Uğur Meleke: "Hayatının en talihsiz anlarından biriydi"

Galatasaray'da Kayserispor maçının yankıları devam ediyor.

Uğur Meleke: "Hayatının en talihsiz anlarından biriydi"

Spor Toto Süper Lig'de 10. hafta geride kalırken Hürriyet Yazarları Fırat Aydınus, Güntekin Onay, Uğur Meleke ve Mehmet Arslan, Futbol Konseyi'nde haftanın gelişmelerini değerlendirdi.

Soru: G.Saray, Kayseri’de top kaybı rekoru kırarak yenilirken, Okan Buruk hakem atamalarından yakındı. Sizce bu kötü oyunun sebebi ne?

GÜNTEKiN ONAY: "BU KADAR GENERALLE OLMAZ"

Kötü oyunun 2 sebebi var ve birbiriyle bağlantılı. Bu kadar çok generalle savaş kazanamazsınız. Askerler şart. Galatasaray’ın Kayseri deplasmanında sahaya çıkan kadrosu tempo, baskı ve pres yapamaz. Bu kadar çok top kaybının nedeni teknik değil fiziksel yetersizlik.

FIRAT AYDINUS: "TEK SEBEP HAKEMLER DEĞiL"

Galatasaray’ın bu maçta hakem ekibinin hatalı kararlarına maruz kaldığını ve özellikle net bir penaltısının es geçildiğini söyleyebiliriz. Fakat Mertens’in sol çizgide Kazımcan ile birlikte aksaması, hazır olmayan İcardi ile Mata’nın oynaması, rekor seviyede top kaybının yaşandığı bu maçta kötü oyunu ve mağlubiyeti sadece hakeme bağlamak açısından çok gerçekçi olmaz.

UĞUR MELEKE: "BURUK iÇiN TALiHSiZ AÇIKLAMA"

Okan Buruk’un takımı sezonun en kötü futbolunu oynarken hocanın hakem atamalarından yakınması hayatının en talihsiz açıklamalarından biriydi. Süper Lig’de son çeyrek yüzyılda Galatasaray’ın 11 şampiyonluğu var. Daha iki sezon önce Buruk’un Başakşehir’i şampiyon oldu. Galatasaray 3 hafta ara verip, lige her nasılsa fiziksel olarak gerileyerek dönmüş. Maçta 166 top kaybıyla rekor kırmış, Kayserili Mensah-Kemen, sarı kırmızılılara orta sahayı dar etmiş. Normalde 20’nci dakikada bunu sezip Mata-Mertens’ten birini çıkarıp Oliveira ile merkezi güçlendirmeniz gerekirken sahaya doğru müdahaleler yapamamışsınız. İkinci yarının başında farka gidebilirdi maç.

MEHMET ARSLAN: "BiRBiRiNDEN KOPUK 11 OYUNCU"

G.Saray net bir oyun planı ve anlayışı geliştiremedi bu haftaya kadar. Sadece oyuncu becerisine dayalı bir takım görüntüsündeler. Okan Buruk’un teknik adamlığını ne yazık ki Galatasaray’ın futbolunda göremiyoruz. Birbirinden kopuk, 11 oyuncunun o günkü performansı belirliyor sonucu. Yunus ve Kerem yetersiz. Orta alan üretmekten uzak. 9 maçta 7 gol yiyip 10 gol atan Galatasaray, her hafta şapkadan tavşan çıkarmak zorunda bu futbol kısırlığıyla. Hakem konusuna gelince... Gerçekten kendisi de inanıyor mu bu bahaneye Okan Buruk? Eğer inanıyorsa bu çok daha vahim Galatasaray için.

Kaynak: Hürriyet

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2022, 23:16
YORUM EKLE