"Parayı değil, Galatasaray'ı seçti"

Kolombiyalı bir yorumcu Davinson Sanchez'in Galatasaray'a transferiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

"Parayı değil, Galatasaray'ı seçti"

Ağustos 2017'de tam 42 milyon Euro'ya Ajax'tan Tottenham'a transfer olan Kolombiyalı Davinson Sanchez, artık Galatasaray'ın futbolcusu.

Sarı kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi'ne son günde bildirilmesi gereken listeye 27 yaşındaki stoperi yetiştirmeyi başardı.

BONSERVİSİ 9.5 MİLYON EURO

Galatasaray'ın Davinson'u 5 yıla yayılmış taksitle, 9.5 milyon Euro'ya kadrosuna katması hem Avrupa basınında hem Kolombiya'da büyük yankı uyandırdı.

Kolombiya'nın önde gelen eleştirmenlerinden Alfredo Carreno Suarez, Capsulas. com.co sitesindeki yazısında bu transferi değerlendirdi.

Suarez'in yazısı şöyle:

"PARAYI DEĞİL, GALATASARAY'I SEÇTİ"

"İyilikle gelmeyen kötülük yoktur. Galatasaray'da ne kazanırsa kazansın, Davinson Sanchez olayı Tottenham'da tamamlanmayan bir döngüydü. 2017'de Nacional takımından Avrupa'ya açılmıştı. Önemlisi; hayatta her şey para değildir. Omuzlarındaki yükü kaldırdı ve ona karşı olan tribünlerden kurtuldu. Şimdi Galatasaray'a transfer oldu. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde yer alıyor ama Tottenham burada yok."

PİYASASI 60 MİLYON EURO'YU GÖRDÜ

Şimdiye dek takımlarına 57 milyon euro bonservis getirisi olan 27 yaşındaki Davinson Sanchez, 2020'nin başında 60 milyon euroluk piyasa değerine ulaşmıştı.

Ajax ile Avrupa sahnesinde parıldayan Kolombiyalı, 2017'de tercihini Tottenham'dan yana kullandı. 2021'den sonra ise kariyerinde sert bir düşüş başladı. Sakatlıklar da şanssızlığı oldu. Şimdiki piyasa değeri ise 15 milyon euro. Galatasaray ile yeniden sahneye çıkmaya çalışacak.

Kaynak: Akşam

HABER SARI KIRMIZI uygulamamımızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2023, 00:52
YORUM EKLE