Metin Karabaş: "Galatasaray'ın hedefindeki 1 numaralı isim ve son iki günde transfer etmeye çalışıyorlar"

Aslan transferin son günlerinde bir sürprize imza atmaya hazırlanıyor. Transferde büyük oynayan Galatasaray, süperstar denebilecek bir yıldız için yeniden harekete geçti.

Metin Karabaş: "Galatasaray'ın hedefindeki 1 numaralı isim ve son iki günde transfer etmeye çalışıyorlar"

Türkiye'de uzatmalı ara transferin kapanmasına artık sayılı saatler kala, Galatasaray flaş bir operasyon için kolları sıvamış durumda.

Şu ana kadar birçok dünya yıldızıyla görüşen Sarı-Kırmızılılar, son iki günde orta sahaya takviye planı üzerine yoğunlaşacak. Hedefteki 1 numaralı isim PSG'nin 25 yaşındaki futbolcusu Renato Sanches...

Mevcut kadrosunda Sergio Oliveira dışında 8 numarası olmayan Okan Buruk, Sanches'in iki yönlü oyun stiliyle takımdaki derinliği artıracağı inancına sahip.

PSG ile yapılan bir önceki görüşmesi olumsuz sonuçlanan Galatasaray Yönetimi ise Portekizli yıldızı bu kez de satın alma opsiyonu olmadan kiralamaya çalışacak. 

Milli forma için istiyor 

Ara transferde kadrosunu Nicolo Zaniolo, Kaan Ayhan ve Sam Adekugbe gibi isimlerle güçlendiren Galatasaray, Renato Sanches'i de renklerine bağlaması halinde çifte kupalı şampiyonluk hedefi doğrultusunda kritik bir adım daha atmış olacak.

PSG'nin sezon başında Lille'den 15 milyon Euro karşılığında transfer ettiği, ancak Fransa'da umduğunu bulamayan Sanches de Portekiz Milli Takımı'ndaki formasını yeniden kazanmak için düzenli şekilde oynamak istiyor. Sarı-Kırmızılılar da bunu fırsata çevirip, genç orta sahayı kiralamayı hedefliyor. 

3 büyük transfer yaptı 

Kariyerine Benfica altyapısında başlayan Renato Sanches, henüz 19 yaşında 35 milyon Euro'ya Bayern Münih'e transfer oldu. Alman devinin 1 sene sonra 1 sezonluğuna 8.5 milyon Euro'ya Swansea'ye kiraladığı Portekizli futbolcu, 22 yaşına geldiğinde 20 milyon Euro'ya Lille'e imza attı.

3 yıl boyunca Lille'de forma giyen Sanches, bu sezon başında 15 milyon Euro'ya PSG'ye transfer oldu. Ligde 14 maçta 417 dakika şans bulabilen Sanches, 2 gol atmayı başardı. Portekizli futbolcu, Şampiyonlar Ligi'nde 3 maçta 140 dakika, Fransa Kupası'nda da 1 maçta 59 dakika forma giydi. 

Kaynak: Metin Karabaş / Fanatik

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2023, 01:38
YORUM EKLE