"Seni bu kulübe ben transfer ettim, yaptığın şey en çok beni üzdü"

Fatih Karagümrük ile Süper Lig'in 31. haftasında 3-3 berabere kalan ve şampiyonluk yarışında kritik bir kayıp yaşayan Galatasaray'da Bafetimbi Gomis krizi yaşanmıştı.

"Seni bu kulübe ben transfer ettim, yaptığın şey en çok beni üzdü"

Fransız golcü Bafetimbi Gomis'in takımda artık oynamak istememesi sonrası hem Okan Buruk hem de Dursun Özbek'ten dikkat çeken açıklamalar gelmişti.

Galatasaray'da Gomis krizinin perde arkası ortaya çıkarken, yaşanan olayla ilgili çarpıcı değerlendirmeler yapıldı.

Özbek'in, "Gomis, bir şeyler duydum. Nereden çıktı bu?" sorusuna golcü futbolcu, "Başkanım bir şey yok. Belim ağrıyor, ondan oynamıyorum" yanıtını veriyor.

Bunun üzerine sarı-kırmızılıların başkanı, "Bütün sene oynaman gereken tek maçtan önce mi belin ağrıyor? Bana doğruyu söylemen gerekiyor. Seni bu kulübe ben transfer etmiştim. Yaptığın şey en çok beni üzdü" diyerek tepkisini gösteriyor.

* G.Saray'daki Gomis krizi, oyuncunun da özür dilemesiyle çözüldü? Süreci nasıl yorumluyorsunuz?

LEVENT TÜZEMEN: "MELO-RIERA SONRASI UNUTULMASIN"

İki önemli atasözü vardır: 1- Aile, kralların bile giremediği güçlü bir kaledir 2- Baş kırılır fes içinde, kol kırılır yen içinde. G.Saraylı futbolcular, teknik direktör Okan Buruk, Başkan Dursun Özbek, Sportif A.Ş. Başkan Vekili Erden Timur ve Gomis bir araya gelerek aile içindeki anlaşmazlığı tatlıya bağladılar. İki kaptan Muslera ile Kerem, yönetime gidip Gomis'in tüm takıma "Yanlış yaptım, hatalıyım" dediğini ilettiler. Herkes bir adım attı. Özellikle Başkan Özbek, Timur, Gomis ve Buruk dörtlüsü bir araya geldiklerinde ifadelerin yanlış anlaşıldığını dile getirdiler.

Hatırlatayım; şampiyonluğa giderken G.Saray'da geçmişte Melo ve Riera olayı yaşanmış, medya köpürtmüş ama Fatih Terim ile yönetim, sorunu çözmüş, barış sağlanmış G.Saray da şampiyon olmuştu. Şampiyonluk yarışı sırasında yaşanan Gomis olayını futbolcuların isteği ile hareket eden yönetim ve teknik heyetin ılımlı ortamda tatlıya bağlaması G.Saray'a güç verecektir.

BÜLENT TIMURLENK: "KONTRATINDA HEP OYNAR MI YAZIYOR?"

Galatasaray, Gomis'in babasının çiftliği değil. Kontratında "İcardi oynamazsa Gomis oynar" mı yazıyor? Okan Buruk'un tercihlerine de itiraz etmesi şaşırtıcı değil, 2018 yılında da "29 gol attım, zam isterim" diye yönetimin kafasını şişirmiş ve suçu Galatasaray'a atıp gitmişti. Okan Buruk sezon başından beri X'i Y'yi oynatamıyorum, üzülüyorum" diyor. Her seferinde "Sen rakiplerini üzmek için o koltuktasın. Bu kadar iyi adam olmaya gerek yok" dedim. Buyurun işte, 37 yaşında adamın kaprisleriyle uğraşmak zorunda kaldı.

Alanyaspor maçında Barış Alper'in oyuna girmesi doğruydu, Gomis'in 45 dakikalık kondisyonu bile yok. İcardi'nin dinlendirileceği maçtan iki gün önce gelip "Ben sezon sonuna kadar yokum" diyen adam elbette ki özür dilemeli. Galatasaray kendi içinde konuyu kapatmış olabilir. Gomis'in de kontratı bitiyor. Ama bir gerçek var ki düne kadar taraftarın çok sevdiği Gomis için bence artık tribünler "Sen de herkes gibisin" der geçer.

ALİ GÜLTİKEN: "GOMIS'İ İDARE ETMEK ÇOK ZORDUR"

Gomis, sarı-kırmızılı ekibin sezon başında ligde tutunabilmesinin en önemli faktörüydü. Galatasaray'ın skor olarak 1-0 kazandığı maçlarda İcardi gelene kadar Gomis'in imzasını gördük. Bu demektir ki Gomis, belirleyici bir oyuncu. Böyle bir karakteri doğru anlamak lazım. Elbette profesyonellikte, "Ben oynarım-oynamam" gibi bir davranışın yeri yok ama o kendi açısından "Bunları yapan bir oyuncu olarak İcardi yokken ben sahada olmalıyım" diye düşünebilir.

Bu tür oyuncuların yaşı ne olursa olsun mutlaka oynamak gibi bir beklentileri var. Ama teknik adamlar açısından durum farklı. Onlar oynadıkları maçı kazanmak istiyorlar. Ona göre taktik düşünceleri var. Bu tür kriz dönemlerinde daha yumuşak geçişler olabilir. Şu anda herkes kendi tarafından bakıyor. Ama finalinde ne olursa olsun oyuncular hiçbir zaman kulübün üzerine çıkmamalı. Teknik adamın iradesine de saygı duyulmalı. Burada geri adım atması gereken biri varsa o da Gomis'ti. O da af dileyerek doğru olanı yaptı.

Kaynak: Sabah

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2023, 09:27
YORUM EKLE