Arda Turan: "Bizim için 'Galatasaray'ın seneye 6 puanı garanti' diyorlar, hayatım boyunca..."

Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan, Galatasaray ve bonservisi sarı kırmızılılarda olan Fredrik Midtsjö ile ilgili konuştu.

Arda Turan: "Bizim için 'Galatasaray'ın seneye 6 puanı garanti' diyorlar, hayatım boyunca..."

1. Lig'de şampiyon olarak Süper Lig'e yükselen Eyüpspor'un genç teknik direktörü Arda Turan, Hürriyet'e konuştu. 

Arda Turan, Süper Lig'de Galatasaray ile Fenerbahçe arasında geçen şampiyonluk yarışı hakkında açıklamalarda bulunurken transfer cevabı da erdi.

"THIAM VE MIDTSJÖ OLABİLİR"

Kendisine Mame Thiam ve Fredrik Midtsjö transferlerinin sorulması üzerine Arda Turan, "Olabilir, dahil edebileceğimiz isimler. Olacak bir şeyi saklayacak değilim. İkisi de çok kıymetli isimler, büyük takım görmüşler. İlk senemizde tecrübeli oyunculardan yararlanmak istiyoruz" cevabını verdi.

Süper Lig'deki şampiyonluk yarışını ve Fenerbahçe'nin Galatasaray deplasmanında 1-0 kazandığı derbiyi değerlendiren Arda Turan, şunları söyledi:

"DAHA NE YAPABİLİRLER?"

"Bazı maçlarda kırmızı kart, kırmızı kartın şekli dengeyi bozar. Avantaj gibi gözükse de dezavantaja dönüşebilir. Fenerbahçe’nin daha iyi oynadığı doğrudur ama Galatasaray da uzun süre çok iyi performanslar sergiledi. Galibiyet serisi oldu. Bu sene iki takım da muhteşem işler yaptı. Baktığınız zaman İsmail hoca daha ne yapabilir? Okan abi daha ne yapabilir? İkisi de muhteşem bir iş yaptı. Birbirlerine karşı rekabeti üst seviyeye çıkardılar, oyun anlamında çok iyi gittiler. Tabi biz hep dışarıyı konuşarak buraları göremedik. 10 kişi kalan bir taraf vardı, muhteşem mücadele ettiler, oyun anlamında saygıyı hak ettiler ve kazandılar. Tebrik etmek lazım. Galatasaray’a gelince avantajları olduğu için bazı durumlarda böyle hatalar olabilir, futbol bu. İki tarafın da saha içi mücadelesine konsantre olursak daha iyi olur. Ben bir sporsever olarak bu kadroların Avrupa’da başarılı olması gerektiğini düşünüyorum. Kendi ligimizde konuştuğumuz şey gerçekçi değil, kendimizi kandırıyoruz gibi. İleriki senelerde Avrupa’da başarılı olmalarını diliyorum. Bunu yapabilecek güce ve potansiyele sahip kulüplerimiz. Derbiye de gelince böyle derbiler hep oldu ve oluyor. İnşallah oyun anlamında daha güzelleri olur" dedi.

"İNŞALLAH GALATASARAY ŞAMPİYON OLUR"

"Galatasaray’ın çok büyük bir avantajı var. Bu avantajı kaybetmeyeceğini düşünüyorum, kulüp geleneği... Saklamaya, gizlemeye gerek yok. Ben çok iyi Galatasaraylıyımdır, Galatasaray kökenliyimdir. Galatasaray’ın şampiyonluk için çok büyük avantajı vardır. Galatasaray, İnşallah şampiyon olur, bunu da gönülden istiyorum."

"GALATASARAY'IN SENEYE 6 PUANI GARANTİ GİBİ YORUMLAR YAPILIYOR"

"Şöyle de bir durum var. Galatasaray altyapısında öğrendiğim şey; giydiğin formanın, bulunduğun kulübün hakkını vermek. Bizimle ilgili yapılan yorumlar var, ‘Galatasaray’ın seneye 6 puanı garanti’ gibi... Biz oyuna hizmet eden insanlarız. Ben Manisaspor formasıyla geldiğimde de 78. dakikada maçı 2-2 yaptık, asisti de ben yaptım. Hayatım boyunca bulunduğum yerde giydiğim formanın her zaman hakkını verdim. O yüzden en iyi mücadelemizi de Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’a karşı vermek istiyoruz. Çünkü en iyi rakiplerimiz olacak. Biz oyunu böyle geliştirebiliriz. O yüzden bunlar üzücü cümleler. Oyuna böyle bakmayalım, oyun böyle bir şey değil. İnsanlar küme de düşebilir, şampiyon da olabilir. Bu oyunun eğlencesini keyfini sürmeye bakalım." ifadelerini kullandı.

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2024, 10:06
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet teslimoglu
Mehmet teslimoglu - 3 hafta Önce

Bizde inandık.