Serkan Akcan: "Bir süperstar değil ancak Galatasaray'da ilk 11 oyuncusu olur"

Galatasaray'ın gündemindeki oyuncularından biri de Lille ile sözleşmesi sona eren Xeka...

Serkan Akcan: "Bir süperstar değil ancak Galatasaray'da ilk 11 oyuncusu olur"

Fanatik yazarlarından Serkan Akcan, Galatasaray'ın gündemindeki Xeka transferini köşesinde değerlendirdi.

Akcan'ın açıklamaları şu şekilde:

"İsmi Galatasaray ile anılan Lille’nin Portekizli orta sahası Xeka bir süperstar değil ancak sözleşmesi bittiği ve bonservisi elinde olduğu için fiyat/performans oyuncusu sınıfında değerlendirilebilir.

"Fernando katkısı beklemek mümkün olmayabilir"

2020-21 sezonundaki Fransa Ligi şampiyonluğunda Benjamin Andre ile Boubakary Soumare’nin arkasında kalan Xeka bu sezon bazı maçlarda stoper bile oynadı. Savunma sertliğini dozunda yapabilen ama top kullanma limitleri sınırlı olan Xeka’dan, Fernando katkısı beklemek mümkün olmayabilir.

"İlk 11 oyuncusu olur"

Xeka’nın Lille’de en büyük sorunu ritmi yakalayamamasıydı. Cristoph Galtier ile şampiyonluk sezonunda iyi bir hamle oyuncusuna dönüşse de ilk 11 için Andre ile Soumare’yi geçememişti. Galatasaray’ın yeni planlamasında yer alırsa Berkan ya da Taylan’ın önünde 11 oyuncusu olur.

"Altını tekrar çiziyorum"

Ama konu seviye atlamak ise tamamen geçmiş performanslarına bakarak söylüyorum; beklentileri tam karşılamayabilir. Altını tekrar çiziyorum, Xeka sert, yürekli, savunma performansı tatmin edici bir orta sahadır. Galatasaray’ın yeni sezon planlamasında seviye atlatacak bir orta saha mı, günü kurtaracak vasat üstü bir merkez oyuncusu mu seçeceğine karar vermesi gerekiyor." 

Kaynak: Fanatik

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2022, 12:52
YORUM EKLE
YORUMLAR
Deniz Gökçimen
Deniz Gökçimen - 2 yıl Önce

Serkan bey ağzınıza sağlık.İyi takip ettiğinizde star falan değil.Sadece yapması gerekeni yapan pas trafiği güzel olan takım oyuncusu.Risksiz oynuyor.Seri den farklı değil.Xeka xeke ya kouyate farklı topçular.Oyunaakıl katan,farkını koyan oyuncular.Bu iki oyuncuya odaklanılsa işe yarar.Oyuncu almış olmak için paralar sokağa dökülmesin.Önceki
İlk xeka xeka lokomotiv Moskova’daki.Ve Kouyatae olmalı.Takıma extra katkı sağlayacak genç ve kreatif oyuncu değil.Xeka Xeka yı tek geçerim.Hem genç hem aç