Rıdvan Dilmen: "Galatasaray iki tane altın madeni buldu, müthiş bir karakter"

Galatasaray, Süper Lig'in 28. haftasında deplasmanda Beşiktaş'ı 1-0 mağlup ederek liderliğini sürdürdü.

Rıdvan Dilmen: "Galatasaray iki tane altın madeni buldu, müthiş bir karakter"

TV8,5'ta yayınlanan programda Rıdvan Dilmen, Beşiktaş - Galatasaray derbisini değerlendirdi.

Dilmen'in açıklamaları şu şekilde:

"100 DAKİKA BOYUNCA..."

"Günay, Eyüp, Berkan, Tete, Baran, Ali Yeşilyurt, Hamza ve Efe Akman... Olmayanlar Ziyech, Abdülkerim Bardakcı, Zaha, Aurier ve Oliveira. Yedek stopersiz, mecburi sağ bek Kaan Ayhan ile çok ateşli taraftar önünde 100 dakika boyunca gol yemedi."

"NDOMBELE GİRİNCE SEBEBİNİ GÖRDÜK"

"Galatasaray ilk değişikliğini 85. dakikada yaptı. 85. dakikaya kadar kadro zaafiyeti olarak görüldü. Bunun bir sebebi olmalıydı ve Ndombele girince de sebebini gördük."

"SADECE GHEZZAL'IN POZİSYONU VAR"

"Galatasaray 100 dakika boyunca Ghezzal'ın pozisyonu dışında pozisyon vermedi. 1-0'a rağmen taraftar takımı itebilir ama hangi takımı itebilir? Hücum yapan takımı itebilir. Bu takımı itemez."

"GALATASARAY, 1-0'I EN İYİ OYNAYAN TAKIMDIR"

"Galatasaray, Türk futbol tarihinin hatta belki de Avrupa bile dahil; 1-0'ı en iyi oynayan takımıdır. 9 değil 29 dakika uzat maçı bitirirler. 1-0 oynamak Galatasaray'ın yaptığı iş budur. Tecrübedir. Tecrübeyi pasla yaparsınız. Bunu bölüm bölüm yaptı ya da oyunu çok yavaşlatarak yaparsınız. Atmosferi de durdurdu."

"ALKIŞI HAK EDİYORLAR"

"Çok eksiklere rağmen 85. dakika oyuncu değişikliği yapan bir teknik direktör figürü görüyoruz. Olur ya da olmaz, ben anlamam ama Okan Buruk ve talebeleri alkışı hak ediyor. Galatasaray, 40'a yakın maç oynadı. Sezon sonuna doğru da 4 maçtır gol yemeyen tekrar morallenen Beşiktaş'a karşı sakin, rölanti ve gerektiği zaman hücum yaparak oyunu bitirdi. Galatasaray ve Fenerbahçe deplasmanda gol yemiyor. Galatasaray 5 gol yemiş, Fenerbahçe 6 gol yemiş. Bu kolay bir değildir."

"ZOR MAÇLARI DURAN TOPLARLA AÇIYORLAR"

"Futbolda önemli olan duran top. Samsunspor, Ankaragücü ve bu maç duran topla maçı açtı. Galatasaray duran toplarda sorun yaşıyordu. Abdülkerim Bardakcı ve Davinson Sanchez ile birlikte görüldüğü gibi zor maçları duran toplarla açıyor."

"GALATASARAY, İKİ TANE ALTIN MADENİ BULDU"

"Galatasaray'da Ziyech, Zaha, Tete yok ama Galatasaray iki tane altın madeni buldu. Davinson Sanchez ve Kerem Demirbay... Müthiş bir karakter. Klas oyuncu, al ver yapıyor, 40 bin ateşli seyirci susuyor."

"OLAĞANÜSTÜ BİR BAŞARI"

"Bir antrenörün olağanüstü bir başarısını görüyorum. Hem de bu kadar olumsuzluklara rağmen. Ndombele geç geldi,  6 ay oldu daha düzelemedi. Berkan Kutlu'ya gel dedi, o geldi. Sağ beksiz ilerliyor."

"BEŞİKTAŞ, BU PARALARI NASIL VERDİ?"

"Beşiktaş'a merkeze bir oyuncu aldı. Bu paraları nasıl verdiler, onu da anlamadım. Salih Uçan'ın eksikliği hissedildi. Beşiktaş'ta yedeklerde de orta saha yok."

"MUÇİ, DAHA ÇAYLAK"

"Rashica'nın isteği güzeldi. Bir şeyler denedi. Muçi içinse zamana ihtiyaç var. Vurulmaması gerektiği yerde vuruyor. Demek ki daha çaylak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: habersarikirmizi.com

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2024, 19:39
YORUM EKLE