Rıdvan Dilmen: "Galatasaray'da Manchester United'a karşı oynamaz, Okan Buruk doğru yapıyor"

Galatasaray, Süper Lig'de İstanbulspor'u Mauro Icardi'nin attığı golle 1-0 mağlup etti.

Rıdvan Dilmen: "Galatasaray'da Manchester United'a karşı oynamaz, Okan Buruk doğru yapıyor"

TV8,5'ta yayınlanan programda Rıdvan Dilmen, İstanbulspor - Galatasaray maçının ardındna yorumlarda bulundu.

Dilmen'in açıklamaları şu şekilde:

"BU STATTA İYİ OYNANAN MAÇ YOK"

"Bu tip maçları yorumlamak çok zor. İstanbulspor'un taraftarı yok, Karagümrük'ün taraftarı var ama yerinde olmadığı için Atatürk Olimpiyat Stadı'nda gidilemiyor. Oraya taraftar gidebilmesi için bir çözüm bulsunlar artık lütfen. Bu tip takımların daha butik statlarda oynaması gerekiyor. Bu statta iyi oynanan bir maç hatırlamıyorum."

"GALATASARAY, ZATEN MUCİZE OLMAZSA YENİLMEZ"

"Sanatçının konseri var, önünde 50 kişi var. Nasıl yapacak konseri? İki takımı araya sıkıştırmışlar ve oynadılar geçtiler. Galatasaray zaten İstanbulspor'a mucize olmazsa yenilmez. İstanbulspor da zaten '3 gün oynasak yenemeyiz' diyor."

"15-20 PUAN FARK OLUR"

"Sezonun ilk haftasında kadroları gördüğümde dedim ki, tarihin en uçurumlu sezonu olacak. Üst ile alt arasında bu sezon 15-20 puan fark olur. Keyif almamamızın sebebi de aradaki uçurum zaten."

"3-0'LIK MAÇIN DEĞİŞİKLİKLERİYDİ"

"Ligin lideri 5 maçının 4'ünü tek farkla kazanmış. Maçın sonucu izleyen açısından belli. Siklet farkı bu maçta da çok oldu. Okan Buruk Zaha'yı geldiğinden beri en çok süre verdiği maçı oynattı. 40 dakika kadar oynadı. Normalde bu yaptıkları 3-0'lık maçın değişikliğiydi."

"MUSLERA, İKİ ÖNEMLİ POZİSYON ÇIKARDI"

"Galatasaray'ın en iyi oyuncusu bu vasat maçta Muslera ve Torreira'ydı. İleridekiler keyif yaptı. Birbirlerine vererek, alarak geçirdiler. Muslera her iki yarıda da iki önemli pozisyon çıkardı."

"GALATASARAY, EN KÖYÜ BÖYLE OYNAYABİLİRDİ"

"İstatistiklerde 10 maçta, 20 maçta yenilmiyorlar diye görüyoruz. Kime yenilecekler ki zaten. En kötü böyle oynayabilirdi zaten Galatasaray, onda da kazandılar."

"OKAN HOCA DA BU MAÇTA TERLEMEDİ"

"Barış Alper Yılmaz etkili oldu, aferin ona. Oyunu hareketlendirdi. Okan hoca da bu maçta terlemedi. Salı - Pazar derken çok yorulmuşlardı. Oyuncularına, 'Şu Ankaragücü maçını da kazandıktan sonra şöyle bir araya gelelim ve bir nefeslenelim' demiştir. İsmail hoca, Şenol hoca ve Okan hoca da 1-0 olsun bizim olsun diye oynuyor tüm maçları. Çünkü maç temposu arttıkça sadece kazanmak istiyorlar, bu da normal."

"PLAY-OFF'TAN BAŞKA ÇARE YOK"

"Bu ligin play-off oynatmaktan başka çaresi yok. Yüzde 90 da doğru görüyorum. Bu sezonki lig, üç büyükler arasında kalan bir lig olarak kalacak. Geçen sezonlarda da öyleydi, bu sezon daha çok öyle olacak. Seyirciler kaçıyor, bugünkü tip maçlara para vermek istemiyorlar. 3-4 yıl geçici olarak bu yapılabilir çünkü siklet farkları çok doğdu."

"TARAFTARLAR MAÇA GİTMEYEBİLİR"

"Yılda 2-3 derbi izleyeceğim diye taraftar maça gitmeyebilir. Buna neden olan yöneticilerdir, o ayrı bir konu. Ben ikinci haftada 'Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray rakiplerine kendileri yenilir, rakipleri onları yenemez' demiştim."

"OKAN HOCANIN BENCE O AN HABERİ YOKTU"

"0-0 giden maçta o penaltı ile ilgili 'Bir takım bunu nasıl yapar?' diyorum. Kerem'in penaltıyı atmasında bir durum arıyorum. Okan hocaya sorsunlar, bence penaltıyı Kerem'in atacağından haberi yoktu. Öyle oyuncular ki bunlar 5 dakika sonra müthiş pasla gol attılar. Kerem'e moral vermek için diyeceğim ama skor müsait değil. Kaçırma riski var çünkü. Ya da Icardi'nin ayağı ağrıyordur, atamıyordur vs. Sonra şu geldi aklıma, kendi aralarında konuştular, muhtemelen orada o kararı verdiler. İkisinin bireysel egolarından dolayı o penaltı atışı oldu"

"TETE, KALEYE DAHA YAKIN OLMALI"

"Mertens futbolunda son dönemini yaşadığı için Avrupa standartlarında normal bir oyun oynuyor. Onun aslında ikinci forvet olması için çok özelliği bulunuyor. Okan Buruk'un halletmesi gereken konu şu; Mertens, Icardi'ye yardım ediyor ama kanatlara da yardıma gidiyor. Icardi şapkadan tavşan çıkarmak zorunda kalıyor. Büyük takımlarda oynayan oyuncuların kanatları daha çok gol atması lazım. Tete'nin kaleye daha yakın olması lazım."

"MERTENS, MACNHESTER MAÇINDA OYNAMAYACAKTIR"

"Mertens ileriye daha yakın olsa çok gol atar. Okan hoca da onu ekonomik kullanıyor, doğru da yapıyor. Manchester United maçında büyük ihtimalle oynamayacaktır, oynatmamalıdır. Daha diri orta saha lazım."

"TORREIRA'YA ÇOK YÜK BİNDİ"

"Zaha, çok yavaş form tutuyor, Torreira çok yük bindi. Gol olarak da Icardi'ye. Galatasaray 12 gol atmış, 7'si Icardi'den. Kanatlarda oynayanlar daha çok katkı vermesi lazım." ifadelerini kullandı.

Kaynak: habersarikirmizi.com

HABER SARI KIRMIZI uygulamamımızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2023, 22:34
YORUM EKLE