"Galatasaray'ın Michael Jordan'ı gibi, gerçekten eşsiz ve alternatifi yok"

Süper Lig'de Fenerbahçe - Galatasaray derbisi heyecanı yaşanıyor. Uğur Meleke, dev maç öncesi Kerem Aktürkoğlu'nun önemine dikkat çekti.

"Galatasaray'ın Michael Jordan'ı gibi, gerçekten eşsiz ve alternatifi yok"

beIN SPORTS yorumcusu Uğur Meleke, Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi öncesi yorumlarda bulundu.

Meleke'nin açıklamaları şu şekilde:

"Kerem'in varlığı ve yokluğu, gece ve gündüz kadar fark yaratıyor. Şu an Galatasaray'ın Michael Jordan'ı gibi. Bir şekilde Kerem'i bulmak ve Kerem üzerinden hücum etmek üzerine Galatasaray'ın stratejisi."

"Madem Galatasaray'ın Barcelona maçındaki taktiği burada anılıyor, hani topa az sahip olan, oyunu kendi yarı alanında kabul eden %60 - %70 rakibin topa sahip olmasına izin veren bir stratejiden söz ediliyorsa o geçişlerde de Kerem eşsiz bir silah. Kerem'in olmaması durumunda, Galatasaray'da Morutan ve Barış Alper gibi alternatifler söz konusu ama bu alternatiflerle Kerem arasındaki mesafe tabiki çok uzun. Kerem, gerçekten eşsiz ve 'alternatifi var' diyebileceğim türden bir oyuncu değil. Ligin en iyi oyuncularından biri. Buralarda olmaya çok hazırmış. Hemen oynamadı ama sırası geldiğinde buralara gerçekten çok hazırmış."

"Fenerbahçe'de pas isabet yüzdesi yüksek bir takım sahada olacaktır. Galatasaray'dan nasıl bir cevap bekleyebilirsin? Galatasaray'ın burada deplasman oyunu tercih edeceğini bilmek için kahin olmaya gerek yok."

"İki Barcelona maçı arasında Morutan'a şans verildi, çok fazla top kaybı yaptı, özellikle karar hataları dikkat çekti. Şut çekmesi gereken yerde pas, pas vermesi gereken yerde şut çekmesi gibi karar hataları dikkat çekti. Özgüven eksikliği dikkat çekti, geldiği günkü özgüvenine sahip olmadığı göze çarpıyor."

"Galatasaray, Kerem'siz ise Barış'lı ve Emre Kılınç'lı bir model denedi ve sonuç alamadı. Buradan sonuç alamadığı için başka formüller dener mi? Yoksa denemez mi, göreceğiz. Cicaldau yerine forvet arkasına Halil olabilir mi? O da olabilir."

"Berkan ve Taylan, bu maçlarda önem kazanıyorlar. Lazio maçı, Marsilya maçı, Barcelona maçı... Galatasaray'ın topa sahip olmayı tercih etmediği, rakiplerin topa sahip olduğu maçlarda Berkan ve Taylan anlam kazanıyor. Bu maç o maç. Çünkü ne olacak? Daha fazla hücum kesmeye odaklı olacaksın, daha fazla ikinci bölgede top kazanmaya odaklı olacaksın, Fenerbahçe'nin pas bağlantılarını kesmeye çalışacaksın."

Kaynak: habersarikirmizi.com

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2022, 14:34
YORUM EKLE