Marcao isyanı! Tepkilerin ardından açıklama geldi

Galatasaray'ın sezon sonu astronomik rakama Avrupa'ya satmaya hazırlandığı Marcao'da flaş bir gelişme yaşandı. Brezilyalı stoperin piyasa değeri düşürüldü.

Marcao isyanı! Tepkilerin ardından açıklama geldi

Galatasaray'ın 2018-19 sezonunun devre arasında Chaves'den 4 milyon euro karşılığında transfer ettiği Marcao, kısa sürede gösterdiği performansla ne kadar doğru bir yatırım olduğunu kanıtladı. Geriden oyun kurma konusunda takımın her şeyi olan Marcao'nun yeni sezon öncesi Avrupa'ya transferine kesin gözüyle bakılırken oyuncuda beklenmedik bir gelişme yaşandı.

15'ten 14'e geriledi

Dünyanın en önemli futbol veri platformu durumundaki Transfermarkt adlı site futbolcuların piyasa değerini güncellerken, gösterdiği üstün performansa rağmen Marcao'daki düşüş dikkat çekti. Güncelleme öncesi 15 milyon euro piyasa değeri olan Marcao'nun ederinin 14 milyon euroya düşürüldüğü gözlemlendi.

Galatasaray taraftarının Marcao isyanı

Yaşanan gelişme sonrası Galatasaraylı taraftarlar sosyal medyada eleştiri oklarını söz konusu kuruma yönlendirdi. Sarı-Kırmızılılar dakikalar içinde Marcao lehine binlerce paylaşımda bulundu. 

"Süper Lig ortalamasının oldukça üzerinde"

Gelen eleştiriler üzerine Transfermarkt Türkiye ekibinden Gökhan Yağmur, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Marcao, iki yönlü bir merkezi defans oyuncusu. Avrupa Ligi'nde çok iyi bir performans sergiledi ve Süper Lig ortalamasının oldukça üzerinde bir oyuncu. Marcao'nun Avrupa'da gösterdiği bu performans, oyuncunun piyasa değerini 14 milyon Eurodan daha aşağı düşmesine engel oldu.

"Galatasaray'ın gidişatı piyasa değerini etkiledi"

Galatasaray bu sezon Süper Lig'in 30. haftasına kadar, 10 galibiyet 8 beraberlik ve 12 kez de mağlup oldu. Sarı-kırmızılılar 40 gol atarken kalesinde ise 45 gol gördü. Aslanın bu kötü gidişatı defans hattındaki oyuncuların piyasa değerini önemli ölçüde etkiledi. Marcao da Szalai gibi transfer piyasasında adı geçiyor. Oyuncunun geleceği belirsizliğini koruduğu için beklemek ve görmek lazım. Bundan dolayı hafif bir düşüş görüldü."

Kaynak: Akşam

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2022, 10:27
YORUM EKLE