Rıdvan Dilmen: "Galatasaray'ın bu maç en iyi oyuncularından biriydi, Ronaldo gibi bir oyuncu bile düşüyor"

Galatasaray, Süper Lig'in 15. haftasında Nef Stadyumu'nda İstanbulspor'u 2-1 mağlup etti.

Rıdvan Dilmen: "Galatasaray'ın bu maç en iyi oyuncularından biriydi, Ronaldo gibi bir oyuncu bile düşüyor"

Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın İstanbulspor'u 2-1 mağlup ettiği maçı TV8,5'ta değerlendirdi.

Dilmen'in açıklamaları şu şekilde:

"OKAN BURUK'U ADAŞI KURTARDI"

"Kaleci Okan Kocuk, Okan Buruk'u kurtardı. Son dakikada aut verse de hakem Okan'ın bir müdahalesi var. 37. dakikaya kadar 4-5'e gidecek bir maçtı. Gomis işini yaptı ama yorgunluktan koordinasyonunu kaybetti. Bence Seferovic'i alıp aynı kadroyu devam ettirmesi lazımdı Okan Buruk'un."

"UZATMALAR BİZE UYMADI"

"Dünya Kupası öncesinde ne kadar oynanıyordu şimdi ne kadar oynanıyor Türkiye Ligi'nde. Bu araya girilmeden önce ne kadardı. Bunun çıkmasının sebebi vakitten çalma ve oyunda daha çok kalmasını sağlamak. Oynanan süre aynı kaldı. Henüz bize uymadı."

"LİGDE MİSAFİR GİBİLER"

"Birden bire düştü, skordan bağımsız fiziksel olarak da düştü takım. Bu kadar fark etmemesi lazımdı. İstanbulsporlu futbolculara sorsanız kaç puanları olduğunu bilmeyen oyuncular vardır. Ligde misafir gibiler."

"OKAN BURUK ELEŞTİRİLİRDİ"

"Maç bugün 2-2 olsaydı. Okan hoca ciddi şekilde eleştirilirdi. Mertens, Galatasaray'ın bu maç en iyi oyuncularından bir tanesiydi. Gomis, 45'ten sonra çok pozisyon öldürdü. Lider olacak olmanın da baskısı vardı takımda. Acaba 2-2 olabilir mi falan derken oyun bu duruma geldi."

"KÖTÜ DE OYNASA KAZANIYOR"

"Baktığımız zaman Türkiye Ligi'nin lideri Galatasaray, 7-0'ı çıkardığımız zaman hep kritik galibiyetlerle bu duruma geldi. Futbol böyle bir maçtır. Tek atıp şampiyon olmak zor olur. Galatasaray'ın en önemli artısı kötü oynadığı maçları kazanmasıdır."

"2-0'DAN DÖNÜŞÜN STRESİ VAR"

"Antalya'da Gomis'i oyuna soktu ve çok sürpriz bir gol attı. Buna benzer birkaç maç daha vardı. Okan Buruk'un başarısının altında hala bir baskı var. Daha önce yakanladıkları için 2-0 stresi var. Hep böyle gitmeyebilir. Futbolda şans yok. Şansı sen yaratırsın."

"TÜM SEZON BÖYLE GİTMEZ"

"Kötü oynarken kazandığını bilmek önemli ama maksimum bu karardır. Tüm sezon bu şekilde gitmez bir kredisi vardır. Torreira cezalı duruma düştü. İstanbulspor kaybederse bir şey olmaz ama kazanırsa büyük bir durum olabilir."

"RONALDO BİLE DÜŞÜYOR"

"Ronaldo gibi bir oyuncu bile düşüyor fizik olarak. Gomis 90 dakika oynamaz. Ama kulübede durur. Icardi geldiği zaman oynamaz ama bekleyebilir. Messi tarzı bir oyuncu da olmadığı için düştüğünü görebiliyoruz. Oyuncu kabul etmez düştüğünü. Gomis'in ne kadar önemli olduğunu bir kenara bırabiliriz tabi."

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2022, 14:18
YORUM EKLE