Fatih Terim'den maç sonu açıklamalar!

Galatasarayımız, Süper Lig’in 11. haftasında Nef Stadyumu’nda Gaziantep FK’yı 2-0 mağlup etti.

Fatih Terim'den maç sonu açıklamalar!

Galatasaray-Gaziantep FK maçı sonunda Teknik Direktörümüz Fatih Terim, yayıncı kuruluşa konuştu.

Fatih Terim, şu açıklamaları yaptı: 

"İki yarıyı da iyi oynadığımızı düşünüyorum. İlk yarı hiç pozisyon vermedik, bu bizim için önemliydi. Pozisyon da bulduk. Morutan'la, Kerem'le %100 gol fırsatları da bulduk. İlk yarıyı 1-0 bitirdik, ikinci yarıda boş alan bulacağımızı oyunculara anlatmıştık."

"Avrupa maçı öncesi 3 puan, diğer rakiplerimize yetişme, yukarıyla puan farkının açılmaması gibi bir sürü faktörü düşündüğümüzde güzel bir maç oldu. Kazandığımız için mutluyuz."

"Kerem bizim çok alt liglerden alıp, güvenip forma verdiğimiz, her geçen gün de gelişimini takip ettiğimiz, her geçen gün üstüne koyan bir oyuncu. Daha da iyi olacak."

"Olimpiu Morutan'ı hem içeride, hem kenarda oynatıyoruz. İçlerinde en küçüğü o, biraz da içine kapanık. Hasarsız geçersek, daha da iyi olacaklar. Kaybedilen puanlar, gençler de daha farklı etki yaratıyor. Morutan da daha gelişecek. Morutan, akıl ve yetenek isteyen bir gol attı."

"Kaybedilen puanlarda tecrübeli oyuncuyla genç oyuncunun göğüsleyişi aynı olmuyor. Onları tekrar bir maça hazırlamak kolay değil, hele ellerinden kaçırdıkları bazı maçlar var. Bunlar genç arkadaşlarımıza önemli tecrübeler kazandıracak. Eğer buraları az zararla atlatırsak, ilerisi bizim için çok açık."

"Marcao'nun yaptığı hareket doğru değildi ama yönetimimiz doğruydu. Kerem'den özür dileyecekti, o da çok üzüldü. Marcao, üzüntüsünün farkında. Marcao, iyi bir Galatasaraylı. Küme düşen takımdan stoper aldık diye eleştirilmiştik ama şu an çok önemli bir yerde. 8 maç Marcao'suz oynadık, itiraz da etmedik. Bizim için oyun kurmada, savunma liderliğinde ne kadar önemli olduğu ortada. İnşallah bir daha öyle işler görmeyiz."
Marcao bugün her zamankinden daha iyi oynadı."

"Feghouli'nin performansından memnunum. Neden oynadığı, neden oynamadığı çok açık."Feghouli, bizim için önemli bir oyuncu. Sette attığı top, oyunu telaştan kurtarıp sakinliğe göndermede önemli işler yaptı. Onun da iyi dönüşüne sevindim. Herkese ihtiyacımız var çünkü."

Bizi oynatma yeteneği olan bir Halil var. O da gollerde eksik. Gol atanlar var, onlar da onun gibi oynamıyor."

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2021, 08:59
YORUM EKLE