Ümit Özat: "Galatasaray 6 milyon Euro verdi, şuraya kahve içmeye gelse bir tane garson tanımaz"

Uzun yıllar Fenerbahçe forması giyen eski Milli futbolcu Ümit Özat, Süper Lig'deki son durum, Fenerbahçe'de yaşananlar ve birçok konu hakkında çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Ümit Özat: "Galatasaray 6 milyon Euro verdi, şuraya kahve içmeye gelse bir tane garson tanımaz"

Ümit Özat, Fenerbahçe'nin ve diğer takımların güncel durumunu değerlendirirken şampiyonluk yarışı hakkında olay bir yorumda bulundu.

İşte Ümit Özat'ın açıklamalarından ön plana çıkanlar...

'KONGRE ÜYESİ OLSAM BAŞKAN ADAYI OLURUM'

"Kongre üyesi olsam hemen Başkan adayı olurum ama bizde kongre üyeleri kim biliyor musun? Ya kongre üyesi olup Galatasaray'a Beşiktaş'a gidenler kongre üyesi, ya da Galatasaray'dan Beşiktaş'tan bize gelenler kongre üyesi. Hepsi bizde daha büyük Fenerli merak etme, bir biz Fenerli olamadık hepsi bizden daha büyük Fenerli. Galatasaray'dan gelmiş sığınacak yeri kalmamış, kongre üyesi oluyor. Şimdi diyebiliyor musun "Galatasaray dünyanın en büyük takımı." diye? Diyemezsin çünkü Fenerbahçe kongre üyesisin."

JORGE JESUS'A OLAY SÖZLER

"Ali Koç böyle yaptı "Türkiye'ye gelmiş geçmiş en büyük hocayı getirdik." Sen kimin aklıyla alay ediyorsun? Mancini'den, Lucescu'dan, Schuster'den, Aragones'ten, Del Bosque'den, Hiddink'ten, Löw'den, Advocaat'tan daha mı büyük hoca getirdin? Sporting Lizbon'u, Benfica'yı, Flamengo'yu, Arabistan'ı çalıştırmış. Mancini dediğin İtalya'yı şampiyon yaptı Manchester City'i şampiyon yaptı. Lucescu dediğin Inter'de çalıştı. Shakhtar'da UEFA Kupası'nı aldı. Schuster dediğin Real Madrid'de Şampiyonlar Ligi'ni aldı. Del Bosque dediğin üç tane Şampiyonlar Ligi kupası var, Aragones dediğin Avrupa Şampiyonluğu var, Löw dediğin Dünya Kupası şampiyonluğu var, Advocaat dediğin dünya kadar başarıları var, var oğlu var."

'4.5 MİLYON EUROYA ALINAN BRUMA NEREDE?'

"Kurulan kadroya bakalım aslında aramızdaki fark şu Galatasaray ile Fenerbahçeli olmak zor iştir, Fenerbahçeli eleştirilir şöyle; 4.5 milyon euroya satın alma opsiyonu alınan 4.5 dakika oynamayan Bruma nerede? 5 milyon euroya alınan Rossi'den, 5 milyon euroya alınan Pedro'dan, 5 milyon euroya alınan Peres'den, 2 milyona kiralanan Gustavo'dan, 7 milyon euro'ya aldığın Oosterwolde'den ne aldın diye bir tanesi soramıyor. Galatasaray'da da şöyle bir şey var bugün Yusuf Demir şuraya kahve içmeye gelse bir tane garson tanımaz Yusuf Demir geldi diye bu adama 6 milyon Euro verdi Galatasaray kardeşim ya. Bütün bunların ötesinde diyelim ki Fenerbahçe şampiyon oldu, Fenerbahçe takımında beş yılda bir şampiyonluk başarı mıdır ya?

ŞAMPİYONLUK YORUMU

"O iş bitti ben sana söyleyeyim yarış bitti. Fenerbahçe şampiyon bunu söylüyorum. Galatasaray raydan çıktı. Bir teknik adam bir oyuncuyu affediyorsa o teknik adamın sonu gelmiş demektir hepimiz bunu yaşadık. Hele de oyuncuların telkiniyle affediyorsa o antrenör takımda otoritesini yitirmiş demektir. Galatasaray'ın çok kaliteli bir kadrosu var ama geniş bir kadrosu yok. Fenerbahçe'nin kadrosu Galatasaray'dan kaliteli değil ama geniş kadrosu var her sakatlığının bir alternatifi var. Şimdi Icardi sakatlandı sen Gomis'i güvenip son beş maç nasıl oynatacaksın? Bu demek değildir ki benim söylediğim kesin, şampiyon da olabilir ama gidişatı böyle görmüyorum. Şu anda yokuş aşağı giden freni patlak kamyon halinde."

'ICARDI MAÇ SEÇİYOR'

"Valencia'yı tebrik ediyorum muhteşem performans. Icardi bunların hepsinden öte bir oyuncu yani tartıya bile konulmayacak bir oyuncu ama ben ne dedim Icardi büyük maç seçiyor. Icardi'nin Başakşehir, Fenerbahçe, Galatasaray maçlarında oynadığı oyunlara bak diğer Anadolu'ya bak. Kayseri'ye üç atması bir şey ifade etmiyor oynadığı oyuna bak. Icardi büyük maç oyuncusu maç seçiyor. Bir kıyas yapacak olursam Icardi hepsinden öndedir. Ama şöyle de bir gerçek var öbürü de 26 gol atmış baktığın zaman şu an Valencia önde. Ama sezon başında bir tercih yapabilecek olsam Icardi'yi alırım."

'ARDA'NIN EMRE BELÖZOĞLU OLMAMASI LAZIM'

"Şimdi onla çalışan bir hoca var saygı duymak lazım. Antrenmanı yaptıran o ama ben Jesus'a şurada inanmadım. Dinamo Kiev'e karşı oynattığın bir adamı Giresunspor'a karşı fiziğini yetersiz bulman bana çok samimi gelmiyor. Arda'nın bir Emre Belözoğlu olmaması lazım. Yeteneğini örnek alsın, futbolunu örnek alsın. Kişilik olarak bir Sergen Yalçın olmaması lazım, futbol kişiliğinden bahsediyorum insan kişiliğinden değil ikisi için de yanlış anlaşılmasın hani biriyle problemim var diye eleştirmek için konuşmuyorum üst düzey oyunculardan bahsediyorum. Önünde Hagi var Alex var net söylüyorum Tümer var."

Kaynak: Fanatik

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2023, 09:25
YORUM EKLE