Uğur Meleke: "Okan Buruk yeni bir oyuncu denedi, gayet etkiliydi, önemli bir kazanç olabilir"

Galatasaray, Süper Lig'de Fenerbahçe ile birlikte zirve yarışını sürdürüyor.

Uğur Meleke: "Okan Buruk yeni bir oyuncu denedi, gayet etkiliydi, önemli bir kazanç olabilir"

Trendyol Süper Lig'de 10. hafta geride kalırken Hürriyet yazarları Güntekin Onay, Mehmet Arslan, Fırat Aydınus ve Uğur Meleke, Futbol Konseyi'nde Galatasaray'ı değerlendirdi.

MEHMET ARSLAN: "GALATASARAY RAKİPLERİNDEN BİRKAÇ ADIM ÖNDE"

Şampiyonlar Ligi maçlarında sergilenen futbol, Galatasaray’ın özgüvenini pekiştirdi ve geliştirdi. Sezon başına göre sanki level atladı takım. Bu durumda 2-3 oyuncunun varlığı ya da yokluğu onların oyun planlarında ve performanslarında (Fenerbahçe’nin yaşadığı gibi) çok büyük bir sıkıntı doğurmadı. Icardi durduğu anda ona alternatif sürpriz golcülerde çıkmaya başlayınca sıkıntıları ve rotasyon alternatifleri çoğalmaya başladı. Şu anda bir değil birkaç adım önde rakiplerinden G.Saray.

FIRAT AYDINUS: "NELSSON, GEÇMİŞ PERFORMANSINDAN UZAK"

Manchester United atmosferinden 3 gün sonra Pendik Stadı’ndaki maça konsantre sağlamak futbolcular adına kolay olmasa gerek. Diğer yandan Okan Buruk gerek zorunluluk gerekse maç yoğunluğundan hemen hemen her maç rotasyon yapıyor. Bu kez özellikle ilk golde rolleri paylaşan Barış, Mertens ve Bakambu’yu 2. devre alıp oyunu çözdü. Nelsson elinden geleni yapan bir görüntü çizse de geçmiş performansından uzak. İyi ve sağlıklı Sanchez ve Abdülkerim’in alternatifi olarak sezonu tamamlar.

GÜNTEKİN ONAY: "SKOR ODAKLI BİR KARŞILAŞMAYDI"

Galatasaray çok kırıcı, yoğunluğu yüksek eforlu bir maç oynadı. Hem mental hem de fiziksel açıdan yıpratıcı bir 90 dakikaydı. Böylesine büyük bir finalin ardından Pendik deplasmanına gidip kazanmak her şeyden önce önemliydi. Çünkü Pendik Stadı’nın yapısı itibariyle oyuncuların konsantre olması, oyuna odaklanması çok da kolay bir hadise değil. Okan Buruk rotasyonla daha az süre alan, daha diri oyuncuları kullanarak bu sorunu çözdü. Devler Ligi veya milli takım arasının ardından gelen maçlar zordur. Açıkçası skor odaklı bir karşılaşmaydı ve istediğini aldı.

UĞUR MELEKE: "OKAN BURUK, YENİ BİR OYUNCU DENEDİ"

Pendik belki G.Saray için çok ölçücü bir rakip değil. Ama Okan Buruk iki konuda önemli kazanımlar elde etti bu maçla. Birincisi, G.Saray’ın iki sezondur kanayan yarası sol bekte yeni bir oyuncu denedi. Barış Alper gayet istekliydi, çalışkandı, etkiliydi. Önemli bir kazanç olabilir. Ikincisi de, G.Saray yoğun Ekim-Kasım takviminde kadro derinliğinden yeterince faydalanmamış, bazı oyunculara aşırı yük binmişti. Buruk bu kez kadrosunu daha efektif kullanıyor. Nelsson’un 90, Bakambu’nun 30 dakika almaları önemli.

Kaynak: Hürriyet

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2023, 13:45
YORUM EKLE