Uğur Meleke: "İsyanı başlattı, Galatasaray açısından endişe verici"

Galatasaray, Süper Lig’in 3. haftasında deplasmanda Ümraniyespor’u Bafetimbi Gomis'in golüyle 1-0 mağlup etti.

Uğur Meleke: "İsyanı başlattı, Galatasaray açısından endişe verici"

Hürriyet Gazetesi spor yazarı Uğur Meleke, Galatasaray'ı yorumladı.

Meleke'nin açıklamaları şu şekilde:

G.Saray’da dün gemiyi profesyonellik abidesi 37’lik Gomis kurtardı.

G.Saray’ın üç Süper Lig maçında sahaya sürdüğü ilk 11’lerde kaleci ve savunma dörtlüsü aynı. Hücum üçlüsü aynı. Doğru kombinasyonun arandığı tek yer orta saha. Antalya’da Berkan ilk 11’deydi. Giresun önünde Midtsjö’yü izledik. Dün de Torreira’ya 90, Mertens’e 45 dakika şans verdi Okan Hoca. Zaten Galatasaray’ın oyun standardını da bu orta saha üçlüleri belirliyor. Dün ilk yarıda kendi alanından topla çıkamayan, Ümraniye presine karşı kırılgan bir Galatasaray orta sahası seyrettik. Bunun neticesi olarak da ilk yarıyı rakip ceza alanında Ümraniye’den daha az topa dokunarak (8’e 10) ve daha az gol beklentisi yaratarak bitirdi sarı-kırmızılar. Ancak 46’da yapılan Mertens/Emre değişikliğiyle siyahla beyaz kadar değişti oyun.

20 DAKiKADA 11 ŞUT

İlk devrede Serkan Kırıntılı’yı neredeyse hiç zorlayamayan, 45 dakikayı Yunus ve Seferovic’in birer cılız şutuyla bitiren Galatasaray, Mertens’li ilk 20 dakikada tam 11 şut gönderdi Ümraniye kalesine. Mertens üç, Oliveira ve Seferovic ikişer kez yokladılar o süreçte kaleyi. Bir top direkten döndü, iki de iyi Serkan kurtarışı durdurdu Galatasaray’ı. Hatta maçın ilk yarısında rakip yarı alanda hiç gözükmeyen bekler dahi canlandı, Boey ve Aanholt da toplam 3 şut denediler. Dün sahadaki sıradanlığa isyanı Mertens başlattı, gemiyi ise 37 yaşındaki profesyonellik abidesi Gomis kurtardı.

YENi STOPER ŞART

Okan Buruk’un ligin kalan 33 maçında büyük beklentilere yanıt verebilmesi için birkaç meseleye çözüm üretmesi gerek:

1- İlk devrede prese karşı çaresizlik, Muslera’nın-Nelsson’un peş peşe taca attığı toplar sarı-kırmızılılar açısından endişe verici. Savunmadan çıkışlarda hem daha fazla ön hazırlığa, hem de daha hareketli bir orta sahaya ihtiyaçları var.

2- Abdülkerim, Sturm Graz, Fehervar ve Giresun maçlarından sonra bir benzer hatayı da dün 69’da yaptı. Stoper rotasyonunu güçlendirmek zorunda Galatasaray.

3- İkinci yarıda bir miktar hareketlenseler de sarı-kırmızılılar, beklerinden çok kısıtlı katkı alabiliyor. Bir Rosier, Ferdi, hatta Eren katkısı dahi yok Galatasaray beklerinin.

Kaynak: Uğur Meleke / Hürriyet

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2022, 00:00
YORUM EKLE