Vedat Muriqi: "Fenerbahçe ile başlayacaktık, 'Siz Okan hocaya bırakın' demişti"

L1Üçgen Youtube Kanalı'na konuk olan Vedat Muriqi, Ufuk Kaan Karacan ve Yusuf Kenan Çalık'ın sorularını yanıtladı. Muriqi, Galatasaray gündemiyle ilgili de konuştu.

Vedat Muriqi: "Fenerbahçe ile başlayacaktık, 'Siz Okan hocaya bırakın' demişti"

İspanya ekiplerinden Mallorca forması giyen Vedat Muriqi, Yusuf Demir ve Okan Buruk ile ilgili sorulara cevap verdi.

Muriqi'nin açıklamaları şu şekilde:

Ufuk Kaan Karacan: "Senin gibi son zamanlarda Galatasaray’ın transfer ettiği Yusuf Demir için de benzer şeyler çok konuşuldu. Avusturya da doğmuş ama Türk vatandaşı. Belki öyle bir açık olsaydı, sende Türk statüsünde oynamak isterdin, senin de zaman zaman rahatsız olduğun bir durum olsa gerek?" 

Vedat Muriqi: "Benim için Yusuf Demir olayı çok saçma geliyor. Adam Türkoğlu Türk, Avusturya da doğması, Avusturya Milli Takımında oynaması bence bir sorun teşkil etmemesi etmiyor. Havaalanında kendisi İngilizce soru sordular ; “Abi ben Türk’üm, Türkçe soru sorabilirsin” diye bir videosunu gördüm. Bunu diyen adamın yabancı statü de oynaması saçma geliyor, bana göre Türk pasaportu olan herkes Türk statüsünde forma giyebilir. 

Ufuk Kaan Karacan: "3 büyüklerin istemesinde şöyle bir sebep olabilir mi onu konuşalım, Rizespor da Vedat Muriqi hakkında konuşurken yine orda Okan Buruk Hoca vardı. Kenarda ki hızlı oyuncular ve pivot santrafor olarak Vedat vardı. Galatasaray da benzer bir yapı var şuan, kenar oyuncular Yunus ve Kerem. Oraya Seferovic transfer edildi. Ordan Okan Buruk- Galatasaray ilişkisini sormuş olalım. Ne düşünüyorsun Okan Buruk için?" 

Vedat Muriqi: "Okan Hoca olduğu mevkiye gelmesi kesinlikle tesadüf değil, kendi başarısı ile geldi. Akhisar ile Avrupa gördü, Rizespor ilk devre düştü deniliyordu 12 puan vardı geldiğinde, kulübün gelecek sene yapılanması konuşuluyordu o sıra içerde. Okan Hoca ilk geldiğinde inanılmaz babacandı. İlk maçımız Fenerbahçe ile başlayacaktık yanlış hatırlamıyorsam, yardımcımız Can Hoca 'Fenerbahçe ile başlamamız çok güzel, siz Okan Hocaya bırakın' demişti, bütün oyuncular “Ya Hoca ne diyor?” demiştik. Nitekim Rizede maçı 3-0 kazandık, ben de gol atmıştım. Oynayan oynamayan herkese kendini sevdirmesi çok önemli bir şey. Başarıyı da bu getiriyor. Bizi Rize de birlikte tutmuştu. Oynamayan oyuncu bile “Okan Hoca beni oynatmasın da aman gitmesin.” Diyordu. Bunu dedirtmek çok zor bir futbolcuya, böylesine rastlamadım. Tesislere geliyorduk masa tenisi oynuyorduk, ramazanda iftara gidiyorduk. Yeni çıkan jenerasyon hocalarda en iyilerinden biri diyebilirim. Allah yolunu açık etsin, bende emeğini yoksayamam. Ona da burdan başarılar diliyorum, o mutlu olunca ben de, ailemde çok mutlu oluyoruz." ifadelerini kullandı. 

Kaynak: L1Üçgen Youtube

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2022, 12:19
YORUM EKLE