Ünal Aysal: "Bodrum'a gittim, televizyonu bir açtım, sözleşme imzalıyor"

Galatasaray Kulübü Eski Başkanı Ünal Aysal, Fatih Terim ile ilgili itiraflarda bulundu.

Ünal Aysal: "Bodrum'a gittim, televizyonu bir açtım, sözleşme imzalıyor"

Galatasaray'ın eski başkanlarından Ünal Aysal, Futbol Arena Youtube kanalında Mehmet Ayan'ın sorularını yanıtladı.

Aysal'ın açıklamaları şu şekilde:

"Sokaktaki insan beni tanımıyordu. Galatasaray başkanlığı bana tanınmışlık getirdi. Ama bunun bana bir getirisi var mı? Yok."

"EN İYİ YABANCI HOCAYI GETİRMEK İSTEDİM AMA..."

"Galatasaray'a en iyi yabancı hocayı getirmek istedim. Ancak o zaman Faruk Süren ve Ali Dürüst, 'Fatih Hoca var. Fatih Hoca'yı getirelim' dedi. Fatih Terim'in o tarihten 3-4 ay önce Adnan Polat'ın teklifini reddetmesi sebebiyle onu düşünmemiştim. Ben reddedilmeyi seven biri değilim."

"Daha sonra, 'Fatih Terim gelmek istiyor' dediler. Ben de, 'Buyursun' dedim. Görüştüğümüzde baktım çok sempatik bir insan, heyecanlı. Galatasaray'ın başarısı için bir şeyler yapmak istiyordu. O heyecanı görmek hoşuma gitti. 'Tamam, sen başla hocam' dedim. Hatta rakamları da sonra konuşuruz dedik, ertesi gün başladı."

"TELEVİZYONU BİR AÇTIM, SÖZLEŞME İMZALIYOR"

"Fatih Terim'in geçici olarak Milli Takım'a gitmesine onay verdim. O sezon şampiyonluğa oynuyoruz, 4. yıldızı alacağız. Bodrum'a gittim, televizyonu bir açtım Fatih Terim, Milli Takım ile sözleşme imzalıyor. O olay sonrası Fatih Terim ile 2 ay görüşmedik. O 2 ay içinde Galatasaray 4 maç oynadı, 3 tanesinde berabere kaldı, 6 puan kaybetti. O 6 puan, benim için öldürücü darbeydi. Hocayı görüşmeye çağırdım ancak nedense gelmedi."

* Fatih Terim'i antrenmanda mı kovdunuz, karar nasıl alındı?

"Bu konuyu ebediyen kapatacağız belki. Konuşmak beni de herkesi de rahatsız ediyor. Böyle bir şey yok. Puan kayıplarının nedenlerini oturup konuşmak istediğim teknik direktörümü yemeye, içmeye davet ediyorum olmuyor. En sonunda Yönetim Kurulu'na davet ettim. Lütfü Arıboğan, Fatih Terim'e, 'Bu Yönetim Kurulu'na gelirsen bir çözüm bulunacak ama gitmezsen Yönetim Kurulu senin işine son verecek' dedi. Hoca, bunu biliyordu. Lütfü Bey'i onun için gönderdim."

* Galatasaray'ın şu anki yönetiminde Ünal Aysal zihniyeti var mı?

"Bence yok, tarzlarımız çok farklı. 3,5-4 sene yönetimde kaldım, 4 defa ibra oldum. Ama Galatasaray'ın bir tek mülkünü satmadım. Galatasaray'ın hisse senetlerini sattım, onların da hepsini ayrıldığımda geri aldım. Galatasaray'ın mülklerinin satımı yoktur."

"MUSTAFA DENİZLİ, 'FATİH TERİM MEDYASIYLA UĞRAŞAMAM' DEDİ"

"Fatih Terim'in basında bu kadar güçlü olduğunu, basını bu kadar kolay etkileyen bir şahsiyet olduğunu deneyimleyerek öğrendim. Ben böyle bir şey bilmiyordum. Politikacıların bile zor sahip olabileceği bir gücü olduğunu fiilen gördüm."

"Fatih Terim'in ayrılığı sonrası ilk teklifi Mustafa Denizli'ye götürdüm. Mustafa Denizli bana, 'Fatih Terim'in medyasıyla uğraşamam, başa çıkamam' dedi. O zaman anlamamıştım ama zaman içinde anladım. Mustafa Denizli, tecrübeli bir insan, demek ki bunu yaşamış. Bugün bile Fatih Hoca'ya karşı ciddi bir sempatim var. Kesinlikle düşmanı değilim. O gün öyle olması gerekiyordu, öyle oldu."

Kaynak: Futbol Arena

APP STORE'dan uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indir, transferleri anında öğren. İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN.

PLAY STORE'dan uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indir, transferleri anında öğren. İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN.

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2023, 10:27
YORUM EKLE