Selçuk İnan: "Babam, doğduğumda ismimin Fenerbahçe olmasını istemiş, daha sonra Galatasaray maçında..."

Galatasaray'da 9 sezon oynayan ve efsaneleri arasına giren Selçuk İnan, Socrates'e açıklamalarda bulundu.

Selçuk İnan: "Babam, doğduğumda ismimin Fenerbahçe olmasını istemiş, daha sonra Galatasaray maçında..."

Teknik direktör Selçuk İnan, geçen sezon sarı kırmızılılarda yaşanan olaylar hakkında konuştu.

"Yeniden yapılanma sizin kararınız mıydı yoksa yönetim ve Fatih Terim'in verdiği bir karar mı?" sorusuna Selçuk İnan şunları söyledi:

"Yönetimin kararıyla ortaklaşa hareket etmişlerdi. O dönem yapılması gereken o diye düşünülmüştü. Sorunlar hep vardı. Geçtiğimiz sezon Galatasaray'da sorunlar hep vardı ama halının altına süpürülmüştü. Samimi gibi gözüküyordu herkes ama değilmiş. Galatasaray'da oynamak kolay değil. Bizim aldığımız oyuncuların hemen şampiyonluğa odaklanması ve şampiyonluğu hedeflemesi çok kolay değildi. İşler kötü gittiğinde ayrılık olacağını bilseydi Fatih Terim, buna izin vermezdi, daha tecrübeli daha önemli oyuncular istenebilirdi."

"Galatasaray'a daha öncesinde daha önemli isimler gelmişti ama son antrenör dönemimde 'Galatasaray'da böyle bir şey olmasın' dediler, 'Galatasaray'ın kurtuluşu olsun' dediler, Türkiye'de istikrar geri planda olduğu için böyle bir şey yaşadık. Gerçekçi değildi açıkcası."

"Ben 2 sene üst üste şampiyon oldum, beni de istemeyen taraftarlar vardı. İnsanlar sıkılıyor. Türkiye'de tüketen bir toplum olduğu için insanlar sizi gördükçe sıkılmaya başlıyor. Hoca bu projeye inanmıştı. Kendine çok inanıyordu. 'Hocam emin miyiz?' diye soruyordum. Ama Fatih hocam gerçekten buna emindi, hoca buna gerçekten inanmıştı, bunu yapabilecek tek biri vardı Fatih Terim'di. Onu öyle ikna ettiler, hocamızın arkasında durduk ama olmadı."

Galatasaray transferi konusunda İnan, şöyle devam etti:

"O sene Fenerbahçe ya da Beşiktaş'a gitmiş olsaydım, o takım şampiyon olurdu. Çünkü hakikaten iyi katkılar vermiştim. Fenerbahçe'nin çok iyi bir teklifi vardı. Trabzonspor'dayken kötü olaylar yaşanmıştı. Ama kötü olaylar başlamadan önce Fenerbahçe ilgileniyordu. Hayaldi benim için, aşktı Galatasaray."

Selçuk İnan, Wesley Sneijder ile ilgili önemli itirafta bulundu:

"Son dönemlerde Wesley Sneijder ben yoksam oynamak istemezdi. Ben oynadığımda 50 kez topla buluşsam 20-25 tanesini Wesley Sneijder'e atardım. Bu tür 10 numaraları doğru yerde doğru zamanda topla buluşturmak çok önemlidir. Wesley ile aramızda hiçbir sorun olmadı. Belhanda iyi çocuktur. Hoca illaki 'sen vur' deyince öyle bir şey yaşandı. (Başakşehir maçında Belhanda ile yaşanan frikik tartışması hakkında)"

"İSMİM FENERBAHÇE OLACAKMIŞ"

"Babam, doğduğumda ismimin Fenerbahçe olmasını istemiş. Daha sonra 'Fenerbahçe - Galatasaray maçında Fenerbahçe'den golü kim atarsa onun adını koyacağım' demiş. Golü Selçuk Yula atmış."

"Hafızandan hangi anıyı silmek istersin?" sorusuna Selçuk İnan, şu cevabı verdi:

"Ostersunds maçını silmek isterdim. Çünkü o maçtan sonra hayatımda başka bir şey olmuştu. Futbolu orada bıraktım. O anı da o andaki düşüncelerimi de silmek isterim. 38-39 yaşına kadar çok rahat oynayabilirdim. Ostersunds maçından sonra acaba gitmeli miyim, nereye gitmeliyim diye düşünürken yöneticilerimiz ve Tudor gitmemi istememişti. Maçtan sonra başka şeyler yaşanmıştı. Ben çok üzülmüştüm. Benim için düşüş dediğimiz yer orada başlamıştı." dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2023, 22:14
YORUM EKLE