Göksenin Köksal: "61 numara giyiyorum diye Fenerbahçe taraftarı bana karşı, ben kimsenin altında kalmam"

Galatasaray NEF’in kaptanı Göksenin Köksal, 61 numaralı formayı giydiği için Fenerbahçe taraftarının tepkisiyle karşılaştığını ifade etti.

Göksenin Köksal: "61 numara giyiyorum diye Fenerbahçe taraftarı bana karşı, ben kimsenin altında kalmam"

Galatasaray Basketbol Takımı kaptanı Göksenin Köksal, Fenerbahçe'den milli takıma; birçok konuda dikkat çeken ifadeler kullanırken 31 yaşındaki basketbolcu, Galatasaray’daki hayalini de Asist Analiz'e açıkladı.

Sezon nasıl başladı?

- Geçen sezon yarı finalde Anadolu Efes’i eleme noktasına gelmiştik ancak sakatlık ve yorgunluklar sonucunda devamını getiremedik. Özellikle koçumuz Andreas Pistiolis’in gelmesinin ardından ciddi bir ivme yakaladık. 10-11 maçlık bir seri yakaladık. Galatasaray’ın EuroCup şampiyonluğundaki o atmosferi yaşadık geçen sene… Bu sezon başı beklentiler daha da yükseldi. Pota altındaki sakatlardan dolayı ritmimizi kaybettik. Kazanacağımız maçları kaybettik. Senelerdir Galatasaray’dayım, kendi sahamızda Beşiktaş mağlubiyeti görmemiştim. Anadolu Efes maçını da kazanabilirdik. Talihsizlikler yaşadık.

Geçen yıl çıkış döneminde uyumunuz dikkat çekiyordu. Bu yeni kadroda aynı hava yakalandı mı?

- Geçen sezon iyi bir arkadaşlık vardı. Çok yüksek bütçeli takımlarda oynadım; takım kimyası her şeyin önüne geçiyor. Teknik ekipten, malzeme sorumlusuna kadar ciddi bir aile ortamı var. Bu sezonki tek hedefimiz Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmak.

Ceza şutları konusunda yükselen ciddi bir grafiğin var. Bu görüntü devam edecek mi?

- Şu anda 31 yaşımdayım ve ciddi anlamda o ceza şutlarını sokmak için çok çalışıyorum. Her antrenmandan sonra kalıp çalışıyorum, antrenmanlardan önce çalışıyorum. Belki eskisinden daha fazla çalışıyorum. Çalışmanın yanında; yaşın verdiği olgunluk, tecrübe ve psikoloji… Psikoloji bence bu işin yüzde 51’i. Hepsini bir arada yapmaya çalışıyorum. İnşallah bu şekilde devam eder.

Fiziksel anlamda iyi baskı yapan oyuncular genelde fiziksel olarak zayıf olurlar. Senin fizik oldukça güçlü ve çok iyi baskı yapıyorsun. Bunun için ekstra bir çalışma yapıyor musun?

- Savunmanın içten gelen bir şey olduğunu düşünüyorum. Savunma; şut gibi bir şey değil. Çok çalışarak savunmacı olunacağını düşünmüyorum. Baskının bacak çabukluğuyla beraber kuvvetle alakalı olduğunu söyleyebilirim. Genelde baskı yaptığım oyuncuların hepsinin kuvvetli yönlerini kendi kafamda oynayan bir oyuncuyum. Benim yaptığım baskı; bacaklarım ve üst vücudumla beraber yaptığım baskı… Bu beni de motive ediyor. Taraftarı da ateşleyebiliyorum.

EuroCup şampiyonluğu yaşadığın anı gözünün önüne getiriyorsundur. Galatasaray Kulübü’nün basketboldaki hedeflerinin her zaman buralarda olması gerektiğini düşünmüyor musun?

- Lig, Cumhurbaşkanlığı, EuroCup şampiyonluklarının hiçbirinde takım kaptanı ben değildim. Hedeflerimden bir tanesi de benim ellerimde bir kupanın kalkması… Bakıldığında EuroCup şampiyonu olduğumuz bütçeyle şimdiki bütçe aynı değil. Gönül isterdi ki aynı bütçeler olsun şimdi de… Ben en önemli payın taraftarımız olduğunu düşünüyorum. Taraftarımızı arkamıza alıp Şampiyonlar Ligi şampiyonu olabileceğimizi düşünüyorum. Kolay değil ama Ergin Ataman ile EuroCup şampiyonu olduğumuzda da bu kolay değildi. Şimdi de kolay olmayacak ama taraftarımızla beraber bu gerçekleşebilir.

Kemik bir kitleniz var ancak Türkiye’de maalesef biraz da başarıya odaklı oluyor taraftar… Bu konuda mesaj vermek ister misin taraftara?

- Bizim taraftarımız bizi hiçbir zaman yalnız bırakmıyor. Çok kötü olduğumuz dönemleri de hatırlıyorum; belli bir kesim hiç yalnız bırakmıyor. Kendimize denk ve EuroLeague takımlarıyla oynadığımızda bizim taraftara ihtiyacımız var. Bazen kendi bütçemizin 10 katı olan takımlarla oynuyoruz. Hiçbir zaman bize sırt çevirmesinler, onlar bizim sahadaki altıncı adamımız.

- ‘Saha dışında melek gibi insan’ tanımına çok güzel uyuyorsun. Saha içine geldiğinde çok kızgın ve agresif bir Göksenin görüyoruz. Fenerbahçe ve büyük maçlarda özellikle…

- Son yıllarda hiç problem yaşamadım. Son birkaç sene önce belki Vesely ile aramızda bir tartışma yaşanmıştır. Belki 61 numara giyiyorum diye Fenerbahçe taraftarı bana karşı… Bana karşı tahrik edici ya da kendi taraftarımızın önünde bir durum olursa; ben de buna sessiz kalmıyorum. Çünkü ben bu camianın kaptanıyım. Kendi seyircimizin önünde kimsenin bizi kışkırtmaya hakkı yok. Geçen sene Akatlar’a gittik, Ataşehir’e gittik ve maçı kazandık. Ataşehir’deki maçta kimse kimseye ağzını açmadı. Saha dışında çok Fenerbahçeli kardeşlerim var. Melih Mahmutoğlu’yla beraber büyüdük. Fenerbahçe taraftarıyla hiçbir sorunum yok. Bana karşı tahrik edici bir şey yapılırsa; ben kimsenin altında kalmam.

EuroBasket 2022’de sakatlığından dolayı kadroda olamadığını söyleyen Göksenin, “Milli takımda sakatlığım oldu. Ergin Hoca kadrodan çıkardı sonrasında… Gürcistan maçında sahada olmak isterdim” dedi.

Milli takımda genç jenerasyon hakkında neler düşünüyorsun?

- Güzel bir jenerasyon var şu anda… Talihsiz kaybedilen maçlardan sonra Belçika maçını kazandık. Kazanacağımız Sırbistan maçını verdik mesela… Bizde de bi’ talihsizlik var. Bu talihsizlik inşallah kırılır. Yeni jenerasyonda çok iyi oyuncular var.

‘Kaybetmeyi sevmiyorum’ dedin. Kaybeden ve kazanan Göksenin sonrasında ne ne hissediyor?

- Masa tenisi oynasam da PlayStation oynasam da kaybetmeyi sevmiyorum. Yıllardır PlayStation oynamıyorum. Kimse benimle PlayStation oynamak istemez. Yenilgiyi hazmedemiyorum. Eskisi kadar tepki vermiyorum tabii ki. Şu anda kaybedince kendi içime çekiliyorum. Kazanınca çok mutlu bir Göksenin oluyorum. Kaybetmeyi hiç sevmiyorum.

Çok tatlı bir oğlun var. Oğluna da Galatasaray aşısı yaptın mı? Galatasaray sevgisi başladı mı? (Gülerek)

- Geçen sezon maça geldi, 23 Nisan’da onu sahaya da çıkardım. Bu sezon henüz maça getirmedim. Şu anda çok anlayamıyor. 10 numara Metin Oktay forması var. İnşallah ileride Galatasaray’ın kaptanlığını yapar. Belki de hiç sporcu olmayacak. Futbolcu olmasını isterim. Benim hayalim futbolcu olmaktı. Galatasaraylı olmasını çok isterim. Umarım sporla da iç içe geleceği olur.

Göksenin Köksal olarak Galatasaray’daki en büyük hayalin ne?

- En büyük hayalim Avrupa kupası kaldırmak. Tekrardan eskilerde olduğu gibi Galatasaray’ın EuroLeague arenasında olmasını çok isterim. Galatasaray ile beraber Final-Four oynamayı çok isterim. Basketbol sonrasında da Galatasaray ile iç içe olmayı hedefliyorum. Antrenörlük istemiyorum şu anda… Kerem Tunçeri gibi bir pozisyonda olmak isterim.

Kaynak: Hürriyet

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2022, 17:44
YORUM EKLE