Ümit Davala: "Florya'ya gittiğim zaman sahadaydı ama biraz sorup araştırınca duydum"

Galatasaray, Süper Lig'in 8. haftasında deplasmanda Adana Demirspor ile golsüz berabere kaldı.

Ümit Davala: "Florya'ya gittiğim zaman sahadaydı ama biraz sorup araştırınca duydum"

NutSpor yorumcusu Ümit Davala, Galatasaray ile ilgili yorumlarda bulundu.

Davala'nın açıklamaları şu şekilde:

"Maç boyunca orta saha dengeliydi, bugün orta saha tercihleri de bence doğruydu çünkü rakibin orta saha oyuncuları iyiydi, takımlar golü düşünmesine rağmen bir yandansa gol yememeyi düşünerek adeta etten duvar ördüler."

"Takımları da tebrik etmek lazım, 0-0 tamamlanmasına rağmen çok keyifli, güzel bir maç izledik. Birçok pozisyona girildi, gol atmak için ciddi bir mücadele vardı."

"Mata gerçekten çok akıllı bir oyuncu, zaten iyi bir futbolcu olmak için akıllı olmak gerekiyor. İstanbulspor maçının ardından bu maçta da iyi bir performans gösterdi. Oyuna ne zaman gireceğini maç sırasında konuşuyorduk."

"Yakında daha farklı bir Mata görebiliriz, maç temposunu aldıkça daha farklı bir şekilde izleme şansı bulabiliriz. Son yıllarda düzenli olarak oynamamasına rağmen gayet iyi gözüküyor."

"Bugün Icardi ve Yusuf olsaydı, eminim daha farklı olabilirdi ama Icardi'nin bilindiği gibi ailevi sorunları var, şu an onları tamamen atlatması gerekiyor. Şu an bunları yaşarken odaklanmasının imkanı yok, bunları atlattıktan sonra daha iyi olacaktır."

"Ziyarete gittiğim zaman Icardı sahadaydı, antrenmanda yer alıyordu ama biraz sorup araştırınca ailevi durumların olduğunu duydum. Aile konusu elbette çok önemli bunların atlatılması için de destek önemli. Zamanla profesyonel bir oyuncu olarak düzelmesi gerekiyor."

"Sonlandırma ciddi bir konu ve Okan hocama katılıyorum, bireysel anlamda olduğu zaman kaybedilen toplarda tehlike yaratıyor, hücumun sona ermesiyle bir anda rakip hücuma çıkıyor, bu bir bakıma sorun yaratıyor, savunma yalnız kalıyor."

"Galatasaray aynı zamanda hiç orta yapmıyor, kenar ortalarına dikkat edilmesi gerekiyor. İsabetli şut bulunması durumunda elbette problem yok ama ortada isabetli şut da olmayınca olumsuz oluyor."

"8+3 konusunu konuşmanın pek anlamı yok artık çünkü kadro buna göre yapıldı ve artık buna göre ilerlenecek. Transfer döneminde kadrolar tahtaya yazılır ve buna göre rotasyonlar, dizilimler hazırlanır. Bazı isimlerin yerine alternatif isimler entegre edilmeli artık."

"Ziyarete gittiğimiz zaman içeride iyi bir hava vardı, gayet olumlu bir hava hakimdi, çok fazla kalmadık ama biraz muhabbet etme fırsatı bulduk. Hatta Gomis ve Icardi yanımıza gelip selam verdi ve görüştük, atmosfer olumlu gözüküyordu."

Kaynak: habersarikirmizi.com

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2022, 10:35
YORUM EKLE