Selçuk İnan: "Teknik direktörlük için hazırım, kimse onun yanına bile yaklaşamadı"

Galatasaray'ın eski futbolcusu ve eski yardımcı antrenörü Selçuk İnan suskunluğunu bozdu.

Selçuk İnan: "Teknik direktörlük için hazırım, kimse onun yanına bile yaklaşamadı"

Tecrübeli futbol adamı, sarı-kırmızılılarda Fatih Terim'in ayrılık süreciyle ilgili Burak Elmas'a tepki gösterdi. Selçuk İnan, Fenerbahçe'ye transferiyle ilgili gelen soruya cevap verdi.

A Milli Futbol Takımı ve Galatasaray'ın eski yıldızı Selçuk İnan, sarı-kırmızılılarda yardımcı antrenörlük görevinden ayrılmasının ardından uzun süre sonra ilk kez konuştu. 37 yaşındaki futbol adamı, Galatasaray'da Fatih Terim'in ayrılık sürecini anlattı ve Burak Elmas'ı eleştirdi.

TERİM'İN EKİBİNDE YER ALDI

Selçuk İnan'ın antrenörlük kariyeri Galatasaray'da Fatih Terim'in yanında başladı. Sarı-kırmızılı takımda Fatih Terim'in ekibinde yardımcı antrenör olarak bulunan 37 yaşındaki eski futbolcu, Galatasaray'ın başında 3 maçta sahaya çıktı. Tecrübeli teknik direktörün cezalı olduğu müsabakalarda Necati Ateş'le birlikte takımı yöneten Selçuk İnan'ın öğrencileri bu müsabakalarda 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Selçuk İnan, sarı-kırmızılılarda 496 gün boyunca yardımcı antrenör olarak görev yaptı.

MANCİNİ İLE BULUŞTU

Selçuk İnan, Galatasaray'da Fatih Terim'in yanında görev aldıktan sonra teknik direktörlük için eğitimler almaya başladı. 37 yaşındaki futbol adamı, geçtiğimiz hafta Roberto Mancini ve ekibiyle buluştu. Selçuk İnan bir paylaşım yapmış ve "Başta Roberto Mancini olmak üzere bütün ekibine bir hafta boyunca bana göstermiş oldukları ilgi ve alaka için çok teşekkür ederim. Sizinle futbol konuşmak, bilgi ve tecrübelerinizi paylaşmanız benim için çok değerliydi" ifadelerini kullanmıştı.

"İYİ Kİ GALATASARAY'A GELMİŞİM"

Galatasaray'ın efsane oyuncusu, Vole'ye açıklamalarda bulundu. "Galatasaray'a değil de Fenerbahçe'ye transfer olsaydın şampiyonluk sayıları farklı olur muydu?" sorusunda İnan, "Şampiyonluk sayılarını etkilerdi bence. Galatasaray'ı tercih ettim çünkü çocukluğumdan beri hayal ettiğim bir şeydi. Bunu hiç gizlemedim hayatımda. Para ya da başka bir şey konuşmadım. Çok daha yüksek teklifler vardı ama ben Galatasaray'a geldim. İyi ki de gelmişim. İyi ki de o anları yaşamışım" cevabını verdi.

"VİZYON DEMEMENİZ GEREKİR"

Sarı-kırmızılılarda Fatih Terim'in ayrılık sürecinde Burak Elmas'ın aldığı kararı eleştiren Selçuk İnan, "Burak Elmas yönetimi yanlış yaptı. Hiçbir şey yapmadan 'Bu proje olmuyor' deyip kendi kendinize bir karar alıp, hele ki Fatih Terim gibi çok önemli bir hocayı görevden alırsanız, vizyon dememeniz gerekir" diye konuştu.

"GENÇ OYUNCULAR BASKIYI KALDIRAMADI"

Galatasaray'da geçtiğimiz sezon yaşanan başarısız tablo hakkında konuşan 37 yaşındaki futbol adamı, "Oyunculara 'bu sene mutlaka şampiyon olmamız gerekiyor' derseniz genç oyuncuları kaybedebilirsiniz. Bunu yönetime de söyledik. Genç oyuncular bu baskıyı kaldıramadı. Yoksa hep şampiyonluğa oynar Galatasaray" dedi.

"TEKNİK DİREKTÖRLÜK İÇİN HAZIRIM

Kariyer planlaması hakkında açıklamalarda bulunan Selçuk İnan, "Kendi ekibimi oluşturdum. Artık teknik direktörlük için hazırım" ifadelerini kullandı.

"YANINA BİLE YAKLAŞAMADI"

Fatih Terim'le ilgili açıklamalarına devam eden 37 yaşındaki futbol adamı, "Ben Türkiye'nin en büyük hocasının 2 yıl yardımcılığını yaptım. Fatih Hoca'nın yaptıkları ortada, kimse o başarıların yanına bile yaklaşamadı" dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2022, 17:23
YORUM EKLE