TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den son dakika hükmen maç ve Lale Orta açıklaması

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, gündeme dair flaş açıklamalara bulundu.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den son dakika hükmen maç ve Lale Orta açıklaması

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, ligden çekilen takımlarla ilgili başvuru ve MHK Başkanı Lale Orta hakkında konuştu.

Büyükekşi'nin açıklamaları şu şekilde:

"OLMAYACAK ŞEYLER İÇİN BASKI YAPMASINLAR"

"Ligden çekilen takımlarla ilgili kararımızı acele şekilde almadık. Uygulama açık ve şeffaf. Oynanan maçlar tescil edilir, sonraki maçlar ise hükmen 3-0 mağlup sayılır. Daha önceki yıllarda da uygulama böyle olmuş. Olmayacak şeyler için baskı yapıp ortamı gerginleştirmenin hiçbir faydası yok. Ligimizi güzel bir şekilde devam ettirelim. Futbolumuza zarar vermeyelim."

"6 KULÜP İSTİYOR"

"Kulüpler Birliği'nin bu konuda karar alma yetkisi yok. Kararı TFF verir. Kulüplerin kararına göre bu iş olmaz. Öyle olsa dahi bize Cuma günü akşam müracaat oldu. 6 kulüp bunu istiyor. 11 kulübün tersi yönünde kararı var. Kamuoyunu ne olur meşgul etmeyelim."

-YABANCI OYUNCU KONUSU-

"Yabancı oyuncu konusunu bu ay sonuna kadar netleştireceğiz. Bir taraftan kulüplerimizin ekonomik durumu, bir taraftan yabancı kuralı, diğer taraftan genç oyuncu değişimi ve akademi. Bunların hepsi bir bütün. Çalışmalarımızı bitirip kamuoyuyla paylaşacağız."

"BİR MODA BAŞLADI"

"Zaman zaman naklen yayın gelirlerinin düşmesinden hem biz hem tüm kulüpler şikayet ediyor. Marka değeri koruma adına maalesef hiç dikkat etmiyoruz. Bir de moda başladı. Devre arası paylaşım yapma. Bunları doğru bulmuyoruz. Türk futboluna zarar veriyor. Her takım kendi futbolcuları, kendi hocaları, kendi taktikleri ile ilgilensinler."

"MHK BAŞKANINI DEĞİŞTİRMEYECEĞİZ"

"Hakemler mutlaka hata yapabilir. Önemli olan iyi niyettir. Biz MHK başkanımızı yeni değiştirdik. Farklı bir düşüncemiz yok. Eğitimler devam ediyor. Ligin sonuna geldikçe şampiyonluk yarışı ve küme düşme nedeniyle daha çok stres oluyor. Bir yandan sosyal medya ile, bir yandan basın ile hakemlerimizi baskı altına almayalım. Hakemlerimiz ne kadar stressiz olurlarsa o kadar iyi maç yönetirler. Hep birlikte birbirimize yardımcı olalım. TFF ve MHK, her kulübe eşit mesafede. Her kulüple aynı şekilde görüşmeler yapıyor, fikirlerini alıyor, Kulüpler Birliği ile beraber çalışıyor. Türk futbolunu hak ettiği yere getirmek en büyük amacımız. Biliyorsunuz bir hakem akademisi kurduk. Bu iş bugünden yarına meyvesini vermez. Zamana ihtiyaç var. İyi niyetle çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

"MHK'NIN BÖYLE BİR TALEBİ OLDU"

"Sadece derbi maçın hakemi manuel atandı. Diğer hakemler algoritma ile atandı. MHK'nın böyle bir talebi oldu. Biz bu sistemi Belçika'dan almıştık, onlara baktık böyle bir şey var. Bazen en zor maçı manuel olarak atayabiliyorlar. Biz de izin verdik. Şeffaflık gereği de bunu açıkladık."

"BEŞİKTAŞ'I ZİYARET ETTİK, 1 SAHASI VAR"

"AZ Alkmaar'ı ziyaret ettik. AZ Alkmaar'ın altyapı direktörü, "7 tane akademinin sahası var, yetmiyor bize. Birkaç tane daha saha lazım" dedi. Beşiktaş'ı ziyaret ettik, 1 sahası var, 250 tane çocuk antrenman yapıyormuş. Giresun'da altyapı için saha yok. '7 tane saha niye yetmiyor.' dedik. 'Bizim hayallerimiz var, A Takımın yüzde 49'u altyapılardan. Biz bunu 51 yapmak istiyoruz. Bizim 11'in 6'sı altyapıdan yetişen oyuncular olmalı. Biz zengin değiliz. 2 yılda mutlaka 20 milyon Euro'luk oyuncu satmamız lazım' dedi. Bana duvarlardaki resimleri gösterdi. 'Bunu Chelsea'ye, bunu Arsenal'e, bunu Manchester City'e sattık' diyor, övünüyor. Türkiye gibi bir ülke çok zengin, Hollanda fakir! Onlar 'İlk 11'in yüzde 51'i altyapıdan olsun, 20 milyon Euro'luk oyuncu satayım' diyor. Biz hala ısrar ediyoruz, 'Yabancı alalım', milyon eurolar havada uçuşuyor, bonservis parası bir yandan, diğer yandan maaşlar. Süper Lig'de 300-500 bin Euro'dan tutun, 5 milyon Euro'ya kadar maaşlar gidiyor. Transferlere bakıyorsunuz, 10-15 milyon Dolarlar, Eurolar telaffuz ediliyor. Buna son dememiz lazım. Üretmeden tüketmek olmaz. Üretmeden tüketirsek ekonomik olarak ayakta durmakta zorlanırız. Aynısı futbolda da geçerli. Önce üretmemiz lazım. Bizim gibi 85 milyonluk bir ülkenin mutlaka çok iyi yetenekli çocukları vardır. Projelerimiz var. Çalışmalar devam ediyor. Tam bitince paylaşacağız."

Kaynak: habersarikirmizi.com

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2023, 00:47
YORUM EKLE