Ismael Garcia Gomez: "Volkan Demirel maça birkaç arkadaşını davet etmiş, o gece otelde kalmışlar ve hayatlarını kaybettiler"

Türkiye'yi derinden etkileyen deprem felaketini, Galatasaray'ın teknik direktörü Okan Buruk'un ekibinde yer alan Ismael Garcia Gomez İspanyol basınına anlattı.

Ismael Garcia Gomez: "Volkan Demirel maça birkaç arkadaşını davet etmiş, o gece otelde kalmışlar ve hayatlarını kaybettiler"

Galatasaray'ın teknik direktörü Okan Buruk'un ekibinde yer alan Ismael Garcia Gomez, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremlerle ilgili konuştu.

ERDEN TİMUR VE KEREM AKTÜRKOĞLU BİZZAT GİTTİ

Birçok kulüpten yardım açıklamaları gelirken, Galatasaray da bölgeye yardım gönderen ekipler arasında yer aldı. Sarı-Kırmızılılar'da Başkanvekili Erden Timur ile takım kaptanlarından Kerem Aktürkoğlu da Hatay'a giderek yardım malzemelerinin dağıtımında çalıştı.

MERTENS SESSİZ KALMADI

Galatasaray da Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketlerine kayıtsız kalmazken sarı-kırmızılıların Belçikalı yıldızı Dries Mertens ve eşi Katrin Kerkhofs, Nef Stadyumu'na giderek depremzedeler için toplanan yardım malzemeleri için yardımda bulundu.

SAYGI DURUŞUNDA BULUNDULAR

Galatasaray, bugün gerçekleştireceği antrenman öncesi depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar için saygı duruşunda bulundu.

İşte Ismael Garcia Gomez'in İspanyol basınına yaptığı açıklamalar...

Ismael Garcia Gomez, "6 gün içerisinde Gaziantep ile oynayacaktık. Talihsizlikler tahmin edilemez" diye konuştu.

Gomez, depremi şiddetli bir şekilde yaşayan Hatayspor için de konuşurken, "Teknik direktörüm, Hatayspor'un teknik direktörü Volkan Demirel'in bir arkadaşı. Volkan Demirel, pazar günkü maça birkaç arkadaşını davet etmiş. O gece otelde kalmışlar ve şimdi hayatlarını kaybettiler. Bunun onun için ne anlama geldiğini hayal edin..." sözlerini sarf etti.

Hayat böyledir" diyen İspanyol antrenör, 17 Ağustos 2015'te Tayland'da 20 kişinin öldüğü ve ve 120 kişinin yaralandığı Erawan saldırısını da yaşadığını belirterek, "Trajedinin nerede olduğunu asla bilemezsiniz. Yıllar önce eşimle Bangkok'ta tatil yapıyorduk. Bir gün önce saldırının yapıldığı bölgeye gezi yapmıştık" açıklamasında bulundu.

"YARDIM KONUSUNDA ÇOK BÜYÜK ÜLKE"

"Benim işim savaş muhabirliği ya da askeri personelin işi değil. Bu, dünyanın her bölgesinde olabilecek bir şeydir" ifadelerini kullanan Ismael Garcia Gomez, Türkiye'deki depremle ilgili olarak, "Pazartesi sabahı çok fazla mesaj aldım. Çok fazla belirsizlik vardı ve hala var. İnsanlar çok endişeli ama çok fazla empati de görüyorum. Yardım etmek için arabalarla bölgeye gitmek isteyen insanlar tanıyorum, çünkü depremden etkilenen bölgedeki havaalanları kapalı" dedi.

Garcia Gomez, "Galatasaray ve elbette Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor gibi büyük kulüpler depremzedelere yardım etmek için birlik oldular. Gıda, ilaç ve birçok yardım malzemesi topladılar. Bu ülke, başkasının acısını paylaşma ve birbirine yardım etme konusunda çok büyük bir ülkeymiş." diye konuştu.

Kaynak: Fanatik

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2023, 11:12
YORUM EKLE