Kenan Koçak: "Abdülkerim Bardakcı tamamen benim bilgim dışında oldu, maçta oynayabilirdi"

A Milli Futbol Takımı Yardımcı Antrenörü Kenan Koçak, gündeme dair açıklamalar yaptı. Koçak, "Üzgünüz tabii. Hedefimiz 6 puandı" ifadelerini kullandı.

Kenan Koçak: "Abdülkerim Bardakcı tamamen benim bilgim dışında oldu, maçta oynayabilirdi"

A Milli Futbol Takımı'nda Teknik Direktör Stefan Kuntz'un yardımcılarından olan Kenan Koçak, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a açıklamalarda bulundu.

"Türkiye Milli Takımı'nın hedefi her zaman galibiyet olmalı"

Koçak, "Türkiye Milli Takımı'nın hedefinin her zaman yüzde yüz olması lazım, iki maçı altı puan olması lazım. Biz bunu başaramadığımız için üzgünüz. Bunu belirtmekte fayda var. Çünkü ay-yıldızla sahaya çıktığımız zaman her zaman hedef galibiyet olması lazım, rakip kim olursa olsun. Onu başaramadığımız için Hırvatistan'a da kaybettiğimiz için üzgünüz.

"Ermenistan maçında 3 puan aldık ama iyi oynayamadık"

Ermenistan maçında 3 puan almasını bildik ama istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık. Ama 3 puanla dönmek çok önemliydi. O maçtan sonra Hıvatistan maçına konsantre olduk. İlk 15 dakikalık periyotta, çaldığımız toplarla ani çıkışlarla pozisyonlar ürettik, iyi pozisyonlarımız vardı ama değerlendiremedik. Ondan sonra Hırvatistan çok basit pozisyonları gole çevirdi ve maçı 2-0 kazanmasını bildi" dedi.

"Sadece Kerem ve Cengiz'in arkasına saklanmayalım"

Kerem Aktürkoğlu ve Cengiz Ünder'in kaçırdığı gol pozsiyonlarını değerlendiren Kaçak, "Bunu söylemek futbolda varsayımlarla uğraşmak bana mantıksız geliyor. Çünkü atardık olurdu, şu olurdu, bu olurdu... Bana göre, benim felsefeme göre biraz mantıksız oluyor. Ama takım olarak sadece Kerem ve Cengiz'in arkasına saklanmayalım, veya o pozisyonlara saklanmayalım. Bunlar değerli futbolcularımız, karakterli futbolcularımız ama o gün nasip değildi. Pozisyonları gole çeviremedik. Ama sadece Kerem ve Cengiz değil Türk Milli Takımı olarak pozisyonları gole çeviremedik, çünkü biz bir takımız" şeklinde konuştu. 

"A Milli Takımı Almanya'da Avrupa Şampiyonası'na katılacaktır"

Açıklamalarına devam eden Koçak, "Bizim hedefimiz her zaman galibiyet olmalı. Dünya üçüncüsüymüş, Avrupa şuymuş, buymuş... Bunlara ben şahsen takılan biri değilim. Her zaman kendi kalitemize, gücümüze inanan biriyim. O yüzden bizde o kalite ve güç var. Önümüzdeki maçlarda bunu telafi edeceğimizi düşünüyorum, karamsarlığa gerek yok. İnşallah seneye A Milli Takımı Almanya'da Avrupa Şampiyonası'na katılacaktır" diye konuştu. 

Abdülkerim Bardakcı'nın kadrodan çıkarılması hakkında

Abdülkerim Bardakcı'nın milli takım kampından ayrılmasına da değinen Koçak, "Bu tamamen benim bilgim dışında, sağlık departmanları arasında olan diyalog. Bu sağlık kurulu ile ilgili. Bu konuda benim yorum getirmem doğru olmaz. Kadrodan çıkarılmasa maçta oynayabilirdi. Abdülkerim'in performansı üst seviyede, düzenli oynayan bir oyuncu, sol ayağı olan bir oyuncu. Onun kamptan ayrılması handikaptı, üzgündük. Stefan hocamız sağlık departmanıyla görüşme yaptı, ben şahsen yoktum bunun içinde. Benim yorum götürmem doğru olmaz" dedi.

"Merih Demir ve Çağlar Söyüncü kendini ispatlamış bir oyuncu"

Merih Demir ve Çağlar Söyüncü'nün performansı hakkında konuşan Koçak, "Eleştirilere saygı duyuyorum ama ben bu konu hakkında yorum yapmak istemiyorum. İki oyuncu da Avrupa'da kendilerini ispatlamış futbolcu kardeşlerimiz. Bizim de bildiklerimiz var. Futbolcular sahaya çıktığı zaman onları desteklememiz gerekiyor. Futbolcularımızın hepsi düzgün ve karakterli futbolcular" açıklamasını yaptı.

"Hedefimiz 6 puandı"

Koçak, "Üzgünüz tabii. Hedefimiz 6 puandı. Bunu başaramadık ama karamsarlığa gerek yok. Biz her şeyin üzerinden gelecek güce sahibiz. Allah'ın izniyle bu takımı hep beraber inallah seneye Almanya'da Avrupa Şampiyonası'nda seyredeceğiz" dedi.

Stefan Kuntz'un görevden alınacağı iddiaları hakkında

Hırvatistan maçı sonrası Stefan Kuntz'un görevden alınacağı iddialarına da değinen Koçak, "Bu bana sorulacak soru değil, bu soru beni aşar. Ben maçlarla alakalı konuşmak istiyorum. Bu sorunun muhatabı ben değilim" şeklinde konuştu.

"Her şeyi takım olarak yaptık"

Koçak son olarak Onur Bulut-Zeki Çelik değişikliği hakkında, "Ben kişiler hakkında konuşmak istemiyorum, her şeyi takım olarak yaptık. Ekip olarak kararları verdik. Onun için şurada o futbolcu şöyle futbolcu, böyle futbolcu yorum getirmeyi doğru bulmuyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Ajansspor

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2023, 12:46
YORUM EKLE