Kerem Aktürkoğlu için Portekiz maçı öncesi büyük gurur

Ünlü Fransız gazetesi L'Equipe, Portekiz-Türkiye maçı öncesinde Galatasaray'ın genç yıldızı Kerem Aktürkoğlu'nu manşet yaparken, milli futbolcuya övgüler yağdırdı.

Kerem Aktürkoğlu için Portekiz maçı öncesi büyük gurur

Dünyanın en saygın spor gazetelerinden L'Equipe, Avrupa kulüplerini peşinden koşturan Galatasaray ve Türk futbolunun yükselen yıldızı Kerem Aktürkoğlu'na geniş yer ayırdı. Gazete, 23 yaşındaki futbolcunun Portekiz karşısında Türkiye'nin en önemli kozlarından biri olduğunu yazdı.

"Mucizenin adı Kerem Aktürkoğlu" başlığı ile verilen haberde, Kerem'in 1999 yılında İzmit'te meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremde enkazdan kurtulup Türk futbolunun umudu olduğu ifade edildi.

İşte L'Equipe'de yer alan Kerem Aktürkoğlu haberi:

9 aylıkken deprem enkazından kurtuldu

Haberde Kerem Aktürkoğlu'nun 1999 yılında medyada gelen İzmit depreminden sağ kurtulduğu belirtilerek, "İzmit yıkıldı. Ağustos 1999'da Türkiye'de 7.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Belediye başkanı molozların arasında, özellikle de dokuz aylık torununun hayatını kurtarmakla meşguldu. Kerem'i sağ salim kurtarmayı başarır, bu tüm Aktürkoğlu ailesini sevindirir. Ve Galatasaray, "Harry Potter" lakabına saygıyla, sihirli bir değnek dalgasıyla kahramanlıklarına imza atan bu mucizevi sol kanat oyuncusuna aşık oldu." ifadeleri kullandı.

Franck Ribery'i anımsatan hikayesi var

23 yaşındaki sol kanat oyuncusu bu sezon Fatih Terim yönetiminde kendini kanıtladığı ifade edilirken, "Efsane teknik direktör, Eylül 2020'de Erzincanspor'dan transfer ettiği Kerem ile özel olarak ilgilendi. Kerem'in Franck Ribery'yi anımsatan bir hikayesi var. Tıpkı Galatasaray'a Fransa 3. ligden transfer olup bütün dünyaya adını duyuran Franck Ribery gibi." denildi.

Barça onu durdurmak için özel plan yaptı

Galatasaray'ın Avrupa Ligi son 16 turunda karşılaştığı Barcelona'nın Kerem'i durdurmak için özel plan yaptığı vurgulanırken, Barcelona'nın hocası Xavi'nin genç oyuncu hakkındaki "Takımının en iyisi, hücum daksiyonlarında mükemmel" sözlerine de yer verildi.

Galatasaray elden çıkarmak zorunda kalabilir

Kerem bu sezon Galatasaray'da gösterdiği performansa da değinen gazete, "Bu sezon, çok yönlü bir oyuncu olmasının yanı sıra istatistikleri de çok iyi. 44 maçta 11 gol atıp 9 asist yaptı. Galatasaray, Avrupa kupalarına katılamazsa muhtemelen Kerem Aktürkoğlu'nu elden çıkarmak zorunda kalabilir. Başkanın yeni danışmanı Luis Campos, Kerem Aktürkoğlu'nun değerini 25 milyon Euro olarak tahmin ediyor. Eğer Türkiye bu akşam Portekiz'i elerse birçok kulübün Kerem için ısrarcı olacağından hiç şüphe yok.

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2022, 09:24
YORUM EKLE