. Kerem topu 90’dan filelere gönderiyor. O sırada Mertens iki elini kafasına götürüp kahkaha atarak ‘Sen ne yaptın!’ diye bağırıyor. Icardi ile beraber koşarak Kerem’i kucaklıyorlar.

"TRANSFER SEZONUNUN YILDIZLARINDAN BİRİ OLACAK"

Bu sadece o güzelliklerden bir kare. Kerem’in futbol stiline bakın... Sezon başındakiyle bugünkü görüntüsünü yan yana getirin yüzde yüz farklı. Kerem maç içinde Icardi ile ikiz gibi. Devamlı bir gözü Arjantinli santrforda, diğer gözü ise Mertens’in üzerinde. Bu iki büyük yıldızdan o kadar olumlu şeyler öğreniyor ki, her hafta futbolunun üzerine pozitif anlamda bir şeyler koyuyor ve Avrupa’da birçok takımın takibinde. Galatasaray satar mı satmaz mı bilmiyorum ama transfer sezonunun yıldızlarından biri olacak.

Son 3-4 haftadır aşağı yukarı ligdeki bütün maçları seyredip acaba başka takımlarda maç içerisinde gülen, keyif alan takım arkadaşlarına pozitif enerji veren futbolcu var mı diye dikkatle izliyorum. İnanın bir tane görmedim. Mertens ile Icardi başka seviyedeler. Takım arkadaşlarına da o kadar olumlu enerji veriyorlar ki, bunu zaten saha içinde görüyoruz. Teknik direktörlerinin elini rahatlatıyorlar.

"GALATASARAY ÇOK BÜYÜK KAZIK YEDİ" DİYORLARDI

Tabii Mertens ile Icardi’nin bu başarısında hocaları Okan Buruk’la olan diyaloglarının da katkısı çok büyük. Hatırlayın sezon başı bu futbolcular transfer edilirken, Icardi için ‘Problemli, PSG’de oynayamıyor. Galatasaray çok büyük kazık yedi’ diyorlardı. Mertens için ise ‘Yaşı 35, işi bitmiş’ görüşünde olanlar çoktu. Bugün aynı insanlar iki yıldıza övgü yağdırıyor.

Okan hoca, Icardi’ye niye bu kadar çok izin veriyor diye defalarca eleştirildi. Ama işte o futbolcu hocasına hayran. Her maç yüzde yüzünü veriyor. Ve maçtan sonra dikkat edin hocasına sarılıp kutluyor. Şu an Galatasaray bu iki futbolcu ve teknik adamın iyi diyalogları sayesinde başka bir konumda.

"HER TAKIMI KAÇ KİŞİ İZLİYOR?"

Ben bir şeyi merak ediyorum; yayıncı kuruluş keşke bir açıklama yapsa, her takımı kaç kişi izliyor. Bunu bilsek ne güzel olur değil mi? Böyle bir açıklama yapmayacağından eminim ama herhalde tüm futbol severler, Icardi-Mertens-Kerem-Rashica forvet hattını seyretmek için televizyonlarının başına mutlaka geçiyorlardır. Dilerim gelecek sezon bu forvet hattı bozulmaz. Bu kaliteli futbolcuları seyretmeye devam ederiz.

Kaynak: Milliyet

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2023, 00:31
YORUM EKLE