Burak Elmas, anlaşmayı resmen açıkladı! "El sıkıştık"

Galatasaray Kulübü 2021 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Anadolu Auditorium Toplantı Salonu’nda gerçekleştiriliyor. Başkan Burak Elmas, açıklamalarda bulundu.

Burak Elmas, anlaşmayı resmen açıkladı! "El sıkıştık"

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, Genel Kurul'da açıklamalarda bulundu.

Başkan Elmas'ın açıklamaları şu şekilde:

Sayın Divan Başkanım, saygıdeğer Galatasaraylılar. Hepiniz Olağan Genel Kurulumuza hoş geldiniz. Olağan Genel Kurulumuzun Galatasarayımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum.  Umarım Galatasaray’ın ortak iradesi bu genel kurulumuzdan en kuvvetli şekilde çıkacak ve yansıyacaktır. Göreve geldikten sonra ilk 6 ayımızı sizlere sizlerin teveccühüne ve değerlendirmelerine sunuyoruz. Neler söylemem gerektiği konusunda takdir edersiniz ki birçok arkadaşım bana bir çok tavsiyede bulundu. En sonunda dün akşam evde yalnız başıma otururken kendi iç muhasebemi yaptım. Sizlere bugün ne söylersem, anlatırsam sonuçta Galatasaray’a faydalı olur diye düşündüm. Sonuçta ben sizler adınıza, aranızdan çıkmış, Galatasaray'ı çok seven, hayatında çok önemli bir noktaya koymuş bir arkadaşınız, kardeşiniz, abiniz olarak bu göreve sizin adınıza talip oldum ve sizin adınıza bir mücadele yapıyorum.” 

“POPÜLER KARARLARI KALDIRMAYACAK BİR BÜTÇEMİZ VAR”

“Tribünde tezahürat yaparak başlayan Galatasaray yolculuğumda daha sonra bir üye, yönetici, nihayetinde teveccühünüzle Galatasaray başkanı olarak çok sevdiğim Galatasaray’a hizmet etme şansı bana verildi. Göreve geldiğimiz günden itibaren samimi bir şekilde benimle beraber bu göreve soyunan arkadaşlara ve ekibime, daha sonra sizlere bunun basit bir yönetim dönemi olmadığını söyledim. Bugün Galatasarayımız yaklaşık faizi ile beraber 2.5 milyar TL borç servisi yapmak zorunda olan, bütün gelirleri ortak bir hesapta toparlanan, bankalar tarafından ilk önce vergi ödemeleri kesildikten sonra kullandırılan ve ciddi anlamda disiplinle yönetilmesi gereken, hiçbir popüler kararı kaldıramayacak bir mali yapıya sahip. Tüm bunların üstüne 15 sene gecikmiş bir kurumsallaşma hamlesi var. Dönem dönem denenmiş fakat maalesef sonuçlandırılamamış ve yapmak mecburiyetinde olduğumuz bir kurumsallaşma hamlesi var. Çünkü sadece masrafları kısarak, daha az harcayarak, dönemsel geliri büyütseniz dahi kurumsallaşma hamlesini yapmazsanız, dönemsel gelen yönetimlerin Galatasaray’ın işleyişini değiştirmesine izin verirseniz, her gelen yönetimin, futbol, basketbol şube sorumlularını değiştirdiği bir yapıda Galatasaray’ın sürdürülebilir başarı elde etmesi mümkün değil.  Bunun için öncelikle birlikte hareket etme kabiliyetine sahip olmamız lazım.” 

“SPONSORA GİDİP, ‘YÖNETİME DESTEK VERME’ DİYENLER VAR”

“Geçmişte şahsen benim başkan olarak, üye olduğum dönemlerde de yapmış olduğum hatalar olabilir ama burada herhalde Galatasaray'ın bu duruma gelmesinde herhalde aramızda üye olarak katkısı olmayan yoktur. Hepimiz dönem dönem yanlışlar yaptık ama bundan sonra yanlış yapma lüksümüz yok. Onun için bu birlik beraberlik adına yönetimimizde elimizden gelen çabayı gösterdik. Herkesi dinlemeye çaba göstererek elimizi uzattık. Herkesi Galatasaraylı olduğundan sevmeye, eleştirilerini Galatasaray'ı sevdikleri için yaptıklarını anlayarak dinlemeye çalıştık. Geldiğimiz noktada maalesef bu birleşme irademizin hala sonuç bulmadığını görüyoruz. Bizim birleşmeye ihtiyacımız var diyenler bile bu birleşmeye çok yara veren şeyler yapıyor. Bir sponsor geliyor. Sponsor gönülden, iyi bir Galatasaraylı. Sponsora gidip, ‘Bu yönetime çok destek veriyorsun. Biraz bekle. Bunlara fazla destek verme’ diyenler azınlık da olsa aramızda var. Sizlere bunu anlatmam lazım. Galatasaraylılar bunu bilsin. Kulübün içerisinde kontratları yalan yanlış şekilde medyaya aktararak bunun konuşulmasını sağlayanlar var. Bunun kulübe bir yararı olmadığı bir gerçek. Sponsorun ticari itibarını sorgulayanlar, arkada dedikodu yapanlar, her sponsora bu parayı ödeyemez diyenler, sponsorun hizmetine teşekkür etmek yerine yönetime vurmak için eleştirmeyi tercih edenler var. Birlik beraberlik sağlamamız gereken bu dönemde Galatasaray tarihinin belki de en zor döneminde, UEFA Finansal Fair Play kurallarının radikal bir şekilde değiştiği bir dönemde, yeni spor yasasının ciddi anlamda kulüplere yükümlülükler getireceği, disiplin uygulamalarının geleceği bir dönemde biz hala cambaza bak yapıyoruz. Artık Galatasaray cambaza bakamaz. Bir karar vereceksiniz. Bu karar bugünkü vereceğiniz oylama kararlarından farklı bir karar. Çünkü yaptıklarımızı yaparak, herkesi hedef tahtasına koyarak, her olayı eleştirerek, ana konuların dışına çıkarak Galatasaray’ı içinde bulunduğu bu durumdan çıkaramayız.” 

“GALATASARAY’IN KURTULUŞ MÜCADELESİNİ VERİYORUZ”

“Barcelona maçında bu konu çok geçti. Benim için Galatasaray bir kulüpten çok daha fazlası. Bir değerler bütünü. Şu anda gördüğüm, biz maalesef bu değerler etrafında birleşemiyoruz. Değerlerden bahseden arkadaşlarımızın bazıları, bu değerleri uygulamıyorlar. Bizi bir arada tutan yapışkan bu değerlerdir. Bu değerlerimizi kaybettiğimiz zaman her şeyi kaybederiz. Sahada sonuç bir sene olur, diğer sene olmaz. Bugün baksanız, ön sıralarda oturan rahmetli başkanımızdan bir çoğu saha sonuçlarını kısa vadeli değerlendirmiş olsalardı ne Florya hamlesi ne Jupp Derwall hamlesi ne de 14 sene sonra gelen Avrupa vizyonu gerçekleşmiş olurdu. Günlük sonuçlarla, dedikodularla bu kulübü bir yere götüremeyiz. Benim ve arkadaşlarımın mücadelesi bir iktidar mücadelesi değil. Biz Galatasaray’ın kurtuluş mücadelesini veriyoruz. Bunu açık açık defalarca söyledim. Burada Galatasaray adına yapılacak her türlü mücadeleyi yapmaya hazırız; ama çalışmak istiyoruz.  Her gün içerde çıkan bir dedikoduyla bir arkadaşımızın hedefe koyulmasıyla, normalde konuşulmaması gereken bir konunun, camianın en önemli konusu olması ile uğraşmak istemiyoruz. Bugün herkes tartışılıyor. Bu göreve gelirken kurullarımı Galatasaray’ın tartışmayacağı isimlerden seçmek istedim. Kurulların çok önemli işlevleri var. Galatasaray’ın alt kurulları olması dışında Galatasaraylıların saygı duyduğu insanlardan oluşan, yönetimden bağımsız Galatasaray’da çok saygı duyulan kararların alınması için bu insanların o kurullarda olmasını rica ettim. Sağ olsun onlar da kabul etti. Gördüm ki eleştiri ve ötekileştirme ve yıpratma, Galatasaray’ın bu sembol isimlerine de yapılıyor. Herkese bilaistisna bunu yaparsak, her kararı tartışırsak nasıl çalışılacak? Maalesef çok zor.”

“ELEŞTİRİLERİ DİNLİYORUZ” 

Bazen söylüyorlar. ‘Ne yaptılar ki?’ Sabahtan akşama kadar arkadaşlarımızın tamamı kulüpte çalışıyor. Sabah gelip bir toplantı yapıyoruz. ‘Hangi kararımızla bugün Galatasaray’a zarar veririz’ diye konuşuyoruz (!). Bu çok büyük bir haksızlık. Bunu asla kabul etmiyorum. Galatasaray'da hem yönetim tarzımızı düzeltebileceğimiz hem de konulara daha büyük çözümler getirebileceğimiz eleştiriler bizim için çok kıymetli.  Bu yüzden birçok başkanımız, ikinci başkanımız, divan başkanımızla buluşup onları dinliyoruz. Bizi eleştirenleri kulübe çağırıyoruz. Onların bakış perspektifini anlamaya çalışıyoruz. Maalesef bizler başarıyı ve yapılan iyi işleri sahiplenmekte gösterdiğimiz hızı, kötü giden işleri birine zimmetlemekte de gösteriyoruz.  İşleri nasıl çözeriz değil, nasıl vururum mantalitesiyle hareket ediyoruz.” 

“GALATASARAY’IN BEKASI İÇİN YAPILMASI GEREKEN DEĞİŞİKLİKLERİ GETİRDİK”

Dönemimizde bir çok iş yaptık. Seçim dönemi verdiği sözleri tutmadı diyorlar. Bazılarının zamanı hemen olmamış olabilir. Bazıları da birtakım konjonktürel değişikliklerden oluşmamış olabilir. Sezon sezon karşılaştırdığınızda 10 milyon dolardan fazla sponsorluk geliri getirdik. Toplam 30 milyon dolar ilave kaynak yarattık. Bugüne kadar bugüne kadar herhangi bir finansal borçlanma gerçekleştirmeden kendi içimizde yarattığımız kaynaklarla bugüne geldik.Tüzük çalışmamızı çok hızlı bir şekilde sonuçlandırdık ve üyelerimizle paylaştık. Üyelerimizle birçok bilgilendirme toplantısı yaptık. Galatasaray üzerinde anlaştığı, tartışma olmayacak birçok konuyu içine koyduğumuz, uzun zamandır sıkıntı yaşadığımız konular… Örneğin finansal yılları eşitlenmesi, denetleme kurullarının ayrı seçilmesi, mali olağan genel kurulların seçim tarihinin yapılan yeni finansal yıl takvimine göre düzenlenmesi gibi ihtiyaç olan değişiklikleri buraya koyduk. Bana dediler ki, sizin yönetime çok tepki var. Ne getirirsen getir bu genel kuruldan geçmez. Yönetime dönemsel olarak avantaj sağlayabilecek her türlü değişiklikler biz imtina ederek yapılması hassasiyeti göstermemize rağmen, ‘çok tepki var, bu tüzüğü heba etmeyin’ deniyor.  Galatasaray'ın bekası için yapılması gereken önemli değişiklikler bunlar. İş buraya geldi.” 

“ADA DAVASI GALATASARAY’IN BAŞARISI”

Bir diğer önemli konu Ada.  Ada konusu uzun zamandır devam eden, bizim de camia olarak büyük hatalar yaptığımız, çözülememiş bir hukuki mücadeleydi. Biz göreve gelirken Ada konusunu hukuki olarak doğru şekilde takip edeceğimizi, doğru ve hızlı bir şekilde çözeceğimizi ve bunu sonuçlandıracağımız söyledik.  Aramızda saygıdeğer hukukçu üyelerimiz var. Herhalde 6 ay gibi kısa bir sürede, 3 ay gibi bir ara sürede bir kararın İstinaf’tan ve Yargıtay’dan çıkmasının ne kadar zor bir olay olduğunu, ne kadar iyi bir takip gerektireceğini kendileri de biliyorlardır. Ada’yı duyururken  tüm paydaşlarımıza teşekkür ettik. Ada’nın üstüne çıkıp resim vermedik. Teşekkür ettik; çünkü bu Galatasaray’ın adası ve Galatasaray’ın başarısı. Biz bunu Galatasaray için yaptık. Gördüm ki ciddi anlamda bir başarı paylaşma yarışı var. Herkes ben yaptım diyor. Ben ve arkadaşlarım biz yaptık demiyoruz. Galatasaray yaptı! Ada konusunda Abdurrahim Albayrak gibi ciddi anlamda görünen uğraşan kişiler olduğu gibi, arkada uğraşan, aramızda isimlerini dahi duymadınız çok önemli arkadaşlarımız var. Bunu Galatasaray için, herhangi bir takdir beklemeden yaptılar. Kimse ben yaptım, o yaptı demesin. Galatasaray’ın Ada konusu çözülmüştür. Bunu Galatasaraylılar yapmıştır. Birçok Galatasaraylının burada çok emeği vardır. Burada emeği geçen 20’den fazla kişi sayabilirim. Onlara huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Ada konusunda yönetimlerde yer almış emeği geçtiğini bildiğimiz kişilere Galatasaray Spor Kulübü Başkanı olarak birer mektup yazdım. Ayrıca vefat eden başkanlarımızın çocuklarına da birer teşekkür mektubu yazdım. Galatasaraylılık bunu gerektirir. Ada’nın imar durumuyla ilgili çalışmalarımız var; ama yazın üyelerimize havuzu ve bir ufak restoran bölümünü açarak bu yaz itibarıyla Ada’yı üyelerimizin kullanımına açıyoruz.”

“TÜM BANKA BORÇLARIMIZI 3 SENE İÇİNDE KAPATMAYI ÜMİT EDİYORUZ”

“Kemerburgaz…  Kemerburgaz Tesislerimizin bir önceki yönetim döneminde başlayan faaliyetlerini devam ettirdik. Eyüp Belediyesin’den çizmiş olduğumuz projenin onaylarını aldık. İlgili Bakanlıkların hepsinden görüş ve onay alındı. Proje için imar ön onayımızı aldık. Bunu da sizlerle paylaştık. Şimdi almış olduğumuz bu ön olay ile Milli Emlak’a başvurduk. Ümit ediyorum önümüzdeki bu başvurumuz sonuçlanacak ve tapumuzu irtifak hakkı şekillenmiş şekilde alacağız. Burada hepimizin hızlı şekilde bitmesini arzu ettiği yeni tesisimizin inşasına başlayacağız. Bununla birlikte Florya projesi var. Florya projesi hakkında eski başkanlarımızla çok konuştuk. Hatta bir keresinde eski başkanımız Dursun Özbek ile birlikte Emlak Konut’a gittik. Uzun süredir anlaşılan projede fakat daha sonra gerçekleşmeyen iptal edilen emlak konut projesinde bizim bir alanımız var, bizim alanımızın 2 katı da Emlak Konut’un hazineden almış olduğu bir arazi var. Biz uzun zamandır proje iptal olduğu için bu araziyi satın alarak bütün arazide yeni bir proje geliştirip bu projeden gelecek bütün geliri de banka borçlarının ödenmesi projesi  üstünde çalışıyorduk. Ne mutlu ki sonunda geçtiğimiz hafta Emlak Konut’la bu arazinin alınması üzerine el sıkıştık. Üzerine de bankalarla yapılan yeniden yapılandırma anlaşmasını yaptığımız bankalarla konuştuk. Onlarla beraber bir finansman modeli oluşturarak hem Kemerburgaz’a taşınıp hem de Florya’dan gelecek gelirle, orada yapacağımız yeni projeyle tüm banka borçlarımızı üç sene içersinde kapatmayı ümit ediyoruz. Bizim için çok mutlu bir gelişme oldu bu.” 

“MECİDİYEKÖY BİNAMIZ İÇİN GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞIYLA EL SIKIŞTIK”

“Mecidiyeköy binamızla ilgili bir haber vermek istiyorum. Mecidiyeköy binamız Sayın Başkanımız Dursun Özbek zamanında yapılan fakat kiralanabilmesi için içerisinde yatırım yapma ihtiyacı bulunan bir bina. Uzun zamandır boş duruyor. Bu bina ile ilgili Gayrimenkul A.Ş.’de çalışan arkadaşlarımız uzun zamandır ciddi çalışmalar yapıyorlar. Hem inşaatı 5 ay içerisinde bitirebileceğimiz hem de ciddi anlamda Galatasaray'a gelir getirecek bir kiralama yöntemiyle Gençlik ve Spor Bakanlığı ile anlaşarak burada onların yurt yapması için el sıkıştık. İki anlaşmada detaylarını oluşturmak üzere çalışıyoruz. Zaten biliyorsunuz Florya anlaşmasını imzaladıktan sonra, finansman paketiyle beraber siz değerli üyelerimizin huzuruna getirerek onayınıza sunacağız.” 

“GALATASARAY FİKRİ HÜR, VİCDANI HÜR, İRFANI HÜR BİR CAMİADIR”

Bunun dışında çok fazla yaptığımız başka işler var; ama bunları anlatmak istedim. Dönem dönem gelen sorulara cevap vereceğim. Son olarak sizlerde şunu rica ediyorum. Burada vereceğiniz karardan ziyade, baştan beri genel kurulumuzu iradesini sonuna kadar kabul ettiğimizi, genel kurulun Galatasaray'ın en üst kurulu olduğunu, kimseyi göstermiş oldu iradeden dolayı ötekileştirmeyeceğimizi, karara, tüzüğe Galatasaray değerleri çerçevesinde saygı duyacağımızı söylemiştik. Bu Genel Kurulun gerilmesini, kavgalı geçmesini, burada eleştiri değil, üslubun Galatasaray’a yakışır şekilde olmamasını sağlamaya çalışan dışarda çok fazla, birazı içerde arkadaşlarımız var. Buna izin vermeyelim. Fikriniz, kararınız ne olursa olsun Galatasaray fikri hür, irfanı hür ve vicdanı hür bir camiadır. Bunu söyleyim durmak yerine bunun gereğini yapıp buradan birlikte çıkalım. Galatasarayımızı bu zor döneminde aydınlık bir geleceğe hep beraber çıkaralım. Galatasaray’a bir yönetimin değil tüm Galatasaraylıların sahip çıktığı bir yolculuğa çıkalım. Yaşasın Galatasaray! “

Kaynak: Galatasaray.org

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2022, 23:48
YORUM EKLE